Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Véleményetek szerint helyes-e...

Véleményetek szerint helyes-e az alábbi büntetési mód az óvodában, egy olyan csoportban, akik még nem töltötték be a 3. életévüket? (mini csoportosak)

Figyelt kérdés

Előre szeretném ismertetni, hogy a gyerkőc nem túlmozgásos, nem viselkedési zavaros...semmi probléma nincs nála ilyen téren.

A történet a következő:

Mindig ebéd után megyünk a gyerekekért, mert ebben a csoportban még csak beszoktatás történik. Ott alvás nincs.

A gyerek azzal fogad, hogy anya én nem kaptam ebédet.

Mire én, miért kicsim, nem ízlett?

Ekkor az óvónéni odajött és elmesélte, hogy mi is történt.

Megették a gyerekek a levest és amíg lement az óvónéni az alsó szintre a másodikért, addig az én fiam felállt az asztaltól. Nem várta meg ülve, amíg felhozza a másodikat.

Amikor megérkezett a kaja a fiam odament az asztalhoz és mondta, hogy ő is kér.

Azt mondták, hogy nem kap, mert nem maradt ülve.

Azt gondolom, hogy valóban kell büntetni és következetesnek lenni, de így?

2012. jún. 4. 15:18
1 2 3 4 5
 31/47 A kérdező kommentje:

Én egy félénkebb, nyugodtabb anyuka vagyok. Szerényen, de megírtam az óvónéninek, hogy nem viszem többé oda a fiam. Elismerem, hogy fegyelmezni kell, de ne az ebéd elvonásával tegye. Reggel az alábbi sms-t kaptam tőle:

Szia Anna! Péterrel semmi baj nincs, sőt nagyon okos és tehetséges gyerek. Mint már el is mondtuk kimagaslóan teljesít a korához képest, de szeretné megismerni a világot és tetteinek következményét és a határokat. Ez ad neki biztonságot és jó talajt a fejlődéshez. Szeretnék veled beszélni, kérlek gyere be.

Na ezzel most mit kezdjek Ezt eddig is tudtam, de nem kaptam magyarázatot. Éppen ezért nem kell így bánni vele. Gondolom én.

2012. jún. 5. 14:52
 32/47 anonim ***** válasza:

Nézd, nem feltétlenül kell összerúgi a port, de azt mindig tartsd szem előtt, hogy te vagy a megrendelő, aki fizet ezért a szolgáltatásért, tehát jogosan lehetnek bizonyos elvárásaid.

Ha úgy érzed, együttműködőek, és ők is őszintén a kisfiad javát akarják, akkor maradjon.

2012. jún. 5. 15:03
 33/47 A kérdező kommentje:

Szeretném ott tartani én is, de megrendült a bizalmam. Biztosan megfogjuk tudni beszélni, de minden nap ezek után ott fog motoszkálni a fejemben, hogy vajon hogy bánnak vele. Lehet, hogy nekik is csak egy rossz napjuk volt, mert eddig egy kedves óvónéninek tűnt.

Bár volt olyan szitu is, amikor szintén a könnyeimmel küszködtem. Még a kezdet kezdetén a csoportban maradhattam és reggeliztek a gyerekek. Kb. 2,5 évesek. Az én gyerekem egy visszahúzódó, szégyenlős kisfiú. Reggelinél sajtszeletek voltak vajas kenyérrel. A fiam szeretett volna még sajtot kérni, de azt mondták, hogy nem vehet a tányérról, mert nem ette meg a kenyér héját. A többi kicsi sem ette meg, de ők erőszakosan kivették a tányérból. Azokra viszont nem szóltak rá. Az enyém kért. Nem kapott. Annyira sajnáltam őt. Olyan kis bánatosan nézett. Hazáig bőgtem az autóban.

Az, hogy nem kapott ebédet nem az első sérelmem volt. Azért is voltam ennyire tanácstalan. Azt gondoltam, hogy biztosan máshol is így van ez, csak talán én vagyok túl érzékeny. És az elszakadást nem csak a fiam éli meg fájón, hanem én is.

