Szeptembertől ovi, a szobatisztaságtól távol van, jöhet még fordulat?
Nekem is szeptemberben lesz 3 éves a fiam, és jön az ovi.
Ő sokszor jelezte már a pisit előre, de a kakit még soha.
Azt tudom mondani, hogy ne stresszelj, ne add fel, ha egyféleképpen nem tudod "rávenni", próbáld másképp. Mi is ezen vagyunk egyébként. A fiam csak állva hajlandó bilibe pisilni, ha rakok bele egy papírgalacsint, amit el kell találnia. Meg a minap olvastam itt egy olyan tippet, hogy valakinek a gyerekét az motíválja, ha bilizés után feldobálják. Ma pl amikor gondoltam, hogy már biztos kéne pisilnie, akkor mondtam neki, hogy ha pisil a bilibe, akkor utána feldobálom. Erre örömmel pisilt a bilibe, ma délután 3x is, a délutáni pelus így tiszta maradt estig. Remélem, a kakilásra is ráérez majd.
Szóval inkább azt kérdezd, hogy "hogyan jöhet fordulat?"
Ha megakadunk, még be fogom vetni a matricás jutalmazós módszert (a Tesco-ban láttam erre a célra matricás könyvet), vagy veszek fellépőt a wc-hez, szűkítőnk már van.
2 hónap még nagyon sok idő egy ilyen kisgyereknél.
A fiamból kiindulva: ő hétvégén még a kertes ház kertjében bepisilt a kisgatyába többször is, majd a következő szerdán itthon voltunk, valamilyen indíttatásból levettem róla a pelust, azóta szobatiszta. Nem tudom mi ütött belé, de azóta a bölcsiben és itthon is gyönyörűen használja a wc-t.
Szóval ne legyél elkeseredve, mert lehet, hogy a gyerkőc ezt a görcsösen akarást is megérzi rajtad, és dacból direkt sem csinálja.
Szóval szerintem igen, történhet még csoda 2 hónap alatt. Türelem, sok beszélgetés, kitartás.
(én visszaadnám rá a pelenkát, ha ennyiszer bepisil, mert az az önérzetének sem jó szerintem, hogy állandóan csak azt látja/hallja, hogy " már megint nem sikerült" és hetente megpróbálnám újra. Közben magyarázat, pelenkában is meg lehet tőle kérdezni, hogy kell e pisilni, kakilni, odaül e stb) Sok sikert!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!