Nagy (2 éves elmúlt) még nem szobatiszta gyerekedre ilyen melegben bent a lakásban adsz pelenkát?
2 éves 4 hónapos a fiam, okos, értelmes, alapvetően nincs baja a bilivel, de eddig nem nagy sikerrel próbálkozunk a szobatisztasággal. Párszor sikerült elcsípni a pisilést, 1x szólt, de hol ide pisil, hol oda. Ha kérdezem, neki soha nem kell pisilni.
A szobatisztaságot nem akarom erőltetni, csak nem tudom, inkább tűrjem, hogy összepisili a szőnyeget, kanapét, vagy adjam rá a meleg pelenkát.
Más mit csinál ekkora gyerekkel, aki még nem szobatiszta?
ne engedd, hogy mindenhová odapisiljen. :)
Ha kell pelus, hát kell:)
Az enyém 2 éves és 2 hónapos, én levettem róla itthon a pelust. Feltett szándékom, hogy nyár végére legalább nappalra szobatiszta legyen.
A "nem kell erőltetni" szlogen szerintem csak annyit jelent, hogy nem nyomod rá a tiltakozó gyereket a bilire, és nem szidod össze, ha baleset történik. Ettől még nyugodtan ráültetheted, ha úgy gondolod, hogy már lassan ideje van a pisilésnek. Hidd el, nagyon büszke lesz magára, ha sikerrel jár. :)
Szia
Szerintem se adj rá pelenkát.
Kisfiam 2,5 éves volt 15-én júniusban.
Vége lett a tesók iskolájának,óvodájának,ki jött a nagy meleg és én is levettem róla a pelenkát.
2 napig pisilt be,de ezt is főleg a kertben,azóta ez 3 hete volt teljesen szobatiszta lett.
Éjszakára sem engedte felrakni a pelust,szerencsére eddig éjszaka sem történt baleset.
Én azt mondom próbáld meg pelus nélkül hagyni,majd rájön,hogy nem kellemes vizes bugyiban lenni.
Persze ne erőltesd,ha nem akar ráülni,én kb.30 percenként pár napig megkérdeztem nem-e kell neki pisilni,kakilni.
Most már ott tartunk,hogy nem is szól,hanem magától elmegy a bilire ,sőt ki is önti a wc-be.
Van,hogy csak azt hallom,hogy húzza le a wc-t.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!