2012. jún. 5. 15:17
 34/47 anonim ***** válasza:
Ne vidd őt oda többé!
2012. jún. 5. 15:44
 35/47 anonim ***** válasza:
Attól függ, hogy muszáj-e vinni vagy sem. Ha nem dolgozol vagy van más megoldás a kisfiú napközbeni elhelyezésére, ne vidd. Főleg mert megrendült a bizalmad és még egyáltalán nincs lekésve a közösségbe járásról. Lesz még elég ideje, hogy járjon gyerekek közé. (Másrészt neked is meg kell tanulnod, hogyha a gyerekedet sérelem éri, akkor hogy kezeld helyesen a dolgot.)
2012. jún. 5. 15:49
 36/47 anonim ***** válasza:

32. vagyok, így azért már kicsit más a helyzet, nekem túl spártainak tűnik a hely.

2,5 évesen még tkp. bölcsis korúak, lehet óvónéninek sem tehetsége, sem idegrendszere a 'normál' ovis korosztálytól kisebbekhez.

Mondjuk nálunk sem sokkal jobb a helyzet, fiam alapítványi magánbölcsibe jár, mégis olyan mint egy nappali melegedő, nemegyszer hallottam már, hogy odaszólnak a kicsinek: 'Menj, keress magadnak valami játékot!' Alig vannak irányított foglalkozások, arra is lusták hogy benaptejezzék a gyerekeket, bekenve kell reggel beadni stb.stb.

2012. jún. 5. 15:56
 37/47 anonim ***** válasza:

Nálunk iskolában volt némi probléma -igaz, ott nem ebédmegvonás, hanem testi fenyítés. Tisztában vagyok vele, hogy a gyerekem igen nehezen kezelhető, de amíg én nem ütöm meg, más se tegye. Én az igazgatóhoz készültem épp, amikor felhívott, hogy beszélni szeretne velem. Elnézést kért, elmondta, hogy kiborította a gyerek és elvesztette a türelmét. Megállapodtunk, hogy ha ilyen helyzet alakul ki mégegyszer, akkor ő az igazgatóhoz küldi a gyereket, de több é hozzá nem ér.

Szerintem beszélned kellene vele, pláne hogy a gyereked is valószínűleg tanult az esetből és nem áll fel többet ebéd közben.

2012. jún. 5. 16:48
 38/47 A kérdező kommentje:
Szerintem nem tanult belőle. Kicsi még, hogy egyszeri "büntetésből" ezt megértse. De ne legyen igazam. Lehet, hogy neki nem is fájt ez a dolog annyira, mint nekem. Volt már itthon is, hogy három alkalom után is negyedszer is bepróbálkozott valamivel. De elmagyaráztam neki, hogy az miért butaság, elvontam mással a figyelmét és később már nem csinálta. De több gyerek mellett erre biztosan nincs lehetőség.
2012. jún. 5. 17:42
 39/47 anonim ***** válasza:

Én nem vinném oda többet.Ha egyszer megtették hogy nem adtak neki ebédet megteszik máskor is.Na meg hogy szegény gyerek kér sajtot és nem kap,csak mert nem ette meg a kenyér héját azért enyhén szólva is túlzás.Ez még egy állami óvodában is túlzás lenne nem hogy egy magánoviban ahol mindenért fizetsz.

Most persze hogy pitizik az óvónő mert ha kiveszed akkor elesik a pénztől.De ne engedj neki,mint írtam már én biztosan nem vinném oda többet a gyerekemet.Kitudja mikkel büntetnék még szegény gyereket.

2012. jún. 5. 17:56
 40/47 anonim ***** válasza:

Szia!

Ez a hely ahová a te gyereked jár egy magánovi azért súlyos pénzeket fizetsz, hogy ellássák és stb. vele.

Ha ez az eset egy állami oviban történik én másnap már nem oda vinném a gyerekem.

Másik ovi nincs a környéken ahová járhat?

2012. jún. 5. 18:07
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!