Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Nagy (2 éves elmúlt) még nem...

Nagy (2 éves elmúlt) még nem szobatiszta gyerekedre ilyen melegben bent a lakásban adsz pelenkát?

Figyelt kérdés

2 éves 4 hónapos a fiam, okos, értelmes, alapvetően nincs baja a bilivel, de eddig nem nagy sikerrel próbálkozunk a szobatisztasággal. Párszor sikerült elcsípni a pisilést, 1x szólt, de hol ide pisil, hol oda. Ha kérdezem, neki soha nem kell pisilni.

A szobatisztaságot nem akarom erőltetni, csak nem tudom, inkább tűrjem, hogy összepisili a szőnyeget, kanapét, vagy adjam rá a meleg pelenkát.

Más mit csinál ekkora gyerekkel, aki még nem szobatiszta?

2012. júl. 4. 11:45
1 2
 11/14 Brigitta04 ***** válasza:

Szia.

Igen ez nagy dilemma nálunk is.Kisfiam 2 éves volt juni 8-án probálkoztam vele de egyálltalán nem érdekli még a téma.Imád csak kis bugyikában lenni de hiába kérdezem mindig az a fejrázás,h nem kell pisilnie.Pedi majd minden órában rá is ültettem a wc-re.És egy ilyen alkalom után ahogy leszált róla be is pisilt a szobába.Na most itt jön az én másik gondom,mi panelban lakunk padlószönyeg mindenhol.Na ebböl sikáljam ki a nap sokszoros pisilést.Hiába mondogatják,hogy probálkozzam vele akkor is szerintem az én kisfiam nincs még megérve rá.

Szerintem neked sincs értelme eröltetni a dolgot.Két-három hét mulva ujból probálkozom majd én is.

2012. júl. 4. 21:49
 12/14 anonim ***** válasza:

7. vagyok

Azért azt hozzátenném, hogy az én fiam ekkor volt 2,5 éves, azaz jó 2 hónappal idősebb a tiednél, és szerintem ez is számít!

2012. júl. 4. 23:20
 13/14 A kérdező kommentje:

Nagyon köszönöm a válaszokat. Tegnap 3x volt kőre, szőnyegre pisilés, (akkor írtam ki a kérdést), de aztán volt hogy szólt, és egyszer magának már levette a kisgatyát és én már csak azt láttam, pisi van a biliben.

Úgyhogy én azt hiszem, jó úton haladunk. Sőt tegnap este autóval mentünk valahová, adtam rá pelust, de abba sem pisilt bele. A kakival nehezebb ügy lesz, még pelenkába is sokszor nehezen megy, olyankor meg hallani sem akar a biliről, de majdcsak az is alakul valahogy. Azzal most nem foglalkozok.

Van egy lányom, őt kereken 2,5 éves korában kezdetem "szoktatni", télen. (Igaz, többet kellett ruhát mosni, de a nadrág a pisi nagy részét felfogta, és akkor valahogy sikerült jobban megúszni a kárpitos dolgok takarítását.)

2012. júl. 5. 08:10
 14/14 anonim ***** válasza:

A lakásban ne adj rá bugyit/gatyát sem, úgy jobban érzi, hogy nincs rajta semmi, és figyelni kell.:)

Legalábbis a lányomat a bugyi is megtévesztette.

2 hét után már a bugyi is jöhetett. :)

2012. júl. 5. 08:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!