Véleményetek szerint helyes-e az alábbi büntetési mód az óvodában, egy olyan csoportban, akik még nem töltötték be a 3. életévüket? (mini csoportosak)
Előre szeretném ismertetni, hogy a gyerkőc nem túlmozgásos, nem viselkedési zavaros...semmi probléma nincs nála ilyen téren.
A történet a következő:
Mindig ebéd után megyünk a gyerekekért, mert ebben a csoportban még csak beszoktatás történik. Ott alvás nincs.
A gyerek azzal fogad, hogy anya én nem kaptam ebédet.
Mire én, miért kicsim, nem ízlett?
Ekkor az óvónéni odajött és elmesélte, hogy mi is történt.
Megették a gyerekek a levest és amíg lement az óvónéni az alsó szintre a másodikért, addig az én fiam felállt az asztaltól. Nem várta meg ülve, amíg felhozza a másodikat.
Amikor megérkezett a kaja a fiam odament az asztalhoz és mondta, hogy ő is kér.
Azt mondták, hogy nem kap, mert nem maradt ülve.
Azt gondolom, hogy valóban kell büntetni és következetesnek lenni, de így?
Egy ilyen pici gyereknél teljesen normális, hogy feláll az asztaltól - a szabályok ismerete és betartása egy beszoktatós csoportban még nem elvárás!
Gyereket ételmegvonással soha, semmilyen körülmények között nem büntetünk! Én tuti nem gondolkodtam volna, hanem visszakézből szájon vágom azt a némbert, aki ezt csinálja egy pici gyerekkel! Aztán rövid úton jelenteném a dolgot a vezető felé, a lotyóval kifizettetném az ebédet, írnék egy cikket a dologról a helyi újságban, csak hogy minél nagyobb nyilvánosságot kapjon és azonnal kivenném az adott intézményből a gyerekemet.
Ilyet már én is hallottam, máshol is csinálják. Na de a beszoktatós időszakban????
Szerintem ráérne akkor alkalmazni, amikor már egy jó ideje ott esznek, és lehet hogy addigra már nem is kellene, mert maguktól megtanulják mi a rend.
Igen, ez is problémám volt, mert ő a vezető.
Ez egy ún. magán óvoda. Az állami bölcsibe nem fértünk be, így úgy gondoltam, hogy ez a hely megfelelő lesz ahhoz, hogy közösségben legyen, mert elég visszahúzódó gyerek. A beszoktatás is nagyon nehezen ment/megy. Nagyon érzékeny lurkó, mindet a szívére vesz.
# 12/15
Igazad van, erre is gondoltam, ezért vagyok tanácstalan. Tegyek valamit vagy folytassunk mindent szépen? Olyan egyszerű volna a megoldás, ha nem a magam bőrén érezném. :-)
Nekem is fizetős oviba jár a gyerekem. Az enyém is felugrált néha az asztaltól, meg más picik is, a beszoktatós időben. Ebédmegvonás eszébe se volt a nevelőknek, mégis érdekes módon elérték valahogy, hogy az összes kicsi gyönyörűen eszik, nem ugrál fel az asztaltól, stb.
Én teljesen egyetértek azzal, aki azt mondja, kell a pedagógusnak tekintély, igen, csak nem hiszem, hogy tekintélynek hívják azt, amit ezzel a módszerrel elér egy magát pedagógusnak nevező idióta. Mert nem pedagógus, a gyerekneveléshez meg annyit ért, mint tyúk az ABC-hez. Alig hároméves gyerekeket NEM LEHET így fegyelmezni!!!! Sőt, nagyobbaknál sem ez a megoldás.
Nálunk az oviban a gyerekek versengve próbálják betartani a szabályokat, mert nem büntetés van, ha nem tartják be, hanem elismerés, ha tudják a dolgukat. Szerintem ez nagyon nem mindegy!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!