Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Szobatisztaság kérdés?

Szobatisztaság kérdés?

Figyelt kérdés
Kislányom 20 hónapos. Olvastam, hogy a túl korán erőltetett szobatisztaság káros lehet, nem is szeretném ezt. De vajon elkezdhetem már pl a bilire ültetni, ruhában, és elmesélni, hogy ebbe kell majd pisilni? Vagy mondjuk a babát ráültetni, és eljátszani, hogy pisil? Ezzel, gondolom, még nem okozok kárt, ugye? Van esetleg más hasonló ötlet, vagy tapasztalat? Mostanában úgy kakál, hogy megáll játék közben, és félig guggoló helyzetben nyom. Mit gondoltok? Első gyermek, ezért lehet, hogy túlaggódom, de szeretném jól csinálni.

2012. jún. 9. 11:57
 1/8 anonim ***** válasza:
A baba ráültetése és pisiltetése jó ötlet,de a kislány ruhában való ráültetése viszont szerintem nagyon nem ,mert azt szokja meg,hogy ruhában ülünk rá,és utána még nehezebb lesz megszoktatni, hogy de mégsem ruhával kell.
2012. jún. 9. 12:10
 2/8 anonim ***** válasza:
Szerintem 20 hónaposan még felesleges. Én 22 hónaposan ültettem rá a lányomat most 2 éves és csak éjszakára pelenkázom. Sokan itt az oldalon lehülyéztek hogy minek olyan korán. Szerintem még 1-2 hónapot várhatsz. :D
2012. jún. 9. 12:36
 3/8 anonim ***** válasza:

Az én fiam 20 hónapos volt, mikor lekerült nappalra a pelus, 3 hónap múlva már éjszakára is.

Mi kertes házban lakunk, így könnyebb, levettem róla a pelust, és mondtam, hogy itt a bili, ide kell pisilni. Első nap még pisilt minden hová, 2. naptól már 80%-ban bilibe pisilt, és akkor bele is kakilt (kaki onnantól csak bilibe megy). Pár nap múlva lekerült a sétáláskor is (2 váltás ruhát vittem magammal, előbb a ház előtt az utcán sétáltunk, mikor ott nem volt baleset, akkor mentünk messzebb, majd pár nap múlva már a boltba is el tudtunk menni).

Beszélni még nem beszélt, másképp jelzett.

2012. jún. 9. 13:03
 4/8 anonim ***** válasza:
Az én kisfiam alíg múlott egy éves amikor a wc-re szoktattam kakiláshoz.Ő is ugyanígy erőlködött amikor kakilt szegényke.Ilyenkor mindig ráültettem és hamar megszokta.Azóta mindig wc-be kakil.Most 2év 9hónapos.Most szokott le a pelusról,mert pisilni már nem akart a wc-be :) Szerintem ültesd rá nyugodtan,lehet a te kislányod sokkal ügyesebb lesz és hamar szobatiszta lesz.Ha meg nem tetszik neki,tiltakozik azt úgy is észre veszed és úgysem fogod erőltetni.
2012. jún. 9. 14:04
 5/8 anonim ***** válasza:

fogalomzavarban vagy :)

és egyébként sok 3 éves pont ezért nem szobatiszta még mert annyira nyomatják, hogy nem szabad erőltetni, hogy anyukák meg arra várnak, majd a gyerek leveszi magáról a pelust...

ahelyett, hogy elmondanák mi az erőltetés.

szóval a KELL! ami azelőtt van az mehet! nem szabad úgy ráültetni, hogy nem akarja vagy órákig rajta tartani, hiába sír.

nyugodtan leveheted róla a pelust vagy fürdés előtt ráültetheted a bilire, akár 10 percre is, ha le tudod kötni.

próbálkozni lehet! arra figyelj, hogy mire nyitott, az a kulcs, ha még nem nyitott akkor majd később folytatjátok

2012. jún. 9. 14:35
 6/8 anonim ***** válasza:
A kisfiam most 21hónapos. Pont egy hónapja kezdtük azt hogy minden fürdés előtt mikor levettem róla a pelust, akkor ráültettem a bilire. Első két nap semmi nem volt, de a harmadik naptól megkezdve minden alkalommal pisil bele. Már tudja hogy az esti pancsi része a bilibe pisilés. Már van hogy napközben ő hozz a bilit pelus csere előtt.
2012. jún. 9. 21:37
 7/8 anonim ***** válasza:
szerintem nyugodtan ráültetheted, nem olyan pici már, lehet érdekelni fogja. ha nem, akkor ne erőltesd. de megpróbálás az még nem erőltetés. az én lányom 22 hónapos, még tavaly megismertettem vele a bilit, megkérdem akarsz e bilibe pisilni, kakilni, ha akar ráül ha nem akkor ugyse hagyja.most ott tartunk hogy legtöbbször éjjel nem pisil be, de pelussal alszik(még óvatos vagyok) reggel első dolga a bilin pisi majd kaja ezután kaki:) aztán délutáni alvás után még egyszer bilizik (ha akar) és fürdés előtt
2012. jún. 10. 13:58
 8/8 A kérdező kommentje:
Minden válaszolónak köszönöm!
2012. jún. 10. 14:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!