Hogy tudom elérni, hogy délután aludjon?
3 és fél éves a kisfiam. Egy ideje hadilábon állunk a délutáni alvással kapcsolatban, nagyon nehezen és későn alszik el. Kihagyni azonban nem tudom a napirendjéből, mert egy ideig még ezt is kipróbáltuk, és annyit értem el vele, hogy vacsora közben elaludt vagy borzasztóan hisztis lett estére a fáradtságból.
Próbálkoztam mindennel: ebéd után fektetés, külön altatom a kistesójától (hogy legalább őt ne ébressze fel), mellette fekszem, sőt, bár nem tartozik a nevelési elveim közé, büntettem is, mikor nem volt hajlandó "leállni".
Egy barátnőm javasolta, hogy egyszerűen fogjam meg és vigyem vissza az ágyba minden alkalommal, amikor kiszáll. Nos, ez nálunk nem működik, mert játéknak veszi, mint a rugó, újra kipattan és elszalad, hogy vigyem vissza.
Van valami tippetek? Minden ötletet köszönök.
Szia.
Az én véleményem az,hogy ne erőltesd a déli alvást.Teljesen feleslegesen készítitek ki egymást.Ha van rá lehetőséged az ő fürdetését,esti lefekvését tedd korábbi időpontra.Az én lányom 2 éves korától nem aludt délben,hát ha nem,hát nem...
Szia.
Az első válaszoló vagyok.Egyhuzamban 12 órát van fennt.Kb:9-kor kel,és legkésőbb Este 9-kor alszik.Azért nem paráztam a délutáni alváson,mert ő is jobban érzi magát,hogy nem erőszakolom rá az alvást,és nekünk is megfelel így.Nagyon-nagyon ritka,ha bealszik a játékok közé.
Köszönöm a válaszokat!
Első válaszolónak: sajnos az én kisfiamnak borzasztóan sok lenne a 12 óra fentlét. Minden reggel fél 8-8 között kel, és ha nem alszik délután, borzasztóan nyűgös. Előfordult például, amikor nem aludt, hogy este 7-kor átment a szobájába, öt perc múlva rányitottam, és úgy aludt, mint a bunda. Fölébresztettem, hogy vacsorázzunk meg fürödjünk, és hisztirohamot kapott.
Ma megpróbálkoztam a teljes besötétítéssel, és működött. Eddig félhomály volt a délutáni alváskor, de most gondoltam, hogy ha esélye sincs, hogy mást csináljon, mert sötétben úgysem tud, akkor talán megbékél a helyzettel, és így is történt. Remélem, nem fog bezavarni az éjjeli alvásokba ez a módszer.
Még egyszer köszi a tippeket:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!