Még mindig nem szobatiszta és már elmúlt 3 éves, mit tegyek?
Éretlen még rá. Próbálj vele beszélgetni az ovi pozitívumairól, hátha felvillanyozza. Én hónapok óta szoktatom a lurkót, de nagyon lassan haladunk. Július végén töltötte a 2,5 évét, de nagyon akadozik a téma.
Először bilivel kezdtük, de mivel zizegős és nagy növésű gyerek, ezért számítottam rá, hogy nem fogja kedvelni.
A lépcsős WC ülőke rögtön megtetszett Neki, de már unja is!
Néhányszor belepisilt, mert megkértem rá és 3-4 alkalommal kakilni is sikerült. Nálunk az a probléma, hogy unatkozik rajta és vagy elkezd tornázni, vagy rohan játszani. Már kezdi zavarni a pisis pelus és kezd szólni a kaki miatt is, de még csak akkor, amikor már a pelusban van. Lassú és nagy türelmet igénylő folyamat, az biztos. Ha van tesó, akkor általában sokkal hamarabb megy, mert jobban érzi a gyerek a szokásokat. Barátnőmnél 3 fiú van és a középsőnél, akinél 2 évesen kezdte, 4 hónap alatt sikerült elérni, hogy le tudta venni a pelust. Persze még csiszolják, de ott az apuka a 3.5 és 2.5 évessel egyszerre megy lefekvés előtt pisilni,így megszokják.
Szerintem apuka is taníthatja a kisfiút, Ő lehet neki esetleg példa. Unokaöcsém is késett, de neki még pluszba bezavart az egész nyáron folyós széklet, így ovi előtt néhány nappal, 4 évesen lett pisi szempontjából szobatiszta. A székletet reggelre (ovi előtt) sikerült beállítani, de még pelusba ment, majd a következő nyáron már az is rendben működött. Ha van hasonló korú barát vagy rokon és nem zavarja hogy ott van a kisfiad ill. még szívesen megmutatja neki hogy mire jó a bili vagy wc, akkor azt is meg lehet próbálni. Úgy tudom a bölcsiben, oviban sem külön helységben vannak a gyerek wc-k.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!