33 hónaposomat egyáltalán nem érdekli a szobatisztaság!?
Szia!
Lehet bizony, hogy még nem érett meg rá!
Vannak gyerekek, akiknél jóval 3 éves kor után jön el az idő, az érettség.
A másik ok, meg a dackorszak lehet. Ezen viszont lehet segíteni. Picit hanyagoljátok a leszoktatást, néhány hétig még csak ne is beszéljetek róla, hogy ne ez legyen a központi téma! Utána szépen csak egyszer egy nap fel ajánlani a bilit, megkérdezni, hogy nem-e akar oda...
Kényelmetlenné kell tenni neki a pelust (pl. nem bírja a pisit, folyik a lábán, zavarja...), hogy önszántából le akarja venni. Nyáron lesz rá lehetőség, hogy leszokjon. A lényeg, hogy nem szabad erőltetni, mert csak azért sem fogja csinálni:-(
én pedig úgy gondolom, hogy érett ő rá, csak kéne valami ami ösztönözné, sikerélménnyel töltené el.
ezt kéne megtalálni :)
enyémet a matrica nem érdekelte, se más, viszont ha bilibe pisilt, fel kellett dobálni párszor :D csak emiatt lett szobatiszta 27 hónaposan :)
Ugyan ez a helyzet, 35 hónapos!
Mondom menjünk pisilni a wc-be, Nem akarom, nem akarom.
Néha van kedve, akkor ráül szépen, belepisil, megtörli, lehúzza.
Ha nem adok rá pelenkát, simán bepisil, és mondja, nézd anya, csináltam pocsoját!
Vagy a kakival teli bugyiban játszik.
Nem zavarja!
Na holnaptól jön a meleg, eldöntöttem nincs pelenka!
Ha naponta 10x bepisil hát bepisil, órá ként viszem wc-re.
Bele gondoltam, 2 hónap van az Oviig durván, bele kell húzni. Most hamar száradnak a ruhák, csak egy szoknya, vagy ruhácska amit mosni kell, na meg a bugyi:)
igaza van a 3-asnak, mindenképpen nagyon nagyon dicsérjétek meg, örüljetek neki, tapsoljátok meg, amikor sikerül a bili, esetleg valamivel jutalmazzátok meg, pl 1 szem gumicukor, vagy amit nagyon szeret, és ilyen mókákat is ki lehet találni, mint a dobálás, vagy olvastam egyszer egy anyukát itt, kitalált ő egy versikét a pisi/kakiról, haláli jópofa volt, és ők ezt énekelve táncolták körbe a kicsit bilizés után :)
szóval pozitív megerősítés legyen a lényeg
mi pont 3 hete kezdtük el a szobatisztaságot. még nagyon gyakran kérdezgetem, kell-e pisilnie.
de ő szól, ha bekakil.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!