Egyedülálló anyukák! Hogyan oldjátok meg a hétköznapokat? Hogyan lehet egyedül túlélni?
Nagyon úgy áll a dolog, hogy a férjem elköltözik tőlünk. És fogalmam sincs, hogyan tudok majd mindent egyedül megoldani?
Kertes házunk van, nagyszülők, rokonok nincsenek. A férjem azt mondja, majd ő segít, számíthatok rá mindenben, de ehhez nem fűzök nagy reményeket.
Nemsokára megy a kicsi bölcsibe, én vissza dolgozni. Munka mellett jut majd időm mindenre?
Annyira kétségbe vagyok esve, fogalmam sincs, mi lesz így?
Valahogy biztosan megoldod.Mem kell bejárónő,
Nem lesz egyszerű az biztos.Én szerintem a 4 gyerekkel is feltalálnám magamat.
Bár ami mindenképp agasztana az az anyagi oldala.Azt nem tudom,hogy oldanám meg,főleg,hogy még munkahely sincs.
Kitartás!
4 gyerkőc anyukája
Egyedül nevelem a lányomat immár 2,5 éve (most 3 éves, fél éves korában elhagyott minket az anyja, lelépett egy másik csávóval), így pontosan tudom, milyen nehéz lesz neked. Szüleim vidékiek, az anyai nagyszülők sem törődnek a gyerekkel, ugyanőgy mint az anyja, aki azóta se látta a gyerekét. Eddig 2x kellett baby sittert fogadni, mert nem mehetett bölcsibe járvány miatt, nekem meg vizsgám volt az egyetemen.
Leírom a napjaimat: 6-kor kelek és keltem a lányomat, hogy 6:45-kor beérjek vele az oviba, mert 7-kor megy a buszom, megyek az egyetemre. Ott vagyok 8-tól délután 2-ig, majd 3-ra megyek a kislányomért. Otthon 4-ig főzök vagy játszok a gyerekkel, majd 4-től 7-ig korrepetálok, hogy legyen pénzünk. 7-kor vacsora, majd fürdés, gyerekkel való játszás 8-ig, fél 9-ig. Ezután elkezdek tanulni, házi feladokat csinálni (matek szakos vagyok, mindig van HF) ami eltart hajnali 1-ig kábé. Azután lefekszek aludni. Ez van hétköznaponként. Szombat és Vasárnap már jobb, akkor tudok takarítani, főzni, mosni, mosogatni, majd szombat délután 3 órát ismét korrepetálni. Ezek mellett foglalkozni kell a picurral is. Kb. két hetente engedhetem meg magamnak azt, hogy 2-3 órát magammal törődjek, általában Vasárnap délutánonként.
22F
Kedves Apuka, le a kalappal! Komolyan mondom, nagyon ügyes vagy!
Persze, a kényszer nagy úr, nyilván megoldja valahogy az ember. De egyszerűen elképzelni nem tudom, mit kezdek egyedül? Szüleim nincsenek, anyósék nem itt élnek, más rokon sincs.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!