Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Miért baj az, ha el tudom...

Miért baj az, ha el tudom végezni a baba mellett a teendőimet?

Figyelt kérdés

Másfél éves a lányom, nyáron születik a kistesó!!

Éjszaka még mindig felkel a lányom, jön a foga, meg egy kis szep. szorongás is van a dologban, már a pocakom is nagy. Mégis elvégzem a feladataimat: bevásárlás, takarítás, mindennap főzök,mosás...

És olyan sokszor itt is, és ismerősöktől is megkapom,hogy könnyű nekem!!!!

De miért is???Elhiszem hogy vannak időszakok amikr a gyerekeket le nem tudod magadról vakarni,mert beteg,hisztis anya kell stb... De ez nem állandó.

Számos ismerősöm van,akik babásak, és nagyik főznek, nagypapák füvetnyírnak, anyuka nem megy a közel 3 éves lányával a boltba,mert nem marad nyugton a gyerek, stb..

Ne értsetek félre,nem bántani akarok senkit, de én érzem rosszul,vagy kicsit kezd ez a minden percünket a gyerekkel töltsük dolog átesni a ló túloldalára??

Én próbáléom a lányom mindnebe bevonni, jön hozza a saját kis rongyiját, törölget velem, ha főzök,akkor vagy játszik,vagy a konyhaszekrénybe pakolgat..

Mióta nagy a pocak,hamarabb fáradok,reggel picit korábban kelek, mire a lányom felkel felrakom az ebédet..

Én vagyok rosszul összerakva???

2012. jún. 5. 15:07
1 2 3
 21/25 anonim ***** válasza:
Neeeem kell ezzel foglalkozni. Az emberek szeretnek panaszkodni. A másik dolog, nem mindenkinek ugyanolyan a tűrőképessége. Van, aki nem bír annyit, van aki pörgős és mindent meg tud csinálni, le tud szervezni. Ugyanakkor gyerekek között is vannak nyugis gyerekek és örökmozgó, rosszalkodó gyerekek. Van akihez több figyelem kell. Innentől pedig bármiféle összehasonlítgatásnak nincs semmi értelme. Egyébként mit mondanak az ismerősök, miért olyan jó neked, miért könnyű neked?
2012. jún. 6. 12:24
 22/25 anonim ***** válasza:
Lassan mar azert is irigylik az embert ha oszejon a gyerek "neveles".Hova jutunk?Az en fiam tragikus korulmenyekkoszt halt meg 13 evesen,a hatam mogott a baratok mindennek elmondak(hibasztattak),ok a tokeletesek alitolag,megsem irigykedem rajuk.Es igen szervezes kerdese minden,csak aszt nem csinaljuk meg amit nem akarunk.
2012. jún. 6. 12:34
 23/25 A kérdező kommentje:

Köszönöm:):)

soha nins indok,csak hogy könnyű nekem. Ha visszakérdezek miért, akor a válasz általában annyi,hogy "az én gyerekem mellett ezt nem lehet megcsiálni". De kérdezem én,akkor arra hogy van ideje/idejük,hogy közösségi oldalon félóránként, óránként osszanak meg valamit????

2012. jún. 6. 12:51
 24/25 anonim ***** válasza:

Igen, kedves kérdező, én is elgondolkodtam már ezen. Nekem is van ilyen barátnőm, állandóan úton van, aztán meg panaszkodik hogy szalad a lakás.....

Korábban már válaszoltam (én akartalak like-olni).

Én úgy oldottam meg, hogy a vasalás és a vegyszeres takarítás kivételével mindent de mindent együtt csináltam a kisfiammal.

Ágynemű húzás, zoknipároztatás közben énekeltünk, mondókáztunk, amikor főztem, akkor jött 'segíteni', kapott kistálat, fakanalat, habverőt, és együtt 'dolgoztunk'. 2,5 éves, a mai napig imád krumplit pucolni meg sajtot reszelni az apjával.

Amikor tusoltam ott sertepertélt, megmosta a combomat, megállapította, hogy 'anyának nunija van' stb.

Nyilván így minden 3x annyi ideig tart, mintha egyedül turbóban nyomnád, de attól hogy fiú, még érthet a háztartás dolgaihoz is.

Teregetés, viráglocsolás, bevásárlás, mindent együtt csinálunk a mai napig.

2012. jún. 6. 13:06
 25/25 anonim ***** válasza:
Tul van reagalva,en is szoktam mondani nincs idom semmire,megis irogatok,olvasok.A reggeli alvas,az hianyzik.Reggel 6-kor kel(unk).
2012. jún. 6. 16:12
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!