Én vagyok tényleg ennyire szigorú anyuka?
Hasonló volt, de én nem csináltam belőle ügyet. Egy kenyérboltban volt egy nagyon kedves eladó lány, és egy idősebb nem túl szimpi. A fiatal megmutogatta neki mindig a pénztárgépet, játszhatott a számológéppel. Az idősebb nem engedte. Párszor próbálkozott a lányom, aztán rájött, hogy az idősebbnél kár próbálkozni.
Igaz, sütit a fiataltól sem kapott
Egyébként ez a te döntésed, ne foglalkozz azzal, mit mond más. Nem lesz ettől a gyereknek semmi pszichés baja.
Én nem engedném ,szerintem jól tetted,hogy szóltál neki.Én is szóltam anyósomnak,aki ebéd előtt 8 (!) darab nápolyit adott a gyereknek,aki persze megkajálta mindet.
Nem vagy szaranya,hanem következetes és kellőképpen szigorú.
Pszichésen visszahat rá ez a szitu a későbbiekben?Ha-ha...
(egyébként könnyen rá lehet kapatni a gyerekeket ilyen dolgokra,és nem is csodálom,hiszen a jót könnyű megszokni,pláne egy picinek,aki még nem érti az összefüggéseket,hogy most kitől kapott sütit,most miért nem kap.ha tovább folytatódik,úgy összegzi majd a kis agyában,hogy bolt=süti)
Értem a dolog lényegét, viszont valamennyire neked is lazán kell kezelned ezt, különben belebolondulsz, mert sajnos kevés az olyan ember, aki tiszteletben tartja a szülő kérését, véleményét.
A gyerek pedig meg fogja tanulni, hogy pl. te nem veszel neki az első nyikkanásra pl. Fornettit, de mástól esetleg kaphat, ha kér. Ettől még nem lesz elkényeztetett...
Viszont, ha elfogadsz még egy tanácsot: ne csak felkiáltójelet használj, hanem más írásjelet, utána szóközt, ill. kis- és nagybetűket is, mert nagyon idegesítő olvasni :)
off:
az utolsó válaszoló utolsó mondatával maximálisan egyetértek.
Nekem a húgom cukrászdában üzletvezető. Ha ott vagyunk, kétéves kisfiam minden alkalommal (heti 1-2 alkalom) kap a csajoktól kis harapnivalót (nem feltétlen cukrosat, általában sajtos rudat), a húgom beviszi a pult mögé, stb.
Nem akadok ki miatta cseppet sem.
Ugyanis: kisfiam okos gyerek, tudja, hogy ABBAN az üzletben, a TESÓMMAL megteheti ezt, de sehol máshol nem! A gyerekek okosak, tudják kinél és hol mit szabad.
Nálunk ebből nincs gond. Semelyik másik üzletben, cukiban nem akar a pult mögé menni és kajálni! MOndjuk én alapjáraton laza típus vagyok az élet legtöbb területén.
De ettől függetlenül te vagy az anyukája, tehát másoknak el kellene fogadnia a szabályaidat. Ha ő szigorúnak tart, hát ez van, majd ő máshogy neveli a saját gyerekét.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!