3 éves gyermeketek mennyire "mond igazat"?
Én kisfiamat ha kérdezem valamiről, pl:ő rángatta-e le az ágyról a takarót?-akkor azt mondja,hogy nem. Pedig tudom,hogy ő volt mert épp láttam,csak ő nem tudja,hogy én láttam. Nagyon sok dologban kamuzik, nem mondja meg az igazat. Mennyire jellemző ez az ilyen korú gyerekekre?
Tietek hogy viselkedik ilyen helyzetben?
Mindig megmondja az igazat?
Köszönöm.
e nem hazugság. Nem tudja még megkülönböztetni, hogy mi a valóság, a vágyai meg a képzelete közötti különbség, plusz úgy gondolja, hogy ha kimondja, akkor úgy is lesz. Ezért azt mondja, amit hallani akarsz. Csak a mi világunkban ennyire fontosak a tények és az adatok. Az ő világuk a fejükben van, nem azon kívül.
Amúgy a kérdésedre válaszolva: a hároméves lányom ugyanezt csinálja.
Amit az első mond, ezt nem nevezheted a te értelmezésed szerinti hazugságnak.
Egy kicsi ha eltört egy tányért azt fogja mondani hogy elvitte a cica és mikor ezt kimondja ő már úgy is gondolja hogy tényleg ez történt. Mindezt azért teszi mert minden erejével hozzád igazodik, neked akar megfelelni. Ilyenkor elég csak a cicát leszidnod, pl a cica ma nem kap tejet, de igy kb ennyiben ki is merülhet az ügy.
hat az en lanyom 2 evesen is hazugkal:))
jon hogy megharapta a kutya, pusziljam meg, vagy faj a haja, vagy nem evett semmit ma ha megkerdik tole, ilyenek...
Pont ilyen a fiam is, kis "kamugép".
Már majdnem bedőltem neki. :) Mamáéknál van most mert sokat kell dolgoznom, és folyton azt mondja, hogy a papa állandóan elveri... pedig nem nagyon valószínű. (Azért titkon remélem, hogy nem épp most mond igazat a gyerek)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!