Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Ne adjunk neki cukorkát?

Ne adjunk neki cukorkát?

Figyelt kérdés
Unokám 4 éves elég rossz evö. Anyjáék kajálás után adnak neki édessséget csak. Mi nagyszülök adunk neki ha itt van bármikor. ebböl problémák vannak hogy mi ellenkezöen neveljük. És sokszor követeli a cukrot. Kap is aztán képes otthon nem vacsorázni. Csináljam azt amit az Anyjáék? Mert a végén nem engedik hozzám hogy vigyázzak rá. Ki hogy áll ehez a cukor, édesség evéshez?
2012. máj. 26. 13:19
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
100%
Mindenféleképpen a szülőkhöz kell igazodni, mert ők tudják hogy mit hogy szeretnének.Szerencsére az én kéréseimnek eleget tesznek apukámék, ezért nincs vita.Nálunk az a szabály, hogy délig nincs nasi, hogy a lányom egyen rendesen ebédet.Aztán kaphat túrórudit és társait, azt is maximum 5-ig, mert akkor uzsi vacsiig pedig semmi, ismét azért, hogy legyen normális vacsi, és ne keljen éjjel éhesen.A cukor csak eltölti a gyerekeket, és a fontosat meg nem eszik meg.Szerintem kövesd amit a szülők csinálnak, és akkor nem lesz baj!
2012. máj. 26. 13:24
 2/15 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem még az sem normális, ha egy gyerek napi szinten édességezik ahelyett, hogy teszem azt gyümölcsöket enne. Az számára nem értékes, hasznosítható étel, csupán arra jó, hogy jóllakjon vele, és utána ne akarja megenni azt, ami valóban a hasznára válna. Őszintén szólva értem, hogy nagymamaként a kényeztetés a dolgod, de hogy a szülei kérésére fittyet hányva konkrétan az egészségének árts? Nagyon bárdolatlan dolog, és megértem, ha ebből konfliktusok vannak. Nem kell egy gyereknek mindent megengedni, a cukorkára nincsen szüksége, így viszont ne csodálkozzatok, hogy rossz evő.
2012. máj. 26. 13:32
 3/15 anonim ***** válasza:
100%

Anyukájára hallgass több szempontból is.

- jó kapcsolat,

- egészségtelen az összevissza cukor evés, még ebéd után oké, de egész nap.

Én is ki lennék akadva.

A fogacskáiról nem beszélve,

nagyon rossz szokást tanítasz így neki.

2012. máj. 26. 13:32
 4/15 A kérdező kommentje:
Nem napi szinten van ez heti 2 heti kb.
2012. máj. 26. 13:37
 5/15 anonim ***** válasza:
51%
Igen, azt kellene ebben az esetben csinálni amit a szülei. Ugyanis a kis hasija eltelik a cukorral, és elveszi az éhségét. Szóval érdemes lenne előtte egy kis májas kenyeret vagy vajas kenyeret adni, de a másik megoldás hogy mézes kenyeret kapjon,az is olyan mintha cukorkát enne.
2012. máj. 26. 13:50
 6/15 anonim ***** válasza:
100%
A napi szinten édességezést úgy értettem, hogy kajálás után adnak neki - ha minden kajálás után, akkor ők is hibát követnek el. Viszont az, hogy ti kajálás előtt/helyett is cukorkával tömitek, számomra érthetetlen. Nekem már gyerekkoromban megtanították, hogy evés előtt SOHA nem édességezünk. Utána alkalmanként persze lehet. Tényleg figyeljetek oda, hogy a szülők mit szeretnének, mert ebben az esetben például maximálisan igazuk van!
2012. máj. 26. 14:00
 7/15 anonim ***** válasza:

Heti 2 alkalom elég sok ahhoz, hogy "rászoktasd" a rosszra. Amúgy is, ha a szülők megkérnek valamire, mert ők úgy gondolják helyesnek, akkor szerintem jó lenne ha a nagyszülők "szót fogadnának". Nem véletlenül van ilyen szabály a családban.

Sajnos én is ugyanilyen ellentétben állok a nagyikkal, anyukám képes krémtúrót adni a gyereknek vacsora HELYETT, mert hát egyen valamit az a gyerek. Így viszont esélyem sincs rávenni a fiamat, hogy legalább megkóstolja a főtt ételt, mert tudja, hogy lesz helyette "finomabb".

Anyósom pedig du 5-6kor kirakja a pogit, sütit, folyamatosan nyomja a gyerekekbe a "szemetet" és 7-kor csodálkozik, hogy miért nem esznek.

Mindkét nagyinak szóltam párszor, de tojnak a fejemre. Egy kicsit elszomorít, pedig nagyon szeretünk nagyizni, de így semmi esélye a szülőknek gyereket nevelni.

2012. máj. 26. 14:06
 8/15 anonim ***** válasza:
100%
Nekünk meg nem volt gyerekünk,mikor a sogornom,anxosom folyton panaszkodtak,hogy hát a gyerek nek eszik rendesen ebédet.végülis miért tette volna,mikor anyos ugyanígy bármikor bármit a kezébe adott,amire rendezett.cukrot,csokit,kekszet stb.amikor szóltam,hogy talán nem kellene hagyni,hogy mindent összegeket,én voltam a rossz.én nem is nagyon felügyelet nélkül a gyerekeiket lányoknál,mondjuk engem meg is kérdez,hogy szabad-e.szerintem ez így normális,elvégre én vagyok az anyjuk,nem helyiségből kérem,amit kerek.
2012. máj. 26. 14:29
 9/15 anonim ***** válasza:
utolsó, kérlek ne haragudj rám, de a végét nem értem!:))
2012. máj. 26. 14:37
 10/15 anonim ***** válasza:

ma 14:37

Irigyellek, hogy te csak a végét nem...:-D

(Amúgy az én gyerekem is nagyon rossz evő. Cukrot, csokit ritkán kap, inkább túrórudit, vagy tejszeletet, az egy fokkal értelmesebb.)

2012. máj. 26. 14:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!