Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Hogy ösztönözzem a beszédre?...

Hogy ösztönözzem a beszédre? Ti hogy csináltátok?

Figyelt kérdés

lassan 3 éves lesz a kisfiam.

Minden állat hangot utánoz,nagyon sok mindent mond,2 szavas mondatokat alkot,de még nem beszél.

Hogy tudnám ösztönözni rá?

Mintha félne kimondani a szavakat.

Későn beszélő gyerekek anyukái,ti hogy csináltátok?

2012. jan. 17. 11:36
 1/10 anonim ***** válasza:
hangos mese olvasás és sok sok beszélgetés beszéd
2012. jan. 17. 11:46
 2/10 anonim ***** válasza:

Szia!

Keresztfiam volt így, ő csak a szavak első vagy az első 2 betűjét mondta ( anya=a, apa=ap, Lívia=Lí, kutya=ku....) Aztán hirtelen egyik napról a másikra elkezdett folyékonyan beszélni, ez kb. 3,5 évesen következett be. Addig akárhogy próbáltuk ösztönözni nem ment. Mondtuk neki betűzve a szavakat, úgy ment, de egybe nem akarta mondani sehogy sem. Próbáld meg többet gyerektársaságba vinni, hátha az lesz a "kapu"! :D

2012. jan. 17. 11:46
 3/10 anonim ***** válasza:

Ha két szavas mondatokat alkot, akkor hogyhogy nem beszél?

A szavak mondása is beszéd!

2012. jan. 17. 11:49
 4/10 A kérdező kommentje:

Sajnos gyerek társaság,az nem sok.Elég hülye helyen lakunk,és itt mintha dugdoznák a gyerekeket.

Ha elkezdem mondani az abc-t,minden betűt szinte szépen, utánam mond.

anya dudu,apa gyere,didi gyeje,és hasonlók a 2 szavas mondatai.

Újabban minden "a" neki

Mesét olvasunk,van más amit tehetek?

2012. jan. 17. 11:55
 5/10 anonim ***** válasza:

2.vagyok!

Nekünk még a ringatós mesézést, dalolást ajánlották. Meg a tenyér masszírozását (kerekecske gombocska, ez elment vadászni-ez meglőtte, ez a malac...).

2012. jan. 17. 12:04
 6/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm.A ringatózást úgy érted,hogy ringatom és úgy olvasok neki?
2012. jan. 17. 12:05
 7/10 anonim ***** válasza:
Igen vgay hintáztok pl.
2012. jan. 17. 12:07
 8/10 anonim ***** válasza:

2.vagyok

Igen úgy. Ha van akkor hintaszékben, vagy csak ülve az öledbe veszed! Vagy ha nem erős csontozatú, hurkás gyerkőc akkor akár kezedbe veszed, mint mikor csecsemő volt és akkor úgy sétálgatsz vele közben meg énekelsz neki. :D

Remélem bejön valamelyik. :D

2012. jan. 17. 12:09
 9/10 A kérdező kommentje:
Köszi,kipróbálom.Hintalovazni azt szeret úgyis.
2012. jan. 17. 12:09
 10/10 anonim ***** válasza:
Szerintem ha majd 3 evesen oviba megy hidd el megvaltozik. Persze ha tervezed ot oviba adni. Nekem 2 eves a fiam es semmit az egvilagon nem mondott. Meg azt sem, hogy "apa". Semmi allathangot nem utanozott es semmi alatot nem ismert. Legalbbis azt hittem de tevedtem. Aztan "sajnos" a sors ugy hozta, hogy vissza kellett jonnom dolgozni es o bolcsibe kerult. A bolcsibe siman megszollalt es beszel. Sot megkoszoni a dolgokat ha odaadjak neki es erdekes mondon azt is tudja mondani, hogy "kerem szepen". Itthon meg csak mutogatott meg gugyogott ha valami kellett. Rajott, hogy a bolcsibe beszelnie kell mert maskent nem ertik meg. Itthon a babanyelvet en mar megertettem. :) Eleg volt ha ramutatott valamire es "gaga" en meg odaadtam neki. Most mar itthon is gyakoroljuk es amiota nem kapja meg erdekes modon megszollal, hogy "kerem szepen" de eloszor itthon meg mindig a mutogatas meg a "gaga" az elso probalkozasa.
2012. jan. 17. 12:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!