Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Véleményetek szerint helyes-e...

Véleményetek szerint helyes-e az alábbi büntetési mód az óvodában, egy olyan csoportban, akik még nem töltötték be a 3. életévüket? (mini csoportosak)

Figyelt kérdés

Előre szeretném ismertetni, hogy a gyerkőc nem túlmozgásos, nem viselkedési zavaros...semmi probléma nincs nála ilyen téren.

A történet a következő:

Mindig ebéd után megyünk a gyerekekért, mert ebben a csoportban még csak beszoktatás történik. Ott alvás nincs.

A gyerek azzal fogad, hogy anya én nem kaptam ebédet.

Mire én, miért kicsim, nem ízlett?

Ekkor az óvónéni odajött és elmesélte, hogy mi is történt.

Megették a gyerekek a levest és amíg lement az óvónéni az alsó szintre a másodikért, addig az én fiam felállt az asztaltól. Nem várta meg ülve, amíg felhozza a másodikat.

Amikor megérkezett a kaja a fiam odament az asztalhoz és mondta, hogy ő is kér.

Azt mondták, hogy nem kap, mert nem maradt ülve.

Azt gondolom, hogy valóban kell büntetni és következetesnek lenni, de így?

2012. jún. 4. 15:18
1 2 3 4 5
 11/47 A kérdező kommentje:
Köszönöm, hogy írtatok. Valahol éreztem én, hogy nincs ez rendben, de azért ott volt a kételkedés bennem.
2012. jún. 4. 16:02
 12/47 anonim ***** válasza:
58%

Egy ilyen pici gyereknél teljesen normális, hogy feláll az asztaltól - a szabályok ismerete és betartása egy beszoktatós csoportban még nem elvárás!

Gyereket ételmegvonással soha, semmilyen körülmények között nem büntetünk! Én tuti nem gondolkodtam volna, hanem visszakézből szájon vágom azt a némbert, aki ezt csinálja egy pici gyerekkel! Aztán rövid úton jelenteném a dolgot a vezető felé, a lotyóval kifizettetném az ebédet, írnék egy cikket a dologról a helyi újságban, csak hogy minél nagyobb nyilvánosságot kapjon és azonnal kivenném az adott intézményből a gyerekemet.

2012. jún. 4. 16:30
 13/47 anonim ***** válasza:
15%
sajnos nincs igazad,kell a fegyelem. ha az a szabály h nem áll fell,akkor nem áll fel,ha mégis,annak következménye van. gondolj bele,ha engednek neki,akkor minden gyerek rohangálni fog. ezt nem tehetik meg. ez van. muszáj a gyerekednek megtanulnia h a szabályokat be kell tartani
2012. jún. 4. 16:55
 14/47 anonim ***** válasza:
89%

Ilyet már én is hallottam, máshol is csinálják. Na de a beszoktatós időszakban????

Szerintem ráérne akkor alkalmazni, amikor már egy jó ideje ott esznek, és lehet hogy addigra már nem is kellene, mert maguktól megtanulják mi a rend.

2012. jún. 4. 16:55
 15/47 A kérdező kommentje:

Igen, ez is problémám volt, mert ő a vezető.

Ez egy ún. magán óvoda. Az állami bölcsibe nem fértünk be, így úgy gondoltam, hogy ez a hely megfelelő lesz ahhoz, hogy közösségben legyen, mert elég visszahúzódó gyerek. A beszoktatás is nagyon nehezen ment/megy. Nagyon érzékeny lurkó, mindet a szívére vesz.

2012. jún. 4. 16:57
 16/47 anonim ***** válasza:
46%
na,ezért tartunk ott ahol,mert a szülők többsége másir lotyózik,meg fenyegetőzik. a pedagógusoknak azért nincs tekintély mert a szülők így reagálják le ha fegyelmezni akarnak-amit a szülőnek is kéne,de inkább kiskirályt nevel a gyerekeiből,amivel pont a gyerekeivel szúr ki.
2012. jún. 4. 16:57
 17/47 A kérdező kommentje:

# 12/15

Igazad van, erre is gondoltam, ezért vagyok tanácstalan. Tegyek valamit vagy folytassunk mindent szépen? Olyan egyszerű volna a megoldás, ha nem a magam bőrén érezném. :-)

2012. jún. 4. 17:01
 18/47 A kérdező kommentje:
Mindenki saját vérmérséklete szerint reagálja le. Nekem mindenképpen hasznos mindenki véleménye.
2012. jún. 4. 17:03
 19/47 anonim ***** válasza:
82%

Nekem is fizetős oviba jár a gyerekem. Az enyém is felugrált néha az asztaltól, meg más picik is, a beszoktatós időben. Ebédmegvonás eszébe se volt a nevelőknek, mégis érdekes módon elérték valahogy, hogy az összes kicsi gyönyörűen eszik, nem ugrál fel az asztaltól, stb.

Én teljesen egyetértek azzal, aki azt mondja, kell a pedagógusnak tekintély, igen, csak nem hiszem, hogy tekintélynek hívják azt, amit ezzel a módszerrel elér egy magát pedagógusnak nevező idióta. Mert nem pedagógus, a gyerekneveléshez meg annyit ért, mint tyúk az ABC-hez. Alig hároméves gyerekeket NEM LEHET így fegyelmezni!!!! Sőt, nagyobbaknál sem ez a megoldás.

Nálunk az oviban a gyerekek versengve próbálják betartani a szabályokat, mert nem büntetés van, ha nem tartják be, hanem elismerés, ha tudják a dolgukat. Szerintem ez nagyon nem mindegy!

2012. jún. 4. 17:09
 20/47 anonim ***** válasza:
13%
A beszoktatás azért van, hogy megtanulja a gyerek az ottani szabályokat. Biztos, hogy ezek után többet nem áll fel az asztaltól. Nem volt ez éheztetés, hiszen azt mondod, ebéd után mentél érte. Max rosszul esett neki, ezzel meg is tanulta. Normális esetben valóban nem jó az étel megvonással büntetni. Ha nem pakol el, nem lehet az a büntetés, hogy nem adok neki uzsonnát. De ha feláll az asztaltól, az azt jelenti, hogy nem kér többet, tehát elteszem az ételt. Nyilván nem az első alkalommal, hanem 3-4 eset után. De már az elsőnél elmondom, hogy kicsim, ha felállsz, akkor elteszem. Meg kell tanulni a szabályokat.
2012. jún. 4. 17:16
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!