Anyukák, tanácsot kérnék bölcsi ügyben, bővebben lent?
Szia!
Az a nagy általánosság, hogy amint közösségbe kerül a gyermek, az első időkben gyakran összeszed mindeféle vírust, ez független attól, hogy mikor jön el ennek az ideje. Kisebb létszámú bölcsiben is elkapja, csak mondjuk kevesebb gyerek, kevesebb fajta vírus...
Erre azért nem árt felkészülni. Az én lányom szeptemberben kezdte a bölcsit és 4x volt beteg eddig (3 náthás-taknyos vírus, ebből egy volt súlyosabb, tüdőgyulladás gyanúval és egy hányás-hasmenés vírus.) Bárányhimlő is volt a csoportban de én beoltattam (2 oltás már teljes védettséget ad) az ellen, így nincs veszély. Kúra szerűen adok neki multivitamint, a köztes időszakokban pedig c vitamint, ezek segítenek enyhébb lefolyásúvá tenni a nyavalyákat.
Szereti a közösséget, szerintem nem tettem rosszul, hogy beadtam!
én 1,5 évesen inkább olyan helyre vinném ahol én is ott lehetnék. mondjuk játszóház. sok játszóház ingyenes ilyen kicsinek, társaságban van, de még se kell még elszakadni.
aztán 2 éves korban vinném csak így, beadni. akkor is nehéz lesz az elválás de legalább már megérti, hogy anya majd ebéd után jön :)
és igen, sokat lesz valószínűleg beteg, de ez ezzel jár. viszont öröm az ürömben, hogy sok olyan betegségen túl lesz amit egyébként oviban úgyis elkapna :/
viszont ha mégis beadod most akkor a gyedre kérdezz rá, nálunk annyira helyhiány van még a magánbölcsikbe is, hogy aki beadja a babáját annak kell vinni a gyed lemondó papírt :S
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!