Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Miért baj az, ha el tudom...

Miért baj az, ha el tudom végezni a baba mellett a teendőimet?

Figyelt kérdés

Másfél éves a lányom, nyáron születik a kistesó!!

Éjszaka még mindig felkel a lányom, jön a foga, meg egy kis szep. szorongás is van a dologban, már a pocakom is nagy. Mégis elvégzem a feladataimat: bevásárlás, takarítás, mindennap főzök,mosás...

És olyan sokszor itt is, és ismerősöktől is megkapom,hogy könnyű nekem!!!!

De miért is???Elhiszem hogy vannak időszakok amikr a gyerekeket le nem tudod magadról vakarni,mert beteg,hisztis anya kell stb... De ez nem állandó.

Számos ismerősöm van,akik babásak, és nagyik főznek, nagypapák füvetnyírnak, anyuka nem megy a közel 3 éves lányával a boltba,mert nem marad nyugton a gyerek, stb..

Ne értsetek félre,nem bántani akarok senkit, de én érzem rosszul,vagy kicsit kezd ez a minden percünket a gyerekkel töltsük dolog átesni a ló túloldalára??

Én próbáléom a lányom mindnebe bevonni, jön hozza a saját kis rongyiját, törölget velem, ha főzök,akkor vagy játszik,vagy a konyhaszekrénybe pakolgat..

Mióta nagy a pocak,hamarabb fáradok,reggel picit korábban kelek, mire a lányom felkel felrakom az ebédet..

Én vagyok rosszul összerakva???

2012. jún. 5. 15:07
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
100%

És mi lenne, ha simán csak örülnél, hogy neked könnyű? :)

Amikor nekem ezt mondják, csak annyi jut eszembe, hogy valóban, tök jó, hogy tudom mellette végezni a teendőimet.

2012. jún. 5. 15:26
 12/25 anonim ***** válasza:
75%

Végre már valaki az Én véleményemen van. Kösziiii!

Azok az ismerősök, csak irigykednek, és persze nem ismerik be, hogy esetleg elrontották a gyereküket, mert hisztizik, nem tud eljátszadozni, főleg elaludni egyedül. Hurcolni kell, felvenni stb. Nem mondom, hogy nálunk nincsen hiszti, de nem állandóan.

Ja és persze azt képzelik nem foglalkozunk a gyerekkel. Pedig naponta több alkalommal is leülök vele a szőnyegre és játszunk, könyvet nézünk, bújócskázunk...

2012. jún. 5. 15:26
 13/25 anonim ***** válasza:
66%

Kár, hogy a kérdezőt nem lehet like-olni.... :)

Amíg otthon voltam a fiammal mi is így csináltuk.

Felkeltem a férjemmel, mire fél 8-8 körül a kicsi felkelt már zümmögött a mosógép és főtt az ebéd.

Közösen reggeliztünk, utána kis zenehalgatás, felhívtuk a nagyikat. Tusolás, ágyazás, és fél 10 körül indultunk a piac-patika-posta-játszótér négyszögbe, mikor hova....

Péntekenként apa hamarabb jön haza, az volt a takarítónap, tök jól elvoltunk mi is.

Ja, és 15 hónapos koráig ő is 10-ből 1-szer aludta át az éjszakát, nagyon szenvedős volt a fognövesztése.

2012. jún. 5. 15:27
 14/25 A kérdező kommentje:

ÓÓ, hát ne gondoljátok,hogy nyugis, bár napközben alszik közel 3 órát, de a többi percében egy fél percre le nem ül. Mindig megy,pakol, de szerencsére ügyesen játszik egyedül is:):)

Írtam is,hogy tudom vannak gyerekek akik igénylik,hogy csak velük foglalkozzanak. Ezzel teljesen tisztában vagyok!!! Estére a lányom is kiszívja minden energiámat, 10kor hulla fáradtan esem az ágyba, és nem kell forgolódjak,hogy el tudjak aludni:):)

2012. jún. 5. 15:28
 15/25 A kérdező kommentje:

Nálunk is van már hiszti, bár még jól kezelhető!!!

De nekem is könnyebb gíy,hogy picit korábban kelek,mert így legkésőbb minden munkával beleértve bevásárlást is végzek fél11re így még van egy óránk játékra!!

Míg alszik,feltörlök vagy mint ma is átültetem a virágokat illetve pihenek, netezeke egy kicsit, most ébredt, innentől este fél9ig míg el nem alszik, az övé vagyok!!!!!

