Hogyan érhetném el, hogy 2 és fél éves gyermekem szót fogadjon nekem?
Én ugyan ovis voltam, de ha ez is kisgyereknek számít...
Nem sűrűn fordult elő, de volt mikor képtelen voltam aludni, amikor kellett volna, és nem voltam ezzel egyedi gyerkőc, másnak se ragadt le mindig a szeme. Az óvónő ilyenkor soha nem erőltette, hanem suttogva azt mondta nekünk,nem baj, levehettek egy mesekönyvet a polcról.
Csendben feküdhetünk, mert a többiek viszont alszanak, és nem rohangálhatunk ki be. Ez mindig így működött.
Ez csak így eszembe jutott. Amúgy nem minden gyerek igényli a sok alvást, vagy az altatás módját nehéz megtalálni.
Ami segíthet az elalvásban; lehetőleg ne teli hassal, mert pl. van ami inkább pörget mint altat.
A sötétítés is sokat segít, és mindig ugyanakkor van "alvásidő". Ezt idővel megszokja a szervezet. De ez felnőtteknél is így van, ha van egy alvás előtti rituáléja este, már fogmosás közben érzi, hogy álmos, mert tudja, hogy fogmosás után, általában alvás következik...
Az egyéb nem tudom mit jelent. Nem tudtam segítettem-e valamit, csak leírtam ami eszembe jutott ezzel kapcsolatban.
sztem egy 2,5 évesnek még nem kell mindenben szó fogadnia...sőt mivel épp dackorszakban van, épp hogy ez a normális...persze értem én, hogy tök kivagy, ott a kicsi is..valószínűleg nagyon kimerült vagy, és már nem tudsz rá időt szánni, Ő meg érzi, hogy reagálsz a "rosszaságára", így hogy felhívja a figyelmed, még inkább csinálja...
Sztem egy kis pihenés kéne Neked, mert fogytán a türelmed, és az erőd, amit maximálisan megértek....meg kicsit próbálj meg lejjebb adni, hogy miben fogadjon szót..sztem az hogy nem akar aludni, nem a világ vége, olyanban ragaszkodj, ami rá nézve veszélyes, a többi majd alakul, kicsi még...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!