2.5 éves és eszében sincs megválni a pelustól. Melyik módszerrel lenne érdemes leszoktatni?
Figyelt kérdés
Angliában vagyunk úgyhogy a nyáron elvan pelenka bugyi nadrág nélkül megoldás nem működik. Vettünk szűkitőt, de fél tőle mert hogy mozog a wc-n. A bilire ha nagyon kérlelem ráül, de nem marad rajta. Sosem szól ha pisilni kakilni kell, és még az sem zavarja ha pelus nélkül bepisil és pisis a ruhája. :S viszont szeptembertől oviba kéne mennie, viszont nem veszik be amennyiben nem szobatiszta...2012. jún. 2. 15:23
1/3 anonim válasza:
Én levettem a pelust egyszerűen, de előtte már rászoktattam, hogy üljön rá a bilire, és peluscserekor sokszor pisilt is bele. Nem értem, Angliában miért nem lehet levenni a pelust nyáron? Én áprilisban vettem le, itt se volt melegebb... :)
2/3 anonim válasza:
Én még nem erőltetném, szeptember még arrébb van. Én is próbáltam a kislányomat 2,5 évesen ráerőltetni a bilire, de simán összepisilte még magát. Ez azt jelenti, hogy még nem érett a dologra.
Aztán az idei május elsejei hosszú hétvégén (2 év 9 hónaposan) közölte, hogy "bilibe pisilek" és azóta bilibe vagy a wc-be pisil, kakil. Persze vannak még balesetek és éjszakára még jó ideig nem fogom tudni levenni róla annyit iszik este. Viszont nálunk nem volt "rászoktatás".
Én várnék még a helyedben, mert ha erőlteted rosszul is elsülhet. A barátnőm a kislányát már elég korán 1,5 évesen rászoktatta a bilire, azóta viszont kakilni csak a bugyijába hajlandó (most 3 éves.)
3/3 anonim válasza:
Mi is Angliában,Londonban élünk. 2 éves a kislányom,de már bilis. Nálunk mondjuk családi ház van és nagy kert az udvarba meg minden. Meleg az ugyan nem volt,de pont idesütött a nap és kimentünk csak játszani. Medence le volt engedve,le volt takarva. A kisasszony kitalálta,hogy már pedig őt nem érdekli fürdeni akar. Mondtam,hogy,ha 2 napig nem kell pelüs és rá ül a bilire és abba kakil meg abba pisil akkor fürödhet. Ez így is volt. Másnap teleengedtük a medencét meleg vízzel és fürdött. Azóta nem kell neki pelus. Sógornőméknél az vált be,hogy kisfia majdnem 3 éves volt és pelusos. Nem is mehetett oviba. És nagypapi mondta neki,hogy lepjük meg anyát,hogy örüljön és pisiljünk bilibe. És kisfia belepisilt,anyucija nagyon megdícsérte meg büszke volt és azóta ő is bilis. Akkor baránőm ő ráültette a bilire,adott neki valami olyan játékot ami nagyon lefoglalta meg közbe bekapcsolta a kedvenc meséjét a pindurka meg belepisilt. Ezt kb 2 hétig játszotta,persze közbe történtek balesetek,de bevált. Ismerek olyan anyukát is aki azt mondta,hogy megszünt a pelüs és csak bili meg WC van. Tesóm úgy szoktatta bilire a kisfiát,hogy,ha ráül és belepisil a bilibe akkor kap ajándékot. Először nagy ajándékott kapott,olyat amit már régen szeretett volna,utána meg folyton kisebbeket(kis autó,plüss akármi,csoki,stb). 3 hét után meg már magától ráült. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!