Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Testvérféltékenység hogyan...

Testvérféltékenység hogyan kezelhető?

Figyelt kérdés
2,5 éves kisfiamnak pár hete született meg a kistesója. Nem gondoltam, hogy ennyire nehéz lesz. Nem tudom jól kezelni a helyzetet. Sokkal több türelemre lenne szükség, holott én is fáradt és emiatt ingerlékeny vagyok. Félek maradandó lelki sérülést okozok emiatt a nagyobbiknak. Agresszívabbá vált, dobál rugdos és vmikor már délben nem bírom és rákiáltok hogy fejezze már be, iszonyat idegesítő miközben a kicsi meg ordít... szóval adjatok vmi tanácsot hogyan lehetnék türelmesebb, mert ő is ezt látja tőlem és nem akarom hogy átvegye ezt a fajta "problémamegoldást" tőlem. nem vagyok büszke magamra, de nem megy...
2012. máj. 24. 18:36
 1/5 A kérdező kommentje:
szóval, nem egyszerű rákiabálásról van szó, inkább ordításról és dühöngésről a részemről... sőt volt, hogy eg ypicit arcon ütöttem, mert már nem bírom minden egyes rohadt percben elmagyarázni, hogy ne rugdosson engem, főleg ha a mellemet eltalálja. annyira sajnálom egész nap sírok miatta, hogy látom ennyit szenvedni és akkor még én is tetézem. meddig fog ez tartani?
2012. máj. 24. 19:01
 2/5 anonim ***** válasza:
sajnos tuti tippeket nem tudok írni,de kitartás elfog múlni.!nálunk ugyan nem rugdosott a nagyobb(17 HÓNAPOS VOLT)de minden szoptatásnál állt az ágy mellett a fejemnél és üvöltött.Nálunk az jelentett megoldást hogy mama elvitte délelőtt .így sajnos az egyetlen segítség ki volt lőve.aztán lassan elmúltak a féltékenységi rohamok.Próbáltam bevonni pár dologba a baba körül.De ha nem akarta akkor nem kellett és nem mondtam hogy puszilt meg ,meg ilyesmi nem erőltettük rá.Kb akkor változott meg a helyzet amikor bohóckodott és a kicsi elkezdett rajta nevetni.Utána próbált már vele kapcsolatot teremteni.
2012. máj. 24. 19:11
 3/5 anonim ***** válasza:

Nálunk most 3 hónap után javult a helyzet, nagyon durva volt, mint nálatok.Néha most is bántja a picit, meg engem is ütöget és rugdos, és még néha hisztibe torkollik, amikor felkel az alvásból, átjön a szobánkba, és azt látja, hogy a picit etetem.De már nem folyamatosan az megy amit írtál.

Vond be a nagyobbikat is a pici nevelésébe, vegyél apróbb ajándékokat a nagyobbnak, mond neki gyakran, hogy mennyire szereted, adj neki sűrűbben puszit.Nálunk ezek segítettek.Amikor nagyon kivoltam bekaptam egy Sedatif PC-t is,ettem sok csokit,és másnap jobb napra ébredtem.

2012. máj. 24. 20:04
 4/5 A kérdező kommentje:
én is azt vettem észre, hogy nagyon kívánom a csokit :-)
2012. máj. 24. 20:53
 5/5 anonim ***** válasza:
Nálunk kb 2 hónap után múlt el, de az a 2hónap maga volt a "pokol".
2012. máj. 25. 17:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!