Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Hogy kezeljem 3 éves kisfiamat?

Hogy kezeljem 3 éves kisfiamat?

Figyelt kérdés

Ma végigbőgtem az utat a bölcsiből hazafelé, annyira lelkiismeret furdalásom volt :((

Nem tudom hogy hassak rá, mit kéne csinálnom, hogy szótfogadjon... Szinte csak azok a dolgok érdeklik amik nem játékok én meg egyfolytában fegyelmezem, hogy ezt nem szabad-azt nem szabad.

Míg mentünk a bölcsibe, a sáros cipőjével folyamatosan rugdalta az ülés háttámláját, pedig 1000x elmondtam, hogy ilyet nem csinálunk, végül rácsaptam a lábára és ráüvöltöttem. A bölcsibe érve pedig ahelyett, hogy levetkőzne, v. hagyná, hogy én öltöztessem, csapkodja a szekrényajtókat, pakolássza a kisszékeket, a cipőket és nem áll meg 1 percre se, hogy nyugodtan át tudjam öltöztetni. Persze itt ismét összevesztem vele. Már ott majdnem elbőgtem magam elkeseredettségembe, hogy nem tudok hatni rá :(

Ráadásul szóltak tegnap a bölcsibe, hogy káromkodott a gyerek, nekem meg majd le sült a képemről a bőr. Nem jellemző ránk, hogy rondán beszélnénk, persze néha 1-1 ronda szó elhangzik, de ez nagyon ritka. Gondolom egy ilyen ritka pillanatot kapott el a gyerkőcöm. Aztán persze hiába mondom neki, hogy így nem beszélünk, csak vigyorog és mondja.

Szóval teljesen kész vagyok....

2012. jún. 5. 08:58
 1/9 anonim ***** válasza:
100%

Ne foglalkozz vele. Ha úgy csinálsz, mint akit nem érdekel, ha káromkodik, akkor megunja. Ezeket a dolgokat azért csinálja, hogy felhívja magára a figyelmet. Addig is ő van a középpontban, rá figyelsz, tovább vele vagy. Ezt nem feltétlenül azért csinálja, mert nem foglalkozol vele eleget..

Próbáldd meg, hogy amíg ő csapkodja a szekrényajtókat, addig te higgadtan kipakolod a ruhácskáit, és megpróbálod elkezdeni öltöztetni, ha nem hagyja, akkor indulj el kifelé, mintha ott akarnád hagyni. Nyugodtan menj is ki, hogy úgy érezze, hogy ott hagytad. Sokszor ilyen helyzetben ez nálunk beválik. Nem a te hibád, hogy nem tudod fegyelmezni, ő ilyen korszakban van, és te még nem tapasztaltad ki, hogy mi segít.

Rengeteg türelemre és kitartásra lesz szükséged, de ne keseredj el! Nagyon jó anyuka lehetsz :)

2012. jún. 5. 09:06
 2/9 anonim ***** válasza:
100%
Szia! Ez egy ilyen kor, sajna. Nagyon nehéz, én is küzdök vele. Mi az autóban előrébb húzzuk ilyenkor az anyósülést, hogy ne rugdalja össze, és öltözködésnél én megfogom. Szorosan magam mellett tartom és határozott mozdulatokkal gyorsan öltöztetem, különben én is kimerülök abban, hogy kergetem a lakásban, vagy csak szólongatom folyamatosan. Valószínűleg te is ki vagy már merülve, leginkább pihenésre lenne szükséged, gyerekmentes órákra, feltöltődésre. Én egy jó kis felnőttprogram után kenyérre kenhető vagyok. :))
2012. jún. 5. 09:06
 3/9 anonim ***** válasza:
47%

Igaza van az elsőnek és a 2.nak is.

Csinálj úgy, mintha nem érdekelne, mert neked produkálja magát és már egy kis "gonoszság" is bennük van, hogy "csakazértis". (Tudom, mert az én fiam is 3 éves és akkor csinálja a legjobban, ha rászólok többször).

Illetve próbálj feltöltődni! Ha elviszi a nagymama nálunk 2 órára a gyerkőcöt már utána tök nyuginak érzem megint magamat, mert pihenhetek kicsit.

És még egy jótanács: magne b6. :)

2012. jún. 5. 09:21
 4/9 anonim ***** válasza:
csak figyelem felkeltésből csinálja.amikor megint elkezdi ne foglalkozz vele.egy idő után megunja és abbahagyja.
2012. jún. 6. 21:34
 5/9 anonim ***** válasza:

Szia!

Azt szeretném kérdezni, hogy kisfiad figyelmét mennyi időre lehet lekötni?

Mindig ezeket csinálta, (nyitogatás, stb..) vagy csak mostanában lett ilyen?

Persze gondolom játszik, csak mellette otthon is csinál ilyeneket?

Semmiben nem akarom a frászt Rád hozni, mielőtt valaki ezt gondolná, csak egyszerűen érdekel, mert sok szülőtől hallom ezt.

A káromkodásról tudhatnák a bölcsiben, hogy a gyerek bárhol hallhatja!

2012. jún. 6. 23:55
 6/9 A kérdező kommentje:

Kisfiam eléggé pörgős gyerek, nem az az elülős fajta. Persze van mikor leül és legózik v. papírt vagdos, firkál, stb., de csakis ha neki ahhoz van kedve. Én hiába mondom neki, hogy üljünk le rajzolni ha Ő éppen valami más akar csinálni, nem tudom rávenni. A bölcsibe nincs rá panasz ezen a téren, csinálja amit a többi gyerkőc is, de itthon aztán kitör belőle a kisördög.

Az ajtócsukogatáskor Ő buszosat játszik. Busszal járunk bölcsibe és azóta csinálja ezt, hogy "nyitódik az ajtó - csukódik az ajtó".

2012. jún. 7. 11:38
 7/9 anonim ***** válasza:

Köszi a választ!

Csak azért kérdeztem, mert kisfiam is ilyen, de Ő a vizsgálatok során sem volt hosszabb ideig leköthető.

Itthon egyébként nincs vele gond, de máshol már nem tud hosszabb ideig figyelni. Figyelem zavarra gyanakszanak és most fogjuk kivizsgáltatni.

Ha bölcsiben nincs gond, akkor ez csak a bosszantás része lehet:)

2012. jún. 9. 00:48
 8/9 A kérdező kommentje:

..... hát, nagyon remélem.

Már én is gondoltam minden félére, de aztán mindig arra jutottam, hogy csak a kemény dackorszakot éljük.

2012. jún. 9. 14:34
 9/9 anonim válasza:

A tiltó tanítás nem célravezető, tapasztalhattad, az igenlő az...ne azt mond neki; hogy mit nem csinálhat, inkább azt mi a helyes, igaz szép és jó!:-) Tehát hogy mit csináljon!

Pl.: legyél kedves a többiekkel, ha bántanak nem neked szól, viszonozd megértéssel, legyél segítőkész, barátságos, elég egyszerű ez...

2012. jún. 20. 17:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!