Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Én vagyok tényleg ennyire...

Én vagyok tényleg ennyire szigorú anyuka?

Figyelt kérdés
Két éves akaratos,makacs es nagyon hisztis kiscsajszim van!egy kis faluban lakunk ahol mindenki ismer mindenkit!van egy kis bolt az utcankban!egy regi ismerosom ott a boltos nem reg kezdett itt dolgozni o meg nem talakozott a kislanyommal!elso alkalommal elbuvolte a lanyom es elkezdtett vele baratkozni!amivel nincs is baj csakhogy allandoan ad neki fornetti sutit!hiaba kertem h ne!persze a lanyom 1-2 kapott o azt hitte mindig van es amikor nincs kovetelozik es hisztizik!jaaa a suti ha meg nem lenne eleg beengedi a penztarhoz ezert is szoltam h ne!minap nagyon osszekaptunk a Parommal mert egyutt mentek boltba es hisztibe torkolt a dolog!tegnap mar nagyon mergesen mentem be es erelyesebben szoltam h ne adjon mert o nem tudja h egyikuk megengedi a kolleganoje nem!ha masik boltba megyunk ugyanezt csinalja majd!megkaptam h mi mennyire szigoruan fogjuk a gyereket es h ez nehogy kesobb pszihesen visszaüssön!kerdem en h tenyleg en vagyok a szar szülö!mindent engedni kellene s gyereknek ha akac akkor hagyjak ra mindent?ki h kezelne ezt a dolgot?ti negengednetek a gyerkocnek ilyez??koszi a valaszokat....
2012. jún. 2. 14:50
 1/10 anonim ***** válasza:
85%
Szia! Én is először furcsállanám, utána meg zavarna. Pont azért, amit írsz, hogy megszokja, hogy ez így normális, utána meg majd neked kell korrigálni a viselkedését. Szerintem ne hagyd.
2012. jún. 2. 14:55
 2/10 anonim ***** válasza:

Hasonló volt, de én nem csináltam belőle ügyet. Egy kenyérboltban volt egy nagyon kedves eladó lány, és egy idősebb nem túl szimpi. A fiatal megmutogatta neki mindig a pénztárgépet, játszhatott a számológéppel. Az idősebb nem engedte. Párszor próbálkozott a lányom, aztán rájött, hogy az idősebbnél kár próbálkozni.

Igaz, sütit a fiataltól sem kapott

Egyébként ez a te döntésed, ne foglalkozz azzal, mit mond más. Nem lesz ettől a gyereknek semmi pszichés baja.

2012. jún. 2. 14:55
 3/10 anonim ***** válasza:
Mi városban lakunk, de sokszor kap a 2 évesem kiscukrot, matricát a pénztárosoktól ajándékba. De ő sosem kéri, ha esetleg másnap nem kap. Mindig örül ha kap valamit és ennyi. Amúgy hagynám, hogy az ismerős adjon neki amit akar, a picinek meg mondogasd, hogy most nem az a néni van itt, úgyhogy most nem szabad a pénztárba menni.
2012. jún. 2. 14:56
 4/10 anonim ***** válasza:
Én azt gondolom, hogy ez az ő bulijuk. Ha ad neki, szeretetből adja. Köszönd meg, és örülj neki. Ha hisztizik a lányod, akkor majd megnyugszik. Neked nem kötelező adni neki. Ezt a gyerekek nagyon jól el tudják különíteni, hogy hol, mit szabad.
2012. jún. 2. 14:57
 5/10 anonim ***** válasza:

Én nem engedném ,szerintem jól tetted,hogy szóltál neki.Én is szóltam anyósomnak,aki ebéd előtt 8 (!) darab nápolyit adott a gyereknek,aki persze megkajálta mindet.

Nem vagy szaranya,hanem következetes és kellőképpen szigorú.

Pszichésen visszahat rá ez a szitu a későbbiekben?Ha-ha...

(egyébként könnyen rá lehet kapatni a gyerekeket ilyen dolgokra,és nem is csodálom,hiszen a jót könnyű megszokni,pláne egy picinek,aki még nem érti az összefüggéseket,hogy most kitől kapott sütit,most miért nem kap.ha tovább folytatódik,úgy összegzi majd a kis agyában,hogy bolt=süti)

2012. jún. 2. 14:59
 6/10 anonim ***** válasza:
100%

Értem a dolog lényegét, viszont valamennyire neked is lazán kell kezelned ezt, különben belebolondulsz, mert sajnos kevés az olyan ember, aki tiszteletben tartja a szülő kérését, véleményét.

A gyerek pedig meg fogja tanulni, hogy pl. te nem veszel neki az első nyikkanásra pl. Fornettit, de mástól esetleg kaphat, ha kér. Ettől még nem lesz elkényeztetett...

Viszont, ha elfogadsz még egy tanácsot: ne csak felkiáltójelet használj, hanem más írásjelet, utána szóközt, ill. kis- és nagybetűket is, mert nagyon idegesítő olvasni :)

2012. jún. 2. 14:59
 7/10 anonim ***** válasza:
100%

off:

az utolsó válaszoló utolsó mondatával maximálisan egyetértek.

2012. jún. 2. 15:02
 8/10 A kérdező kommentje:
Az a baj h ő mèg nem tudja megkülönböztetni h egyik nap Mariska van másik nap meg Boriska.Volt olyan is h vettem neki akkor nincs is hiszti minden nap azert tulzasnak tartom.az írásért bocsanat csak telefonrol irok,nem tul egyszeru
2012. jún. 2. 15:07
 9/10 anonim ***** válasza:
100%

Nekem a húgom cukrászdában üzletvezető. Ha ott vagyunk, kétéves kisfiam minden alkalommal (heti 1-2 alkalom) kap a csajoktól kis harapnivalót (nem feltétlen cukrosat, általában sajtos rudat), a húgom beviszi a pult mögé, stb.

Nem akadok ki miatta cseppet sem.

Ugyanis: kisfiam okos gyerek, tudja, hogy ABBAN az üzletben, a TESÓMMAL megteheti ezt, de sehol máshol nem! A gyerekek okosak, tudják kinél és hol mit szabad.

Nálunk ebből nincs gond. Semelyik másik üzletben, cukiban nem akar a pult mögé menni és kajálni! MOndjuk én alapjáraton laza típus vagyok az élet legtöbb területén.

De ettől függetlenül te vagy az anyukája, tehát másoknak el kellene fogadnia a szabályaidat. Ha ő szigorúnak tart, hát ez van, majd ő máshogy neveli a saját gyerekét.

2012. jún. 2. 15:20
 10/10 anonim ***** válasza:
Két éves,elég akaratos kislány édesanyja vagyok.Ezen nem akadnék ki,az én lányom különbséget tud már tenni.Tudja,hogy hol-kinél mi az amit szabad.Természetesen veled is egyetértek,hiszen te vagy az édesanyja.Ha te így látod helyesnek,akkor csináld így.
2012. jún. 3. 16:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!