Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Ti is falra másztok már a...

Ti is falra másztok már a MIÉRT-korszaktól?

Figyelt kérdés

Fiam szeptemberben lesz 4 éves, már jó ideje tart a "miért"-korszak. Korábban megfogadtam, hogy nem fogom lerázni, mindent szépen elmagyarázok neki, de az a baj, hogy az esetek 80%-ában olyan hülyeséget kérdez, amire nincs válasz.

Kedvencem, amikor ül a kocsiban mögöttem (folyamatosan nyomja a rizsát, jó hogy nem megyek neki semminek), és azt mondja: "Ott egy vonat. Miért?"

Na, ettől sikítani tudnék! Más gyerek "értelmesebbeket" kérdez?

2012. jún. 15. 12:43
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%

Ismerős, bár az én fiam még csak 3:)

Általában én is igyekszem türelmesen válaszolgatni mindenre, de azért nyilván ez lehetetlen:)

Ezért ha már túl sok a miért, akkor mindig azt válaszolom, hogy azért, hogy legyen mit kérdezned. Általában ez leállítja a miérteket, de legalább tereli a témát, és nyitunk új kört:)

2012. jún. 15. 12:51
 2/12 anonim ***** válasza:
100%
Pedig ez egy egyszerűen megválaszolható kérdés,korai kiakadni.Én minden makkanásnak örültem anno,mert a lányom diszfáziás és majdnem öt volt,mikor már nem anga,hanem anya voltam.:)TÜrelem.
2012. jún. 15. 12:52
 3/12 anonim ***** válasza:
100%
Én a miértektől nem mászom falra, 3,5 éves a kislányom. Sőt inkább szeretem. Inkább a szerepjátékoktól vagyok kiakadva, amikor azt játszuk eglsz álló nap, hogy én vagyok a fagylaltárus, vagy a lufiárus, vagy akár valamelyik énekes és el kell játszanom a szerepet. Kész vagyok tőle. Egy 6 hónapossal az ölemben természetesen. hah...
2012. jún. 15. 12:57
 4/12 anonim ***** válasza:

Sosem felejtem el a lányomat, amikor a 4-et töltötte.

Nehéz volt a miért korszakunk, mert állandóan kérdezgetett és be nem állt a szája. Néha még álmában is és a frászt hozta ránk az apjával.

Volt, hogy sétáltam vele az utcán boltból hazafelé és "beszélgettünk". Ez nálunk abból állt, hogy jöttek a kérdései, amire persze végig válaszoltam rendje módja szerint.

Majd beszólt egy ilyet, hogy: "Miért is miért?!" .. na, lepadlóztam. Azt se tudtam mit mondjak, majd kijött ez a mondat a számon: Azért miért, mert te most ebben a korszakban élsz! De miért?

Erre visszaválaszolt, hogy: Azért élek, mert az angyalok földre küldtek (anyósék mindig azt mondták neki).

Ezután fordított volt a kocka és "miérteztem", ő pedig választ. Kb. 2 hónap alatt "megunta" és véget ért a "Miért?!".

2012. jún. 15. 13:17
 5/12 anonim ***** válasza:
Jesszus, ez mér 4 éves korig eltarthat?! :D Az enyém még csak 2,5 de időnként elfogy a türelem, amikor a harmadik 10 kérdéses kört futjuk, h miért nem ment bele az autó a gödörbe. Ilyenkor vissza szoktam kérdezni, h szerinted? Néha válaszol. V feldobok egy új témát, hátha ráharap, de ált annak is miértezés a vége. Egyszer mondtam h csak, mert már nem bírtam mit válaszolni, azóta ha én kérdezek tőle, egyből rávágja h csak :D áááá
2012. jún. 15. 13:25
 6/12 A kérdező kommentje:

Ezt már én is próbáltam, hogy visszakérdeztem, "szerinted miért?" Csak tényleg egy csomószor NINCS válasz arra amit kérdez, vagy olyat kérdez, ami a diplomám ellenére megfog: Kérdezgette mi az a levegő, aztán nekem szegezte, hogy "miért a levegőben repül a madár?" Hmmm, nemtom. És tiszta égés, de egy csomószor azt kell mondanom, hogy nem tudom...

2-es válaszoló! Kérlek segíts! Te mit mondanál erre, hogy "ott egy vonat, miért?"

2012. jún. 15. 13:40
 7/12 anonim ***** válasza:
100%
Fiús anyuka, és már fiús nagymama is vagyok, erre azt válaszolnám, ha tényleg megy ott vonat, hogy ott volt egy nagyon jó, széles út, azért oda építették a síneket, és mivel nem keresztezi másik út, ott a vonatok gyorsan tudnak menni. Ha csak fantáziál, azért mondja, hogy ott megy egy vonat, akkor azt felelném, hogy rosszul látod, ott nem megy vonat, mert sínek sincsenek, és tudod, te már nagy fiú vagy, hogy a vonat síneken közlekedik, de ha szeretnél egy vonatot látni, majd holnap elmegyünk egy állomásra, és megnézzük, pl. hogyan tolatnak. és tényleg elmenni... Ha tisztességesen válaszolsz a kérdéseire, és türelmesen, bár belátom, ez sokszor nehéz, okos lesz, mert így szerzi az ismereteket a világról, hisz még nem tud olvasni.Az unokám jó tanuló, okos, nagyon kommunikatív lett, sokat volt velem és sokat beszélgettünk kiskorában.
2012. jún. 15. 17:21
 8/12 anonim ***** válasza:

Nálunk nemrég volt dettó ez a kérdés:)

"ott egy vonat, miért?

mert ott a sín.

Miért van ott a sín?

Mert oda építették.

Miért oda építették?

Mert ott volt hely. Tudod, a szobádban is kell a hely, amikor felépíted a síneket.

És miért megy a vonat sínen?

Mert olyan a kereke, hogy csak ott tud menni.

Miért olyan a kereke?

Hogy mehessen a sínen:) Tudod milyen kereke van az autónak?

Igen.

És emlékszel, hogy láttuk a vonat kerekét?

Igen.

És láttad hogy vasból van?

Igen.

Na ezért kell neki a sín, mert a vaskerekek csak sínen mennek.

MIért?

Hogy legyen mit kérdezned:) Kérsz inni?"

Szóval elég fárasztó, de még terelhető a figyelem, így kevesebb a miért:)

2012. jún. 15. 17:28
 9/12 anonim ***** válasza:
Azért,hogy átjusson a másik állomásra. Miért? Mert várják az utasok,stb.:) Második vagyok.
2012. jún. 15. 17:58
 10/12 A kérdező kommentje:
Köszi, úgy érzem nincs elég fantáziám ehhez. Vagy csak fáradt és türelmetlen vagyok :) De majd igyekszem. Csak jó lenne, ha nem vezetés közben jönne a legtöbb kérdés!!
2012. jún. 15. 22:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!