Szoba tisztaság: hogyan tovább?
Kislányom mostanában este ráül a bilire pucéran is, eddig nem akart.
Nap közben meg többször ráül ruhástól is. Ha mondom neki, hogy kakiljon bele, elkezd nyomni. :)
Ilyenkor mi a következő lépés? Vegyem le a pelust, és ültessem rá? Vagy kérdezzem meg bizonyos időnként? Fogalmam sincs, hogy is kellene csinálni. Amúgy ha pelenka van rajta, akkor pisinél mindig leguggol.

próbáld meg levenni a pelust és egy kis bugyit rá. aztán figyelni. és néha ráültetni. ha bepisil akkor sincs semmi baj. most már nincs hideg, hogy felfázzon!
Egy próbát megér

Este, fürdés előtt ültesd rá, kicsit tartsd rajta, kötsd le a figyelmét, hogy egy ideig csücsljön is ott. Ha belepisil, akkor örülj neki, nagyon :)
Én úgy csináltam, hogy levettem a pelust reggeli után, ráültettem a bilire, belepisilt. Utána bugyit kapott, de abba is ugyan úgy, mint a pelusba, beleeresztette. Így bugyika sem volt rajta, csak szoknya, és így jobban értette, hogy nem lehet bárhol pisilni.
Ma van két hete, hogy nem pelusozom. Ez első 3-4 nap kevesebb pisi ment bilibe, mint bugyiba. De onnantól jött az előrelépés. Kb óránként ráültetem a bilire, mondom, ohgy pisiljen bele, és bele is pisil. Így már nem bánja a ruhája (Már hord bugyit, 2 nap volt csak alsónemű nélkül)
Már a délutáni alváshoz sem kap pelust, meg sétához sem.
Két napja a bilibe is kakil.
Fontos, hogy ne tőle várd, hogy szóljon, hogy pisilnie kell, hanem te vidd őt pisilni. (legalábbis nálunk ez is baj volt, az hittem, ő majd szól időben, de az vált be, ha gyakran biliztetem)
Milyen idős? Az én lányom 2 éves 3 hónapos.

Köszi a válaszokat. Még csak 15,5 hónapos, de nagyon érdeklődő, és mint írtam is, fogékony a dologra.
Valamelyik nap is mondtam neki, hogy kellene egyet kakilni, mert utána megyünk boltba. Megállt, és nyomott egy kakit. :)
Elég jó idő van, délután megpróbáljuk bugyiban. (Múltkor aranyos volt, amikor kint pacsált, mert kétszer mászott ki pisilni, és mindkétszer ugyanoda guggolt. :D)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!