Megyek is,majd este visszanézek még:):):)

2012. jún. 5. 15:32
 16/25 anonim ***** válasza:
Irigy kretén lepontozók...........
2012. jún. 5. 15:39
 17/25 anonim ***** válasza:
29%
Tokeletes mamaknak kivanok az enyemhez hasonlo kislanyt.Utana kene osztani az eszet nem kovel dobalni.Ratok bizom mijen a lanyom,en nem kritizalok,de nem konyu elletel teli gyerekel egesz nap.
2012. jún. 5. 15:57
 18/25 anonim ***** válasza:
72%

Az sem mindegy, mikor kel és mikor alszik egy gyerek. Az én kisfiam egy ideje 6-kor kel, és ha én (vagy az apja) 5-kor kelnék, ő is felébredne a hangokra, pedig külön szobában alszik. A délutáni alvás alatt szoktam főzni, akkor valahogy kevésbé érzékeny a zajokra, ennek ellenére pl. porszívózni akkor sem tudok, mert arra felébred. Este sokszor csak 9-fél 10 körül alszik el, utána már én is szeretek pihenni, fürödni, apával foglalkozni, aludni...

Napközben pedig a kisfiam nagyon sokáig rengeteg figyelmet igényelt, mostanában már szerencsére eljátszik egy ideig egyedül is, de néha semmit nem lehet mellette csinálni, itt a dackorszak (22 hónapos).

Én úgy gondolom, minden gyerek és szülő más, nem kéne egymást kritizálni és elítélni. Aki mindent meg tud a baba mellett csinálni, az ügyes ÉS szerencsés. Aki meg nem, nem kell, hogy emiatt rosszul érezze magát, pár év elrepül, és változik a helyzet. Én személy szerint szívesebben emlékszem arra, miket játszottam a kisfiammal születése óta, mint hogy hetente hányszor mostam fel a konyhát.

2012. jún. 5. 16:01
 19/25 A kérdező kommentje:

Na haragudj, kedves utolsó előtti válaszoló, de írtam,hogy nem akarok bántani senkit, és tistában vagyok vele,hogy e gyerekek habitusa, ritmusa és természete nagyon eltérő.

De melyik másfél éves gyerek nem virgonc,nem mászik fel a székre, csinál veszélyes dolgokat, hisztizik stb...az enyém is csinálja. Ez a dolguk ilyenkor

A többieknek köszönöm, örülök hogy msának is sikerül megoldani, akinek pedig nem ,tényleg ne vegytéek bántásnak nem annak szántam a kérdést,csak olyan,mintha kicsit kilógnék a sorból,mert sikerül összehozni jóla dolgokat egy jó(eleven, izgága),másfél éves mellett.

2012. jún. 5. 20:40
 20/25 anonim ***** válasza:

A 6. válaszoló vagyok!

Kösz a lepontozást, valami ilyesmiről beszélt a kérdező. Mi rosszat írtam, ami nem hasznos?

Egyébként hogy lássátok, hogy nekem sem fenékig tejfel az életem, elárulom, hogy a nagyobbik gyerekem 1,5 évesen egy percre sem volt el egyedül, sőt éjjel óránként kel, ordított, mégis megcsináltam mindent. Aztán múlt az idő, most már 4 éves, a rossz alvása megmaradt, közben született a fiam, aki most 1,5 éves. A nagy éjjel minimum 2× még mindig felébred, igaz hála égnek már nem hisztizik, de felébred és vele együtt én is, a kicsi nagyon jó alvó, de rettentő rossz természet, már most borzasztó hisztis, ha nem vele foglalkozom földhöz vágja magát, és ordít míg nem kap figyelmet, ha "elvan" egyedül akkor általában életveszélyes dolgokat csinál, vagy feje tetejére állítja a lakást, mászik a bútorokra a 200 db lego duplon korcsolyázni lehet a lakásban. :))

Mégis minden dolgomat elvégzem, ha kell hajnalban kelek a férjemmel fél 6-kor, de a gyerekek nekem már 8-kor ágyban vannak, utána még rengeteg időm van ezt-azt csinálni.

De egyébként aki azt írta, hogy nem tud semmit csinálni a gyerektől, gondolom az is megoldja a dolgot valahogy, nem áll napokig a koszos edény a konyhában, és hetente min 1× kitakarít.

Én nem kritizáltam senkit, aki azt mondta, hogy nem tud semmit csinálni, megértem, nem vagyunk egyformák, ki ennyit bír, ki annyit, de azért ha rá lennétek kényszerítve Ti is megoldanátok valahogy higgyétek el!

2012. jún. 5. 20:56
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!