Kinek az ovijába szednek pénzt a gyerekek után?
1.vagyok
A tisztasági dolgokat,meg évente egyszer fénymásoló papírt nekünk is kell vinni. Szóval a csoportpénz az tényleg csak úgymond extra dolgokra megy el. Ja a húsvéti,meg mikulás csomagot is ebből csinálják. Szerintem egyébként kérjétek, hogy számoljanak el vele nektek is, hogy mire megy el a pénz.
Mi hivatalosan szedtünk csoportpénzt. (önkormányzati ovi) Az önkormányzat nem nagyon tudja az ovit támogatni, így a szülők hoztak-és hoznak be azóta is - tisztasági csomagot havonta (1 guriga wc papír, 1 cs.szalvéta, 100 db zsepi, 1 folyékony szappan), ezen kívül naponta kb 3-4 gyerek hozza az aznapra való gyümölcsöt/zöldséget - amennyi egy 26-28 fős csoportnak elég, és még ezentúl HAVONTA 400 Ft körüli pénzösszeget, amiből finanszíroztuk foglalkozásokhoz az alapanyagot (értsd: vizuális neveléshez pl. festékek, rajzlapok, ragasztók, hurkapálcák stb.) csoportszoba állandó dekorálásához való eszközök (pl. kartonok, ilyesmik)+ kirándulásokra, ünnepekkor ajándékokat veszünk és készítünk ebből a pénzből.
Azt mégsem várhatja el senki,hogy az óvónő az amúgy is alacsony fizetéséből vegye meg ezeket!
Szülői értekezleten mindig felsoroltuk - áfás számlákkal alátámasztva - hogy mikor mire ment el a csoportpénz. De ezt évközben is megnézheti bárki.
Nálunk ez van.
Azért írtam néha múlt időben mert én éppen gyeden vagyok, de az oviban ez azóta is így megy...
Egyébként kérdezd meg nyugodtan, hogy mire megy el a pénz! Nem hiszem, hogy megsértődnének rajta, max. ezentúl elmondják majd pontosan a szülőiken maguktól is.
Utolsó voltam.
egy óvónő
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!