Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Van itt olyan anyuka, akinek...

Van itt olyan anyuka, akinek a gyereke 4 éves koráig pici volt, aztán hirtelen megnőtt? Ebben reménykedem, már nem tudom hova fordulhatnék.

Figyelt kérdés
A kisfiam 1,5 hónap múlva 4 éves lesz, és csak 97 cm. 3 évesen 94 cm volt. A gyerekorvos és az endokrinologus szerint nincs mit tenni, mert még a 10% percentil felett van. Viszont a kortársaitól nagyon elmarad. Gasztroenterológusnàl is voltunk, semmi allergia nincs.
2012. máj. 15. 19:04
 1/6 anonim ***** válasza:
Volt egy ismerősöm, elsős (hét éves korában nagyon picike volt, a következő gyereknél majd egy fejjel alacsonyabb. Felnőtt korára 175 cm lett. Nem akartam elhinni, mikor megláttam.
2012. máj. 15. 19:25
 2/6 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk ilyen gond nincs, viszont egyszer Czeizel Endrétől hallottam (TV), hogy a cink szedése hatással van a növekedésre. Ő azt mondta, hogy ha óvodás korban már egyértelműen látszik, hogy a gyermek nagyon elmarad magasságban a társaitól, még ennyi idősen lehet befolyásolni. Esetleg keress rá, hogy lehet-e valamilyen formában tanácsot kérni. Gondolom, ez csak orvosi felügyelet mellett lehet, mármint az adagolásra gondolok. Remélem, segíthettem!
2012. máj. 15. 19:42
 3/6 anonim ***** válasza:
Mármint Czeizeltől tanácsot kérni, pl fórum, vagy levél formájában.
2012. máj. 15. 19:43
 4/6 anonim ***** válasza:
A mi gyerekorvosunk kislánya még általános iskolában is kisebb volt sokkal, mint a korabeli gyerekek. A gyerekorvosunk azt mondta, hogy ő már egy kicsit aggódik, de a lányát nem zavarta. 13-16 éves koráig viszont annyit nőtt, hogy már a magas lányok közé tartozik. A rokonságomban is van két lány akik kicsik voltak nagyon. Az egyik már 22 éves, de kb 14-nek néz ki a magassága alapján, a testvére 14 éves ő pár év alatt sokat nőtt, de így is kicsi. Mindketten voltak mindenféle kivizsgáláson, és semmi gond nem volt velük, egyszerűen ilyenek, de őket nem zavarja.
2012. máj. 16. 08:54
 5/6 anonim ***** válasza:
Az öcsém ötödikes koráig a legutolsó volt a tornasorban, aztán egy nyár alatt nőtt legalább 10 cm-t és most 190 cm magas. Tehát még lehetséges, hogy nőni fog. De ha ez a cinkes megoldás segíthet, akkor próbáljátok meg.
2012. máj. 16. 08:55
 6/6 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm a segítő válaszaitokat! A cinket már meg is rendeltem, és a gyerekorvossal is megbeszéltem. Az endokrinogian nem említették, és magától a gyerekorvos sem, csak hogy rákérdeztem, úgyhogy nagyon jól jött a komment! Örülök a "hirtelen megnövős" válaszoknak is, remélem nàlunk is így lesz! Különösen, hogy megnéztem a régi fotókat, és látom, hogy apukám is sokkal-sokkal kisebb volt még általános alsóban is mint a többiek...aztán pedig megnőtt. Nem kellene, hogy problèma legyen egyébként ez a fajta "másság" sem...de mégsem szeretném, ha lelkileg megtörné a kisfiamat később a mérete.
2012. máj. 17. 00:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!