Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Anyukak, ti bevonjatok gyereke...

Anyukak, ti bevonjatok gyerekeiteket a fozesbe? Ha igen, hany eves kortol?

Figyelt kérdés

2012. júl. 5. 11:41
 1/7 anonim ***** válasza:
49%

FIam 13 hós, már segít.:)

amikor krumplit pucolok, ő mossa meg a krumplikat a vízben.:) (persze már én előtte megmostam, de jó pacsálni velük ebben a melegben.:)

2012. júl. 5. 11:53
 2/7 anonim ***** válasza:
49%
Én bevontam a fiamat egészen kicsi korától kezdve, ahogy az első hozzászóló is írta. Nyilván lassítja a folyamatot, meg tudni kell, mit lehet már rábízni, de megéri szerintem. Főleg a sütisütést szerette, most iskolásként viszont inkább úgy megy a dolog, hogy ha ráér segít, de mondjuk sütinél kell neki is egy darabka tészta, amiből saját süteményeket csinálhat.
2012. júl. 5. 11:57
 3/7 anonim ***** válasza:
77%
Igen!Majdnem 2 éves korától.Első "feladatok" voltak:megmosni a paradicsomot,vagy megpucolt zöldséget.Aztán jött a panírozás,keverés,öntsd bele,szórd bele stb.Ma már "egyedül"(de a felügyeletem alatt)elkészít egy főzés nélküli pudingot :) pucolóval megpucolja a répát,mézeskalácsot szaggat.kisfiú mindjárt 4 éves.Problémás most kezd lenni a nagy segítés,mert a kistesó most van abban a korban(20hós)hogy ő is-ő is!Na két gyerekre felügyelve,két gyerekre "feladatot" osztva főzni elég nehéz :) de főként hosszadalmas!Ez nem panasz,nagyon édesek olyankor,és csak akkor vonom be őket ha van elég időm is erre a mókára :)
2012. júl. 5. 12:04
 4/7 anonim ***** válasza:
49%
16 hónapos a lányom, mostanában ő is segít. Ma mondjuk beletette a babérlevelet a főzelékbe, meg ő is megmossa a zöldséget, hozza a kanalat, edényt, amit kérek. Nyilván még csak az előkészületekben vesz részt, de borzasztóan élvezi. :)
2012. júl. 5. 12:32
 5/7 anonim ***** válasza:
70%

Enyém is kb. 2 volt, maikor elkezdtük a tojás kikavarását, kevergetést, majd zöldborsó fejtést.

Érdeklődő, de azért ez nem olyan sűrűn igényelt elfoglaltsága. ha érdekli, bevonom, de külön nem szoktam hívogatni. Inkább mossa a matchboxokat a mosogatóban, mert az néha átalakul nálunk kocsimosóvá.

2012. júl. 5. 12:46
 6/7 anonim ***** válasza:

2,5 éves a kisfiam, nagyon szeret a konyhában sürögni.

Tojást felverni, tésztát a vízbe rakni, sajtot reszelni (apai felügyelettel), kruplit pucolni.

Szombaton csokis-meggyes piskótát sütöttünk, együtt választottuk szét a tojásokat, ő szórta a csokit a tetejére sb.

Sokat és hosszú ideig bírja a konyhában, van hogy elővesz két műanyag tálat, egy habverőt meg egy fakanalat, és 'főz' általában bundás kenyere, vagy palacsintát. :))

Kb. 1,5 éves kora óta rendszeresen.

2012. júl. 5. 13:43
 7/7 A kérdező kommentje:
koszonom a valaszokat!
2012. júl. 5. 14:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!