Hogyan/ mivel lehet elérni egy 3,5 éves gyermeknél, hogy egy dologért ne 20-szor kelljen szólni?
Kérem, ha van valami bevált módszeretek osszátok meg velem!
Már mindent próbáltam: kértem, könyörögtem, elvicceltem a dolgot, fenyegetőztem, felemeltem a hangom, stb.
Megőrülök attól, hogy ha valamit szeretnék, akkor legalább 20-szor kell szólnom, hogy meghallja!
Előre is köszönöm!
Kicsit keményebbnek kell vele lenned.
Amikor figyel rád, akkor magyarázd el neki, h anya innentől nem fog 20* szólni, hanem csak 3*, ha nem csinálja amit mondasz, mehet büntibe. 3 perc kiállítás, pl a szobájában egy széken.
Amikor odafigyel rád, akkor pedig jutalmazd, dicsérd, h milyen okos kisfiú/kislány, és mennyire örülsz, h iylen szófogadó .
Nálunk is a 3-ig számolás, utána sarokbaállítás jött be. Általában nem kell sarokba állnia, de az biztos hogy határozottnak kell lenni.
Az odamész hozzá és lehajolsz hozzá is nagyon jó szerintem.
Ma vagy 10x szóltunk majdnem 3 éves kisfiúnknak h pakolja el a memória kártyáit. mINDIG AZT válaszolta rá, h mindjárt, és persze sosem csinálta meg. Miután megelégeltem, lehajoltam hozzá és megkérdeztem tőle halkan, hogy a sarokba szeretne állni vagy összepakol....és lám megcsinálta.
Ez engem is érdekelne, bár a fiam 2,5, de sokszor én is azon akadok ki és idegesítem fel magam, hogy mintha szó szerint a falnak beszélnék. Ha kérdezek valamit, rám se néz, nem is válaszol....
Én is néha a kétszer szólok, haramdjára valami bünti van -t szoktam alkalmazni, de ez pl. az utcán sétálásnál hogy oldható meg? Amikor másból sem áll a hazajövetelünk a bölcsiből, hogy gyere már, menjünk már, haladjunk, mert tűz a nap és elmondom 20x és még 21-jére is megáll a motorral és bámészkodik, és aszalódunk a tűző napon...
De megnyugodtam, hogy nemcsak a fiam alkalmi süket :o)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!