Hogyan ösztönözzem a beszédre?
Szerintem nem tudsz mit tenni azon kivűl hogy sokat beszélgetsz vele,ha majd megérik a beszédre a kis fejecskéje akkor majd beindul és majd meglátod be nem áll a kis szája neki.Az én fiam egyik napról a másikra kezdett el beszélni és kb 6 hét alatt mindent megtanult.Ez majdnem olyan mint a bilizés,hiába akarod te ha ő még nem érett rá.Türelem anyuka!
Egy 4 gyerkőcös anyuka
Nagyon dicsérd meg, ha mondja ezeket a fenti szavakat, még akkor is, ha nem tökéletesen ejti. Nekem azt mondta a logopédus, hogy ilyenkor még nem az a fontos, hogy helyesen ejtse a szavakat, hanem, hogy legyen kedve beszélni. Ha valamit rosszul ejt, akkor annyit tehetsz, hogy egy mondatba foglalva megismétled neki azt a szót.
Bábozhattok is együtt.
Sokat beszélj neki, egyszerű szavakat próbálj "tanítani" neki. Egyre ügyesebben fogja utánozni a szavakat, meg idővel alakul majd a mondatalkotás, ragozás és a kiejtés is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!