Milyen műsort vág le 2,5-3 év körüli gyermeked az utcán, boltban, nyilvános helyeken?
Lassan 3 éves fiammal- a dackorszak közepén- rémálom elindulni motorozni, játszóterezni. Egy kis idő után kattan valami fejében, aztán elvágja motort jó messzire...ha megpróbáljuk felvenni és utánacipelni, ordítva jön, kitépi a kezünkből és újra elvágja. Az sem hatja meg, ha azt mondjuk, hogy kidobjuk, otthagyjuk, elviszi más....
A "lefekszem a földre" című műsort már nem is említem...
Sajnos nem bírom a 18 kílóját cipelni, de már volt, hogy húztam mint a krumplis zsákot. Persze a fél város minket nézett, mosolyogtak...
Tudom, hogy sok türelem, kitartás, túlélés? De mikor lesz vége?? (Talán még az is közrejátszik, hogy alig mond 30 szót, még nem tudja elmondani, mi baja. Igaz-szerintem- néha maga sem tudja.)
Az enyém 29 hónapos,de valami borzalom vele közlekedni,mintha csak magamat olvastam volna.Lefekszik a földre bárhol vagyunk és üvölt.Mindenki minket néz még oda is jönnek hozzá,de még ez se érdekli.Hát igen kellemetlen.
Néha már azt mondom nem egy leányálom itthon főleg 15 éve.
Csak azt tudom mondani kitartás,ez a dackorszak.
A legédesebb időszak,de a legrosszabb is.
4 gyerkőc anyukája
A lányomnál(6 éves lesz) hál' istennek megúsztuk az ilyeneket, soha nem hiszizett nyilvános helyen. Max durcásan néz, ha valami nem tetszik :)
A fiam viszont még csak 15 hónapos, még előttünk van ez a szép korszak, kíváncsi vagyok mi vár ránk :)
Fiam 2,5 éves, bölcsis.
Mi minden héten megyünk együtt vásárolni, az első pár alkalom volt borzasztó, amikor beszaladta a raktárba, ki akart menni a zárva lévő pénztáraknál, végig hisztizett, hogy a Geszetenye Marciját (ő választotta) adjam azonnal oda.
Pár alkalom után megszokta a 'rendet', a SPAR-ban van kiskocsi, amit imád tolni, már ő mondja hogy vegyünk kakaós csigát meg köményes sajtot. Múltkor figyelmeztetett, hogy a felvágottat el ne felejtsem!
Általánosságban az a tapasztalatom, minél kevesebben vagyunk körülötte, annál könnyebb.
Ha kettesben vagyunk, 90%-ban szófogadó, ha apával/nagyszülőkkel megyünk, már zajlik a 'produkció'.
Legtöbbszor az idő segít, ha rá tudok szánni pl. 20 percet a bölcsiből történő hazaindulásra (mert még menézzük a kiskutyákat, még kicsit 'vezeti' az autót, még pitypangot fújuk), akkor utána sokkal könnyebb vele, szófogadóbb, meggyőzhetőbb.
Minél jobban sietnék (ált. déli alvásnál) annál nehezebben enged, annál hosszabbra nyúlik a procedúra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!