VAN köztetek olyan, aki távol él gyerekeivel a párjától? Hogyan találkoztok, milyenek a hétköznapok? A gyerekek mennyire sínylik meg a dolgot?
Figyelt kérdés
Lehethogy munka miatt erre kényszerülünk, 120 km-re egymástól...2012. jún. 17. 23:36
1/7 anonim válasza:
Bocsánat, hogy érdemi válasszal nem szolgálhatok, de ez engem is foglalkoztat mostanság, és szeretném majd a kommenteket elolvasni.
Szerintem minél kisebb a gyerek, annál kevésbé viselné meg, az enyémek 4 és 2,5 évesek, és szerintem nagyon durván érinti majd őket, ha a férjem mégis nekivág és kikerül a mindennapi kis kézzelfogható valóságukból...
2/7 A kérdező kommentje:
nálunk most 3 lesz és 1éves mólt. Mikor megyek dolgozni akkor lesz úgy, mint nálatok...
2012. jún. 17. 23:50
3/7 Kiki01 válasza:
A párom eleve külföldön dolgozott mikor a kislányunk született, a szülésre majdnem hazaért:) Azóta gyakrabban jön haza, minden hónapban itthon tölt egy hétvégét. Amikor először jött, szegény kiscsaj meg sem ismerte, de aztán hamar összebarátkoztak:) Egyébként a páromnak szerintem nehezebb, mert hiányzunk neki. Egy kisbabával zajlik az élet, nem unatkozunk a párom nélkül sem, szóval kibírható. Ha meg csak 120 km-ről van szó, akkor a hétvégéket együtt fogjátok tölteni, úgy azért könnyebb. Ha már el lehet a gyerekeknek magyarázni hogy miért mész el, akkor szerintem el fogják fogadni.Persze hétvégenként csinálj velük közös programokat!
4/7 anonim válasza:
Apa külföldön dolgozik, még nem is látta a picit :( Nekem hiányzik nagyon, mert sokszor kikérném a véleményét, de mivel nem látja hogy telnek a napjaink, nem tud mit mondani. Gondolom a babának is jobb, ha van férfi a háznál, úgy teljes az élet. Mi amint tehetjük, költözünk Apa után. Hosszútávon szerintem ez senkinek nem jó.
5/7 anonim válasza:
Nálunk apa kamionozik. Most pl vagy másfél hétig nem látjuk... Ez mindig változó. Van, hogy 3-4 napot nincs itthon, van, hogy majd' két hetet. Amikor hazajön, 2-3 napot van itthon max. Hát, mit mondjak. A kislányunk jól viseli, nincs olyan gond, hogy nem ismeri meg, vagy nehezebben oldódna fel vele (16 hónapos). Egyébként elég nehéz egyedül, kertes ház, van mindig mit csinálni, függetlenül attól, hogy nem művelünk kertet. Az ügyintézést megszoktam, hogy mindig egyedül csinálom. Remélem azért nem fog örökké tartani, és talál valami normális, viszonylag megfizetett munkát úgy, hogy ne legyen ennyit távol.
6/7 anonim válasza:
Az én férjem akkor volt távol 250 km-re, amikor a kislányunk 3 hónapos volt, a fiunk pedig 3 éves.
A nagyobbik hiányolta, de nem volt vészes. A baba is ismerte, mert 3 hónapig itthon volt velünk.
Nehéz volt, mert hétvégén is kevés minőségi időt tudtunk együtt tölteni. Amikor itthon volt, fáradt volt, sokat pihent, aludt.
A gyerekeknek könnyebb volt, mint nekem.
7/7 anonim válasza:
A férjem kamionozik. Utoljára 4 hete volt itthon hétvégére. Ez így megy, 4-5-6-7 hét távollét után 2-5 nap itthon. Kislányunk másfél éves volt, amikor elkezdte. Azóta érti, hogy apa vezet, ez a munkája. Tudja, hogy ott is alszik, stb. Skype-on tartjuk a kapcsolatot, ott ő is beszélget apával. Sokat emlegetjük apát. Amikor haza jön, együtt megyünk érte a telephelyre, akkor a kicsi már nagyon várja. Nekem nehezebb, mint a gyereknek de muszáj kibírni. Egyébként megszoktam már, hogy minden az én dolgom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!