3 év körüli gyermeked egyedül alszik el esténként?
3.éves 8 hós .
2 éves kora óta van esti mese . egyik nap apától másik nap tőlem . könyvből olvasok a férjem fejből mondja.
ez már fürdés fogmosás után van . magpárna melegítés baba az ágyba. aztán ha a mesének vége puszi és ölelés kijövök.
és elalszik utánna nemsoká . van hogy már a mese alatt van hogy utánna.
melléfeküdni néha néha a fejem a párnájára és beszélgetünk :)
Mindenkinek mást jelent az 'egyedül', nálunk úgy néz ki, hogy fürdés-tejivás-mese (apa és anya is), utána a kisfiam leoltja a lámpát, bekucorodik az ölembe, kicsit beszélgetünk, énekelünk, aztán bebújik az ágyába, kicsit még dünnyögök neki, simogatom, aztán kijövök. 10-15 perc múlva alszik.
Maga a procedúra a fürdés kezdetétől a kijövetemig min. 1 óra, de néha 1,5 is.
MA 3 éves a kicsim :)
Nálunk fürdés, vacsi, fogmosás, pizsibe öltözés, esti mese. Utána puszi, villany le. Be a kiságyába, mellette van egy nagy heverő születésétől fogva, hogy ha szopi,beteg stb akkor legyen. Odafekszünk, puszi a bucira, jó éjszakát. Tudja, ha elalszik kijövünk, de nagyon gyorsan elalszik, nem kell fogni, simizni, ölelni stb. Csak legyünk ott, neki az biztonságot ad.
16,13 boldog szülinapot a kicsidnek!
Enyém vasárnap volt 3.
Esti rutin:
18,30 körül vacsi
19,00 fürdés
utána mesét nézhet 19,30-tól míg anya és apa is megfürdik, közben kakaózik
20,00-20,15 körül megyünk fogat mosni, utána puszi, lefektetem, betakarom és kijövök. Néha kihív mindenféle indokkal, pl kitakarózott és nem tudja visszahúzni rendesen, vagy szomjas, vagy fordítsam meg a párnát... de nem maradok mellette.
Január elején kezdődött egy időszaka, mikor félt elaludni, akkor kitaláltuk az esti mesét. Olvastam neki fél órát, ha elaludt jó, ha nem akkor is kijöttem fél óra után.
Aztán kapott tévében mesét, míg kakaózik, de így nem olvasok. Választhat, vagy a tévében nézi vagy olvasok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!