Mekkora 20 hós kislányotok/kisfiatok? Miből álla napi étkezése?
20 hós kislányom 10kg/82,5cm. 3 főétkezése van, + uzsi:
-reggeli: szendvics vagy péksüti
-ebéd: leves hússal-tésztával-zöldségekkel vagy csak a mi 2. fogásunkból
-uzsonna: gyümölcs rágcsával (babpiskóta, jóreggelt szelet, ilyesmi)
-vacsora: tejpép kölesgolyóval
bocsi de nem kevés ez ey kicsit??
Nekem fiam van 16 kg volt 2 évesen meg 100cm, jó nagy gyerek.De ő 5 ször eszik.plussz reggel este 200ml tej(milupa junior)
ui első vagyok...kajára gondoltam h kevés...nekem reggel tejcsi, után egy órával reggeli, szendvcs, virsli, rántotta.Tízórai kis gyümi, vagy egy két keksz.Ebéd leves plussz második a mi kajcink.
uzsi, változó, vmikor nem is nagyon evett, vacsi, amit mi eszünk.Főttkaja, vagy akármi.
lefekvés előtt tejcsi
Azért kellett megritkítani az étkezéseit, mert ha többször kínáltam, nagyon keveset evett csak egyszerre. 6 hós koráig kapott anyatejet, azóta sem tápszert, sem tehéntejet nem fogad el, utóbbiból hetente max. 2-szer 1 dl-t lehet belecsempészni, félálomban.
Ezzel az étrenddel hízott 5 hát alatt 70 dkg-ot, előtte a gyakrabbi de kevesebb evéssel megállt a súlya, nem hízott semmit. Rendkívül mozgékony kislány. :-)
akkor nincs gond, minden gyerek más-előző vagyok.
Milupa juniort próbáld ki, nem kifejezett tápszer, de jobb mint atehéntej, már van 2 éves kortól való változata is.tejital a pontos neve.v ilyesmi.Mi szeretjük.
Nekem is anyatejes volt amúgy 8 hónapos koráig, mi se tápszereztünk kicsit se .
LÁnyom 21 hós és 10 kiló. Reggel kb 2 dl tej, aztán ha tízóraizik (szendvicset, akkor nem ebédel...
ebéd: leves sürűje inkább, vagy második fogás.
uzsonna: vagy szendvics és gyümölcs vagy csak gyümölcs
vacsora: szendvics vagy virsli ilyesmi
alvás előtt még 2 dl tej.
Mozgékony gyerek, keveset eszik, de nem tudok vele mit csinálni.
Amúgy neki még a tej étkezésnek számít?
Inni, teát és vizet szokott, néha kap gyümölcslét, amikor nem kér gyümölcsöt.
Kedves utolsó válaszoló (21 hós babócával)!
Úgy látom, teljesen egyforma gyerekeink vannak! :-)
Annyi különbséggel talán, hogy a ti reggeli-esti tejcsitek helyett mi csak este eszünk kb 200g tejpépet zabpehellyel, kölesgolyóval. Ahogy olvasgatom itt, a tejet ilyen korban felkelés és reggeli között, illetve vacsi és lefekvés között adják a babóknak, tehát nem számít teljes étkezésnek.
Mi későn kelünk, ezért csak 9-10 felé reggelizik, tízórait nem kap, hanem 13-14 között ebédel, utána alvás (2 óra kb), 17-18 felé uzsi, 21-kor vacsi. Most jönnek a szemfogai, ezért kicsit felborult a rend, éjjel nem alussza ki magát, ezért déltől 14-ig alszik és csak utána ebédel, a többi változatlan.
Üdv. Bea
20hós fiam napi étrendje: Reggel Kb1dl kakaó
9-10 körülök örülök, ha beletuszkolok 3-4 falat szendvicset, vagy tejcsit adok neki műzlivel. DÉlelőtt még 1 yoghurt, ebéd:leves sűrűje, délután vmi kenyérféle, gyümölcs, túró rudi.Vacsi: vmi meleg amit mi is eszünk vagy bundáskenyérféle vagy ilyenek. +még 1-2 dl kakaó. Lehet, h sokfélét írtam, és azt mondjátok h ez lehet sok, de nagyon keveset eszik fiam.
Amúgy 11kg, 95 cm körül van.
Hát akkor tényleg nem tudunk mit tenni(utolsó előtti vagyok, 21 hós lányom).
Én arra próbálok odafigyelni, hogy mindenféle tápanyagból kapjon, akárcsak kis adagokban.
A vacsora meg az esti tej az mindig megvan, csak a délelőtt telik el sokszor evés nélkül.Ma pl evett 9-kor rendesen, de az ebéd elég szűkös volt.
20 hós kisfiús! Jó hosszú a babócád :o, az én kislányom a 10 kg-jához csak 82,5 cm. Az a jó szerintem, ha sokfélét eszik, az nem baj, ha többször kevesebbet, ha egészséges, jókedvű.
Amikor rossz napunk van, nekem is nehéz a fentieket szem előtt tartani, de van egy trükköm: Elmo világa és Szezám utca-nézés evés közben, ez mindig beválik. Ha minden kötél szakad, akkor marad a járkálás utána a kajcsival, de ezt kizárólag végszükségletben. Nekem az esti tejpép felturbózva nagyon bevállt, ahogy írtam már, 5 hét alatt 70 dekát hízott a drágám, előtte decembertől márciusig 9250g-on állt a súlya. :-)
Várom a további kismamik jelentkezését is!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!