Nyáron anyósomékhoz megy 2 éves lányom most először
egyedül. Meg szeretném kérni, hogy a két unokabátyja
előtt ne pelusozza át a lányomat és ne fürdesse, ha
lehet!?
Figyelt kérdés
Úgy hogy pölödö a fenekét mossa (miközben a srácok ott nézik), pelusozásnál nem szeretném, ha a nagy kakis/pisis fenekébe néznének bele a srácok.
Egyik 8 másik pedig 12 éves lesz. Nincs kishúguk sem stb.
Engem feszélyez ez a dolog. Férjem szerint butaság én viszont emlékszem, hogy milyen volt a tőlem idősebb unokatesóm még úgy is, hogy neki volt 2 évvel idősebb nővére.
tényleg butaság, csak 4-5 éves kortól fog emlékeket megőrizni a kislányos. egyébként ettől függetlenül simán megkérheted.
2012. máj. 31. 21:48
2/11 A kérdező kommentje:
Nem szeretném, ha esetleg később amikor nagyobb lesz kicikiznék.. Hogy "kakásfenekű voltál" stb. Igaziból attól is bután érzem magam, ha megkérem, de ha nem akkor is, mert zavarna a tudat maga.
2012. máj. 31. 21:53
3/11 anonim válasza:
Nyugi, a lányod nem fog emlékezni erre,a fiúk meg még "kicsik" h bármi rosszat bele tudnának ebbe vinni...és ahogy az e korú fiúkat ismerem inkább elmennek valamivel játszani, semmi fürdetés vagy ilyesmi -nem is érdekli őket.
2012. máj. 31. 21:54
4/11 anonim válasza:
Szerintem is butaság ezen aggódni. Egy 8 és 12éves gyerek már tudja, h mi van a lányok lába között, nem hinném, h amiatt nézegetnék. Ha nézik, inkább a pelenkázás miatti kíváncsiságból szerintem. Egy 2évest meg még egyáltalán nem zavar ha nézik. Nekem 2 múlt a fiam, de sose zavarta még ha nézték közben.
2012. máj. 31. 21:55
5/11 anonim válasza:
Nem hinnám, h rosszat tennének. Unokatesóim már kamaszok voltak, mikor a nagynénjük szült. Totál úgy fogadták el a lányt is, mint a fiút. Sőt, ami nekem felemelő látvány volt, h úgy játszottak a két kicsivel, mintha még ők is egészen kisgyerekek lennének.
Az pedig egy jókora tévhit, h csak 4-5 éves korából emlékszik a gyerek dolgokra. Én is sokáig így tudtam és nem értettem, h miért van emlékem arról, amikor egyszer anyukám pelenkázott és mondtam neki valamit (arra is emlékszem, h mit mondtam és arra is, h hol voltunk, pedig onnan eljöttünk még 4 éves korom előtt). Később egy gyermekpszichológus ismerősöm mondta, h emlékezhetek a szitura és nem csak beképzelem. Egyébként abból az időből más emlékem is van.
2012. máj. 31. 21:58
6/11 anonim válasza:
a csúfolódáshoz ezek a fiúk már most túl idősek, nemhogy később, amikor megértené a lányod
2012. máj. 31. 21:58
7/11 anonim válasza:
Jesszus, micsoda gondolatok! Egyáltalán mi a kérdésed?!
2012. máj. 31. 22:06
8/11 anonim válasza:
Mondhat ilyet a fiúknak, hogy "fiúk, most hagyjatok minket, pelusozunk, fürdünk, ilyenkor a fiúk békén hagyják a lányokat". Vagy ilyesmi.
2012. máj. 31. 22:14
9/11 anonim válasza:
Ha nem ezért, akkor másért fogják piszkálni. Ha ilyenek lesznek vele, akkor találnak rá indokot. SZerintem nem ezen múlik. A te életed nem ismétlődik meg az övében. Meglesznek a saját keresztjei, amiket cipelni fog, és ezektől nem fogok tudni megóvni. saját lelked megnyugtatására, kérném anyóst, hogy legyen erre tekintettel.
2012. máj. 31. 23:24
10/11 anonim válasza:
Mi rossz van abban, ha a 2 unokabátyja előtt pelenkázza, vagy fürdeti a kislányod a nagymamája? Nincs ebben semmi rossz.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!