Nagyon csúnyán beszél, az oviban tanulja, mit tegyünk?
4 éves kislányom már hetek óta új csúnya szóval tér haza az óvodából. És olyan széles a repertoár, hogy némelyik szó még nekünk is új. Itthon egyébként soha nem hall ilyeneket, sem én, sem a férjem nem beszélünk csúnyán, a gyerek előtt meg különösen kerülünk minden szót, ami nem gyereknek való.
Mint hamar kiderült, az egyik kisfiútól hallja és több kisgyerek megy haza "szókincse gyarapodásával", nem csak az én lányom. Már beszéltem az óvónővel, aki azt mondta szólt a szülőknek, de szerintük a gyerek majd kinövi, mások gyereke meg nem érdekli őket.
Mit tehetnék még? Beszéljek én a szülőkkel? Vagy fogjunk össze a többi érintett anyukával? Én nem vagyok hajlandó, hogy a lányomnak ilyen mocskos szája legyen, de lassan annyira beépülnek ezek a kis beszédébe, hogy alig bírjuk leszoktatni róla.
Szívesen! Ha alternatív nevelési módszer kell, csak írj!
:))))))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!