Egy 3 (esetleg 4) éves gyerek ki tudja már törölni a fenekét?
szerintem attól függ, mióta szobatiszta
a fiam 3,5 éves, de a kaki még a pelusba megy, pedig már 1 éve a wc-be pisil, szóval nálunk a válasz nem :)
1 éve szobatiszta a fiam, kaki soha nem ment a pelenkába, ilyen gondunk nem volt-bár szerintem ez lelki gond. De eszembe nem jutna, hogy ő törölje ki egyedül. Ő még nagyon pici ehhez.
Pisilni egyedül pisil, megrázza, elteszi.
Egyedül intézi az egész wc-zést, kivéve, hogy a popsiját kitörlöm.
3,5 éves épp.
Köszi a válaszokat.
Csak azért tettem fel a kérdést, mert nálunk az óvodai szülői értekezleten megkérték a szülőket hogy próbálják megtanítani szeptemberig a gyerekeknek hogy maguknak kitöröljék. Nem azért mert a dadus nem törli majd ki, hanem ha esetleg nem lenne kéznél a dadus, akkor el tudják intézni.
Én nem hiszem hogy a lányom képes lenne rá, fél éve szobatiszta csak, de nem is ezért, szerintem nem olyan ügyes még, hogy hátra tudjon nyúlni és szépen kitörölje.
Nem képesek még rá!!! Amikor elvárható lenne az6 éves kor körül van. Addig még a kezük sem ér rendesen oda, és nem tudják még úgy koordinálni a mozgásukat, hogy az rendesen maszatolás nélkül ki legyen törölve. Nem lehet még elvárni tőlük, főleg nem 3-4 éves korban!
EGY ÓVÓNŐ!
Meg van a véleményem a szegény gyerkőcöd óvónőiről.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!