Milyen 2,5 éves kisfiatok/kislányotok?
Miket tud, mit szeret csinálni, beszél-e, evés-ivás -szobatisztaság, mennyire önálló stb, bármi ami eszetekbe jut.
Köszi!
A kisfiam februárban lesz 3 éves. Jelenleg folyékonyan beszél. Mostanában kezdett el halandzsázni, kitalálni értelmetlen szavakat, és gondolom azért keveri néha össze a betűket, mert túl sok szavat akar megtanulni és használni.
Szobatiszta, éjjel is felkel egyedül pisilni. (ez sajnos 4,5 éves kislányomra nem igaz, éjjel kelteni kell, mert amúgy bepisil.)
Alig játszik játékkal. Inkább a konyhán segít nekem, vagy az udvaron, műhelyben apának. (kislányom meseőrült, szeret rajzolni, kézügyességet fejleszteni)
Iszonyú jó étvágya van. (kislányom születésétől kezdve rossz evő)
Láthatod, nem nevelés kérdése, nem szülő hibája. Minden gyerek más és más.
Nálatok mi a helyzet?
szia, 2.5 éves kisfiam 1 hónapja kezdte a bölcsit. Imádja!
Szerintem alap, de írom azokat is: szóval önállóan eszik, iszik, szobatiszta-pisi, kaki is bilibe vagy wc-be, nem öltözik önállóan, sapiját sálját leveszi, kabátján a zippzárt lehúza, de nem veszi le, cipőt próbálja lehúzni, de cipőfűzőt kikötni nem tud, zokniját előszretettel lehúzza... egyedül nem alszik, bezzeg a bölcsiben igem, csak alváshoz cumizik, szeret autózni, vonatozni, focizni, imádja ha olvasok Neki, énekelgetni is kezd már, na és táncolni, mint a Kinder Pingui...mióta bölcsis rengeteget bővült a szókincs, úgyhogy mostmár egész kis kerek sztorikat hallok Tőle nap, mint nap, fejlett a humorérzéke, jókat nevetünk a férjemmel. Mindent megeszik, sok zöldésg, gyümi, na meg imádja a csokit, ezt próbálom kordában tartani. Segít nekem bármiben, ha megkérem, terítés, anya táska cipelés boltból ki, amikor anyának leszakad a keze a másik 3 zacsitól..stb. Talán ennyi.
köszi mindekienk. tudom, hogy sokmidnen nem nevelés kérdése. :)
mi még csak 22 hónapnál járunk...azért kérdezem, mert a kistesó akkor jön majd, amikor a kicsim 2,5 éves lesz, ezért érdekelt, mert nem tudom, hogy milyen egy 2,5 éves gyerek (leszámítva persze, hogy gondolom, nagyon akaratos, bár ebben nálunk már most sincs hiba). :)))
Szia!Kislányom 25 hónapos.Egyedül eszik,iszik.Kerek,hibátlan mondatokban beszél,ragoz.Imád rajzolni.Tud már mindenki számára felismerhető fát,lufit,csgát,pöttyös labdát,török basát rajzolni.Rengeteg mondókát tud egyedül hibátlanul végigmondani.Nappal már teljesen szobatiszta 7 hónapja,az éjjeli most van kialakulóban,de éjjel sokszor lusta felkelni pisilni.Szól,hogy kell neki,mikor vinném ki meg kijelenti,hogy inkább alszik:) Azért pisil sokszor éjjel,mert még rengeteget szopizik éjjel is :((
Öltözésnél segít,de felöltözni egyedül nem tud.Vetkőzésnél a kabátot le tudja venni,ami cipzáras,agombosat még nem tudja kigombolni.Sapit fel-le tudja venni.Pulcsit,illetve nadrágot leveszi.Most kezdi fel is venni a nadrágot,de van,hogy mindkét lábát egy lyukba dugja. :) Cipőt,zoknit leveszi,de a csizmát fel is tudja venni egyedül.Imád táncolni,azt mesterien űzi,teljesen mint egy felnőtt úgy rázza magát,forgatja a csípőjét,és hihetetlenül ritmusra csinálja.
Most kb ennyi jutott az eszembe.
Ja,de ezek mellé eszméletlen akaratos,kisebb gyerekekhez türelmetlen,őket sokszor meg próbálja verni,amit foggalmunk sincs,hogy hol látott,mert itthon még sose kapott ki.És keményen tapossa a dackorszakot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!