Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Véleményetek szerint helyes-e...

Véleményetek szerint helyes-e az alábbi büntetési mód az óvodában, egy olyan csoportban, akik még nem töltötték be a 3. életévüket? (mini csoportosak)

Figyelt kérdés

Előre szeretném ismertetni, hogy a gyerkőc nem túlmozgásos, nem viselkedési zavaros...semmi probléma nincs nála ilyen téren.

A történet a következő:

Mindig ebéd után megyünk a gyerekekért, mert ebben a csoportban még csak beszoktatás történik. Ott alvás nincs.

A gyerek azzal fogad, hogy anya én nem kaptam ebédet.

Mire én, miért kicsim, nem ízlett?

Ekkor az óvónéni odajött és elmesélte, hogy mi is történt.

Megették a gyerekek a levest és amíg lement az óvónéni az alsó szintre a másodikért, addig az én fiam felállt az asztaltól. Nem várta meg ülve, amíg felhozza a másodikat.

Amikor megérkezett a kaja a fiam odament az asztalhoz és mondta, hogy ő is kér.

Azt mondták, hogy nem kap, mert nem maradt ülve.

Azt gondolom, hogy valóban kell büntetni és következetesnek lenni, de így?

2012. jún. 4. 15:18
1 2 3 4 5
 41/47 A kérdező kommentje:

Van másik is és ha érdeklődnék biztosan találnék még. Egyébként Vácon történt meg a dolog.

Most mi is azon gondolkodunk a férjemmel, hogy talán szeptemberig maradhatna itthon is. Akkor 3 évesen már vihetném normál óvodába is. Csak szerettem volna már én is dolgozni korábban.

2012. jún. 5. 18:36
 42/47 anonim ***** válasza:
Ha ez egy magánovi, én akkora botrányt csinálnék, hogy csak na. Fizetsz is ezért? A vezetővel beszélj, de azonnal, és vidd el a gyereket, de előtte olvass be, mert ez sehol sem megengedhető, a fizetősben meg a legkevésbé!
2012. jún. 6. 14:05
 43/47 A kérdező kommentje:

Ma 1,5 órán át beszélgettünk a vezető óvónénivel, aki a tulajdonos.

Ismét elmondták, hogy a gyerkőc a legokosabb az óvodában, mindenben nagyon segítőkész és kedves, de ez természetes, hogy még próbálgatja a határokat. Nem értik, hogy én ebből, hogy nem kapott ebédnél másodikat, miért csinálok ügyet. Valamivel fegyelmezni kell. Ők ezt látták helyesnek és azóta ezt a többi szülővel is megbeszélték és mindenki igazat adott nekik. Ha az ő gyerekeik elfogadják a szabályokat, fogadja el az enyém is.

Ezt én meg is értem, de az ő gyerekeik folyamatosan járnak, az enyém meg csak párszor. Most szoktatom.

Kiderült, hogy én nem vagyok jó anya. Nem vagyok elég szigorú és következetes.

Egyik anyuka azt mondta, hogy otthon ő is így bünteti a kislányát.

Én ezt nem értem. Tudok itthon mindennel fegyelmezni, de az ételt akkor sem fogom elvenni tőle.

2012. jún. 7. 03:09
 44/47 anonim ***** válasza:
Be se tedd a lábadat ebbe az oviba többet! Akinek nincs más eszköze arra, hogy a gyereket "fegylmezze", az nem pedagógus. Egyébként továbbra is tartom a véleményemet, miszerint ételmegvonással még egy évek óta ovist sem büntetünk, egy beszoktatósnál meg normális helyen nincs is büntetés, hiszen még beszoktatós, még most kezdi megtanulni, hogy anya nélkül hogyan legyen napközben, stb
2012. jún. 7. 06:39
 45/47 anonim ***** válasza:

"Kiderült, hogy én nem vagyok jó anya. Nem vagyok elég szigorú és következetes. "

Nekem itt telt volna be a pohár. Ha neki az ételmegvonás jó pedagógia és nevelő módszer, akkor nagyon gyorsan vissza kéne adnia a diplomáját. Ha ez önkormányzati óvodában történik, ráadásul még köti is az ebet a karóhoz, hogy ez jó fegyelmező módszer, akkor nem sokáig lenne munkája. Szomorú az egész...

Ha egy csokiról lenne szó, de az ebéddel történt meg:(

2012. jún. 7. 07:57
 46/47 anonim ***** válasza:
Ne vidd oda többet.
2012. jún. 7. 22:11
 47/47 anonim ***** válasza:

Szia kedves anyuka!

Nem vagy rossz szülő. Ez az első amit leszögeznék :)

Ha nem értesz egyet az ovi nevelési elveivel, ne vidd oda többet, keress neki másik helyet. Járassa oda olyn a gyerekét, aki egyetért.

Nem jó a gyereknek, ha látja rajtad, hogy nem jó szívvel hagyod ott.

Én csak próbanapon voltam egy magánoviban, de láttam pár dolgot, ami nem tetszett, és kerestem másikat, habozás nélkül.

2012. jún. 7. 22:27
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!