3 évesen ez csak nálunk probléma?!
A lányom is ilyen volt, sőt, már majdnem 4 éves, de ha valamelyik gyerekem ébred éjjel, akkor a nagylányom az. Igaz, hosszú ideje elég megsímogatni és már alszik is tovább. De nagyon sokáig (hároméves koráig) még tejet is kellett adnom neki éjjel, cumisüvegből. De leszokott magától.
A két nagyobbom között pont két év van egyébként és a fiam (ő a második) hamarabb aludta át az éjszakát, mint a nővére. De mára egyikkel sincs különösebb probléma, max. ha betegek. A legkisebbet még nem tudom, mert ő még csak egyhetes. :-))
Kitartás, elmúlik ez az időszak, előbb-utóbb minden gyerek átalussza az éjszakát, szerintem ez egyéni érettség kérdése: amikor megérik rá a gyerkőc, meg is csinálja, addig meg nincs mese, ki kell bírni.
Az igazság, hogy én óvodás koromban "szoktam le" szüleim ágyáról. Emlékszem, ahogy mindig az ő ágyukba feküdtem le. És tisztán emlékszem az első külön éjszakára, tesóm mellett a gyerekszobában, nagyon nehezen aludtam el, folyamat dumáltam neki...azt hiszem, féltem. Aztán utána is volt, hogy átmentem hozzájuk az éjszaka közepén, főleg, ha vihar volt. Aztán leszoktam róla :) Iskolás koromban tuti már nem mentem át!!!! Aztán nekem is lett külön szobám, szóval teljesen normálisan fejlődtem tovább, teljesen egészséges felnőtt vagyok, férjem gyerekeim vannak...ezeket csak azért írom, hogy nálam is sokáig elhúzódott, mégsem lettem "defektes".
Ne aggódj, kinövi!!!!!!! Kislányomnál is eltartott egy darabig, elhagyta. Most szegény 8 hónapos kisfiammal vannak hatalmas elvárásaim, mert úristen, még 2x - 3x kel... tiszta hülye vagyok!!!!!! Tudom, hogy majd idővel, ahogy anno én is, a nővére is, ő is elhagyja majd!
Nemcsak nálatok probléma. Bár nekem nem jelent problémát, de nálunk a következő a menetrend.
Elalszom vele este a nagy ágyban. Utána átteszem a saját ágyába. Vagy ott ébred reggel (én meg boldog vagyok, de ez a ritkább), vagy éjjel megébred, nyafog és kihurcolom a másik szobába a másik nagy ágyra, mivel a férjem hát hogyismondjam kissé testes, nem szeretném, ha ráfeküdne a gyerekre. És akkor ott durmolunk reggelig. Így max egy ébredés van éjel, ez kibírható.
Ó,hát ezt én írtam!:)
Szó szerint ugyanez van nálunk is,csak én fáradt vagyok átmászkálni,ezért átviszem a nagyágyba és alszunk.Néha megébred,akkor csak megsimogatom és alszik is tovább.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!