Van beszédre ösztönző, beszédet fejlesztő játék?
Kisfiam 3 éves és nem igazán akar beszélni.
Igazából tud ő beszélni, de csak ha ő akar.
Nagyon sok mindent mond (bár így is le van maradva jócskán, de ő egy kicsit mindenben le volt mindig is maradva, azt mondja a doki is meg a védőnő is hogy ne aggódjak-e miatt, a kora szülötsége miatt van), de tényleg csak ha olyan kedve van.
Arra gondoltam jó lenne neki karácsonyra valami olyan játék, ami a beszédre ösztönzi.Viszont nem igazán ismerek ilyeneket.Bízom benne ti tudtok valamit.
Gondoltam olyanra is amit lehet tanítani beszélni, mint pl van ilyen nagy papagáj is, bár nem tudom ez menyire lenne jó.Nektek van valmi ötletetek?
Játékot nem tudok, és nem tudom ti mennyit beszéltek hozzá, vele, de az nagyon fontos.
Ne tv-zzen lehetőleg s hasonlók, hanem körülöttetek legyen, és jártasd a szád kérdezz, válaszoljon, de ne lecke szerűen. Érdekes nekivaló témákkal próbáld beszéltetni.
Egész nap beszélgetünk vele.
Ilyen lecke szerűen csak akkor ha ő kérdezi hogy mi ez, mi az.
Azt viszont ha olvasok vagy mondókázok neki, nem szereti.Kikapja a kezemből a könyvet, és hozzám vágja. :(
Ha valamit ügyesen mond akkor mindig meg van dicsérve.
Azért köszönöm a válszokat!
Ezt a papagájt esetleg ismeri valaki?
Nem pont a beszédre való ösztönzéshez, de láttam egy nagyon aranyos társasjátékot. A kártyákon különböző arckifejezések vannak, amit utánozni kell, pl mérges, vicsorog, o-t formál...megmozgatja az arc izmait. hátha az a baja, hogy nem sikerül a száját úgy tartani, hogy kijöjjön rajta az a szó/betű.
A nevére sajna nem emlékszek, de az ősszel a Tescoban láttam...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!