Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Hogyan érhetném el, hogy 2 és...

Hogyan érhetném el, hogy 2 és fél éves gyermekem szót fogadjon nekem?

Figyelt kérdés
A legalapvetőbb dolgokat kérem tőle, de sajnos az egyik fülén be, a másikon ki:(Most például lefektettem aludni(még altatni kell), 3x kértem, hogy ne szaladjon ki a szobából, mert aludni kell, illetve a kistesóját is felkelti, 3x visszavittem a szobába, de negyedszer már a fenekére csaptam.Na akkor többet nem ment ki, szépen elaludt.De nem így szeretném elérni, hogy szót fogadjon.Sajnos ez a probléma már régóta fenn áll, nem újkeletű, nem a kistesó érkezése miatt ilyen dacos, szóval nem hinném hogy egyhamar elmúlik.Olyan jellegű dolgokban, mint pl a szívesség, hogy segítsen takarítani, vagy vigyen ki egy poharat azt nagyon szívesen megteszi, de egyéb más dologban ellenszegül, és nem csak néha-néha, hanem folyamatosan, soha nem teljesíti semmilyen kérésemet.Mit tehetnék, már annyira belefáradtam emiatt a gyereknevelésbe, hogy sokszor örömömet se lelem benne..
2012. júl. 3. 14:58
 1/5 anonim ***** válasza:

Ezt a könyvet neked találták ki:

[link]

2012. júl. 3. 15:02
 2/5 anonim ***** válasza:
Totál ugyanez a helyzet nálunk.Szintén 2,5 éves a kistesó 3 hónapos.Én most arra jöttem rá,hogy szépen kell kérnem.Azt mondom neki,hogy légyszíves,kérlek....elsőre nem érek vele semmit,de elmondom neki többször és mondom neki,hogy anya szépen kért,légyszíves fogadj szót.Én úgy látom kezdek elérni ezzel valamit.Türelem türelem.Tudom nehéz,de már én sem akarom bántani,se "veréssel" se lelkileg.
2012. júl. 3. 15:08
 3/5 anonim ***** válasza:
megvan a könyv!!és csak ajánlani tudom!!!
2012. júl. 3. 15:08
 4/5 anonim ***** válasza:

Én ugyan ovis voltam, de ha ez is kisgyereknek számít...

Nem sűrűn fordult elő, de volt mikor képtelen voltam aludni, amikor kellett volna, és nem voltam ezzel egyedi gyerkőc, másnak se ragadt le mindig a szeme. Az óvónő ilyenkor soha nem erőltette, hanem suttogva azt mondta nekünk,nem baj, levehettek egy mesekönyvet a polcról.

Csendben feküdhetünk, mert a többiek viszont alszanak, és nem rohangálhatunk ki be. Ez mindig így működött.

Ez csak így eszembe jutott. Amúgy nem minden gyerek igényli a sok alvást, vagy az altatás módját nehéz megtalálni.

Ami segíthet az elalvásban; lehetőleg ne teli hassal, mert pl. van ami inkább pörget mint altat.

A sötétítés is sokat segít, és mindig ugyanakkor van "alvásidő". Ezt idővel megszokja a szervezet. De ez felnőtteknél is így van, ha van egy alvás előtti rituáléja este, már fogmosás közben érzi, hogy álmos, mert tudja, hogy fogmosás után, általában alvás következik...

Az egyéb nem tudom mit jelent. Nem tudtam segítettem-e valamit, csak leírtam ami eszembe jutott ezzel kapcsolatban.

2012. júl. 3. 17:45
 5/5 anonim ***** válasza:

sztem egy 2,5 évesnek még nem kell mindenben szó fogadnia...sőt mivel épp dackorszakban van, épp hogy ez a normális...persze értem én, hogy tök kivagy, ott a kicsi is..valószínűleg nagyon kimerült vagy, és már nem tudsz rá időt szánni, Ő meg érzi, hogy reagálsz a "rosszaságára", így hogy felhívja a figyelmed, még inkább csinálja...

Sztem egy kis pihenés kéne Neked, mert fogytán a türelmed, és az erőd, amit maximálisan megértek....meg kicsit próbálj meg lejjebb adni, hogy miben fogadjon szót..sztem az hogy nem akar aludni, nem a világ vége, olyanban ragaszkodj, ami rá nézve veszélyes, a többi majd alakul, kicsi még...

2012. júl. 3. 19:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!