Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Gyermekem tegnap egy agyonkarm...

Gyermekem tegnap egy agyonkarmolt fejű macskát simogatott, lehet veszet egy ilyen macska?

Figyelt kérdés
Tegnap kerti partin voltunk, és gyermekem megsimogatta az ott lévő macskát, akinek egy óriási véres karmolás volt a fején.Én éppen nem voltam ott, mert a gyerekekkel szaladgált, és egyszer csak odajött a macska, és ő egyből ölelgette,simogatta.Mire észrevettem, hogy a macska fején egy jó nagy karmolás van, már késő volt, mert jól nyuogatta.Gyorsan kezet mostam neki, meg a karját is megmostam, meg átöltöztettem, de olyan ideges vagyok azóta, hogy mivan ha nem macskával, hanem egy rókával verekedett össze ez a macska ami esetleg veszett is lehetett?Ugyanis közvetlenül a határszélen laknak a kietlen részen, ahol róka is előfordulhat, mivel van egy erdő a közelben.Most mi ilyenkor a teendő?Fertőtlenítős szappan nem volt, csak sima szappan, azzal mostam meg a kezét jó alaposan.Nagyon aggódom, hogy most mivan ilyenkor?
2012. jún. 10. 15:36
 1/7 anonim ***** válasza:

Hívd fel az ügyeletet és beszélj velük, de én úgy tudom a veszettség vérrel, nyállal terjed de csak akkor ha nyílt sebbe kerül be a kórokozó. Magyarán ha csak simogatta, nyaldosta, -de amúgy nincs sebes felület a gyerekeden-akkor elvileg nincs gond. DE inkább hívd fel az ügyeletet, h ilyenkor mi van?!

Ja, még egy eszembe jutott! Házimacska? Foglalkoznak vele? Mert ha be van oltva veszettség ellen, akkor még kevésbé kell félni.

2012. jún. 10. 15:41
 2/7 anonim ***** válasza:
Lehet csak össze vereketedd egy macska miatt egy kandúrral!
2012. jún. 10. 15:44
 3/7 A kérdező kommentje:
hát egyből megkérdeztem a tulajt, hogy nem kaphat e el valamit a macskájuktól, de azt mondta, hogy féregtelenítve vannak a macskák, meg kapnak vitamint, de, hogy oltva vannak e, azt nem tudom.Mindenesetre a tulaj akié a macska , meg az ő kislánya is ölelgette tegnap a macskát, és még csak kezet sem mostak utána.:(
2012. jún. 10. 15:46
 4/7 anonim ***** válasza:
Nyugi!Nem lesz baja,hiszen nem harapta,karmolta meg(így fertőzhetné meg HA veszett lenne)A macskák szoktak verekedni ,szokott rajtuk lenni sérülés.A rókákat is "oltják"(etetik)veszettség ellen,és nincs járvány sem!Nyugodj meg!
2012. jún. 10. 15:46
 5/7 A kérdező kommentje:
Hát reménykedem, hogy csak macskával verekedett, de olyan lelkiismeretfurdalássom van, hogy nem figyelltem kellőképpen a gyerekre.Mert még karmolásnélküli macskát sem engedek neki simogatni, nemhogy egy ilyet.Kutyát megengedem neki, de hát azok be vannak oltva legalább.Azért holnap felhívom mindenképp a gyerekorvosunkat, hogy most mivan ilyenkor.De további véleményekre is kíváncsi vagyok.
2012. jún. 10. 15:57
 6/7 anonim ***** válasza:

esélyesebb a macskaharc, nagyban megy most a párzás.

Nézd át a gyereket, hogy sehol nincs-e rajta bármilyen seb (akár régegbbi, akár új karmolás a macskától)

2012. jún. 10. 16:10
 7/7 anonim ***** válasza:
A 4 válaszoló vagyok.A gyereked úgyis fog kutyát macskát simogatni,ha nem engeded majd amikor nem látod! :) inkább tanítsd meg neki,(a korának megfelelően) hogy mire figyeljen,melyik állatot kerülje el,melyik viselkedés veszélyes stb.Azt is megtaníthatod hogy az állatok után alaposan mosson kezet.Szerintem a gyerekek alapból szeretik az állatokat,és ez így van rendjén,nem kell eltiltani vagy túlparázni.A józan ész határain belül persze!Nem bántásból írom ezt csak úgy érzem,ok nélküli félelmet keltesz az állatokkal szemben a gyerekedben.Ha te nem így érzed,természetesen elfogadom,hisz nem egyformán gondolkozunk.Nekem van gyerekem is kutyám is(oltott):) Nyugi biztos hogy nincs baja a gyerekednek!
2012. jún. 10. 16:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!