3 évesen ez csak nálunk probléma?!
Figyelt kérdés
Lányom egyedül alszik a szobájában, de esténként úgy alszik el, hogy mellé fekszem, aztán, ha elaludt, kijövök. Viszont minden éjjel 1x vagy 2x kel fel, engem keres, szól, hogy Anya! Olyankor átmegyek megsimogatom, igyekszem nem melléfeküdni,(de holtfáradtan néha majd lebukok az széléről) csak leülök az ágyra, jó esetben pár perc, és visszamegyek a helyemre. Rossz esetben percekig forgolódik, éber, olyankor mellé fekszem. Normális ez még ilyen korban, hogy nem alussza végig az éjszakákat? Elmúlik magától, vagy valamit változtatni kellene?2012. jún. 22. 14:59
1/19 A kérdező kommentje:
"majd lebukok az ÁGY széléről" bocsi, kimaradt az ágy.
2012. jún. 22. 15:00
2/19 anonim válasza:
3,5 éves kisfiam köztünk alszik el, ha átvisszük a helyére amint felébred inni vagy pisilni kb éjfél körül, csak hozzánk jön vissza, a helyére nem, még ha oda feküdnék se. Kb. 2-3* kel éjjel, születése óta! A huga 21 hós, ébren leteszem az ágyába (nem rácsos, ha akarna ki tudna jönni), elköszönök, ajtó becsuk, reggel fél 7-kor látom újra. Addig szépen alszik, egyszer sem ébred.
3/19 A kérdező kommentje:
Az a gond, hogy terhes vagyok, és így elég kimerítők az éjszakák, ráadásul nem tudom, mi lesz, ha megszületik a kistesó.
2012. jún. 22. 15:18
4/19 anonim válasza:
Nálunk is hasonló a helyzet, illetve este mellébújok, míg elalszik. S hajnali 5 körül átjön hozzám, szorosan mellém bújik és reggelig ott alszik rajtam, vagy mellettem. Nehéz, már nekem is. De nekem sincs ötletem, mit kéne tenni.
5/19 anonim válasza:
Nálunk teljesen ugyanez, csak ő már 4 is elmúlt. Nem mondom, hogy minden éjszaka, de 7-ből 4 biztos ilyen. Néha zavar, hogy ilyen, főleg, hogy én is kismama vagyok.
Szerintem kinövi, legalábbis ebben bízom. :-)
Egyébként sosincs vele semmi baj, a délutáni alvása is rendben van, így ezt még kibírom.
6/19 anonim válasza:
Az én kisfiam is elmúlt 4 éves,és velem alszik.Ő egyedül alszik el este,ám ha éjjel megébred csak én kellek neki.Ezért úgy van,hogy a szobájában van egy franciaágy is,ott alszunk ketten.A férjem meg a hálóban.Ám ez semmiben nem gátol bennünket.Ennek ékes bizonyítéka,hogy szeptemberre várjuk a kistesót...különben mi a férjemmel úgy vagyunk vele,hogy majd leszokik róla.
7/19 anonim válasza:
szerintem a sok ingertől van.Nekem kb 6* 7* kelt hetekig,már olyan voltam mint a zombi,de ő is.a védőnő tanácsára adtam neki a homeopátiás alvás segítőt.a 2.napon már csak 3* kelt,aztán már csak egyszer egy hét se telt el és ismét végig aludta az éjszakát.azóta is igy van,persze vannak napok amikor felébred.de már ritkán.
8/19 anonim válasza:
A kisfiamnál ugyanez volt, aztán akkor maradt el az éjszakai "áthívogatás", amikor már nem feküdtem mellé, mikor átmentem, csak leültem az ágy szélére, és úgy vártam meg, hogy elaludjon. Aztán meg lehetett beszélni vele, hogy ez nekem nem jó, mert nem tudok pihenni. Most már csak akkor szól, ha pl. szomjas. Általában heti 3-szor, de ez is előrehaladás. Aztán van, amikor átballag hozzánk, ilyenkor átviszem vagy átkísérem, de szerintem erre nem is emlékszik másnap. Szept. végén lesz 3 éves.
9/19 anonim válasza:
A kisfiam 6-7 éves lehetett mire leszokott erről.Az öccse persze aludt.
El fog múlni.
10/19 anonim válasza:
A fiunk 3 éves de mi még nem jutottunk el otthon odáig, hogy a kiságyában tudjon aludni, éjjelente rendszeresen kimászik és átmegy az anyjához (1 szobában vannak az ágyak).
Most vidéken nyaralnak, ahol szintén van egy kiságy, és ott már több éjszakát átaludt.
Szerintem ilyen idős korban természetes amit írsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!