2 éves kisfiatok/kislányotok miket tud csinálni?
Mennyit beszél?Színeket ismeri?Számolni szokott?
Mekkora?
Sokat beszél, mondókázik. Színeket totál keveri, számol mechanikusan 10-ig. 89cm, 12kg, fiú.
Ezek a konkrét válaszok.
De, egyáltalán nem probléma, ha egy kisgyerek 2 évesen nem beszél mondatokban, viszont mond már szavakat. Nem kell még ismeri a színeket, főleg nem megnevezni, de még felismerni sem nagyon tudják ilyen idős korban. Számolás: az, hogy valaki eldarálja a számokat akármeddig, úgy, mint egy mondókát, még nem számolás.
JESSSZUS
komolyan számolás??????? Hogyne tudná az enyém már gyököt von.
Azt sem tudja mi az hogy 1 vagy kettö. nem nem tanítom rá, max talán annyit ért hogy van 1 és több. kezén néha mutat 2-t de nem mert számol hanem mert én is mutatom neki. Egyetlen 2 éves sem tud számolni. lehet ahogy az elsö írja eldarálja a számokat de ez is felesleges mert foggalma sincs mit jelent 10, csak egy szó neki.
Színeket ismerheti, de ez teljesen változó, ha egyet sem ismer fel sem baj. Beszéd pont ebben a korban igen változó, van aki pár szót tud és van aki szinte 2-3 szavas mondatokat mond. Midnegyik normál.
Ami követelmény ennyi idös korban. Egyedül menni, támaszkodás nélkül felállni, gugolásból, szöveg értés. pl hozzd ide a papucsot, vagy hol a labda... 10 szó kimondása, kezek használat, pl egymásra tud rakni 2 kockát...
Azért kérdezem,mert a kisfiam 4-ig mondja a számokat,de igazán az egyet és a kettőt különbözteti meg.Erre mondta egy ismerősöm,hogy az ő szintén két éves kislánya magyarul 10-ig számol és angolul is.Ezért kérdeztem rá,hogy ez létezne?Az anyuka nem igazán foglalkozik a kislányával,valahogy mindig mindent jobban tud,mint az én kisfiam.Lehet irígy lenne?De mire?
A színek közül csak a pirosat ismeri.Mondja a színeket,de nem tudja melyik milyen.
Mekkora a gyermeketek?Az én kisfiam 94 cm és 15 kg.Mikor született pontosan?
Első vagyok.
Ismerős anyukával ne foglalkozz.
Ahogy írtam, nem nevezhető igazi számolsának, ha valaki el tudja mondani a számokat bármeddig.
A kislány pl. gondolom nem tud megszámlálni dolgokat, pl. ha eltenné 4 diót, hogy számolja meg, akkor elkezdené mutogatni a diókat, majd 10-nél megállna, mert ő addig tud "számolni". Ellenben e te fiad csak 4-et mondana, mert ő meg 4-ig ismeri a számok nevét:)))
Igazad van utolsó..nem tudatos még, nekem két és fél éves a lányom, és az angol abc-t énekli, de csak azért, mert a neten állandóan ezt nézi. Számol Ő is 10-ig már rég óta, de nem tudatosan. Például az ujjait nem számolja meg, csk gépiesen elszámol 10-ig-
Rengeteget lóg a neten, sajna nem tudom tiltani, mert bekapcsolja, és kezeli a számítógépet :(
Mondjuk csak ügyességi játékokkal játszik, meg mesét is néz, megkeresi magának :)
2,5 eves a lanyom. Egyfolytaban karattyol, osszetett mondatokat hasznal es nagy tobbsegeben helyesen ragoz, bar tegnap este azt mondta, hogy: "kejek szepen mezet a teanak":-) Szineket a legtobbjet ismeri (a 4 alapszin+lila, narancssarga, rozsaszin, feher), de az arnyalatokat nem kulonbozteti meg, azaz pl egy zoldeskek az vagy zold, vagy kek neki. Szamolni szokott 10-ig, amibol az 1-2 tudatos a 3-tol 10-ig csak a szamok sorolasa, de mindig jo sorrendben:-) Tudja a teljes nevet, eletkorat, lakcimet (utca nev es hazszam), bar nem benfentes max a hazszamot erti, az utca nevet nem:-) Nagyon jo a memoriaja, imad kirakozni, es ha rajta mulna, reggeltol estig nezne a Thomast, ahol mindent mozdonyt nevrol ismer:-)
92 cm es kb 13,5 kg.
2 éves a kisfiam. Még mindig nem mond sok szót, de azokból már képes mondatokat összerakni (pl. Autó jön.) Mondogat pár színt, de keveri őket. Az apukája meg szokta számolni a lábujjait, így néha ő is csinálja, de teljesen össze-vissza: egy-három-nyolc. :)
87 centi (ez nem biztos) 12,5 kiló.
Hát megnyugtattatok.Tényleg olyan furán jött le,hogy akármit írok,hogy mit csinál,mindig visszaír valami olyat,amit az ő kislánya jobban tud.Egy dolgot nem irígylek, azt hogy a kislánya úgy káromkodik,hogy csak na:S
Az én kisfiam is szereti a Thomast:)Mondja is a vonatokat.Szeret igazi vonattal is menni, abból 3-4 fajtát ismer név szerint,de csak azért mert a családban van vasutas, így mondják is neki.
Akkor nem csak az én kisfiam számítógép mániás:)
Ő a keresztnevét tudja, hány éves, a várost,hogy hol lakunk (Hajdúböszörmény,így annyit mond böszömény) , az utcánk is bonyolult ezt nem tudja.A keresztnevemet és az apáét tudja.Ha kérdezzük hol született mondja,hogy Debe (Debrecen).
Oviba mikor kezdenek a gyermekeitek?
Szia! Márciusban volt 2 éves a kislányom.
21-22 hónaposan kezdett el rohamosan fejlődni a beszédben, addig csak pár szó és a nyögés volt :)
Most már mondatokban beszél, de nem viszi túlzásba.
A színeket ismeri, mindet.
Számolás: a 2-vel már tisztában van, de 10-ig még nem számol el, kihagy párat. :)
Ha kérdezik, hogy hogy hívják, elmondja a teljes nevét.
A lakcímet most gyakoroljuk. :-D
A rokonságot szoktuk még sorolni, hogy kit hogy hívnak, teljes nevén, nagymamák leánykori neve. :) Már majdnem mindenkié megy. :)
Kedvence a puzzle, nagyon ügyesen rakosgatja, már teljesen egyedül.
Gőzöm sincs, hogy most mekkora. 2 évesen volt 87 cm és 11,7 kg.
Jövő ősztől szeretném csak oviba járatni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!