Hogyan tudnam a kisfiam immunrendszeret erositeni?
A fiam amiota bolcsibe es ovodaba jar azota szinte folyamatosan beteg. Kb 2 honapja volt baloldali tudogyulladasa, akkor masfel honapig vem volt oviban, de ahogy ujra elkezdett jarni ra 1 hetre ujra beteg lett, 2 het itthon majd 2 nap ovi utan ujra beteg. Komolyan mondom mar nem tudom mit csinaljak hogy egy kicsit megerosodjon.
Van valami biztos praktikatok?
Sok tejtermék,gyümölcs,zöldségféle,húsok! Változatos étkezés bőven elég.
Amikor a gyerekek kezdik a bölcsit vagy az ovit,eleinte minden betegséget elkapnak. Ezen nem segítesz semmiféle mesterséges szerrel. Azok többet ártanak,mint használnak.
Nálunk is rengeteg volt a légúti vírus és sajnos a "házi praktikákkal" sokra nem mentünk. Ribomunyl immunerősítő kúrát csináltunk végül (tüdőgyógyász főorvos javaslatára) és határozottan jobb a helyzet azóta!
Az én fiam eszik rendesen tejterméket, gyümölcsöt, zöldséget, tehát egészen biztos, hogy nem csak ezen múlik. Szerintem egy ember immunrendszere nagyon összetett, próbálgatni kell, kinek mi a hatásos, hogy erősítse! Nekünk ez vált be! :)
Egyrészről igaz a változatos étrend, de a mai zöldségekben, gyümölcsökben sajnos közel sincs már az a vitaminmennyiség, mint régen volt. Azért nem árt, ha rásegítesz és nem ártasz azzal, ha vitamint adsz pluszba a gyereknek.
Meg lehet próbálni egy immunerősítőt, mi broncho vaxom port adtunk a gyerkőcnek, most nyáron is fogunk csinálni egy kúrát. De van többféle is a gyerekorvos véleményét kérd ki ez ügyben. Ha beteg, vágj föl egy vöröshagymát, tedd az ágya mellé, sokat segít.
Fül-orr-gégészeten voltatok már esetleg? A kisgyerekeknek probléma szokott lenni az orrmandula is, sokszor amiatt nem gyógyulnak és újrafertőződnek, mert gócként működik az orrmandula. Éjjel nem horkol? Kihagy a légzése alvás közben? Szájon át veszi a levegőt? Ha ezek fennállnak, akkor érdemes véleményt kérni egy szakorvostól.
Azt írod, bölcsibe és oviba jár, tehát ez már a második éve a közösségben? Egy idő után megszokják a közösségi bacikat, lehet, hogy a fiadnak ez több időbe telik.
Az én kisfiam több mindenre, súlyosan allergiás. Viszont ritkán beteg, de akkor nagyon.
Mikor elkezdte a bölcsit, a gyerekbőrgyógyászunk az Isoprinosint ajánlotta. Hát, lekopogjam, 2 hónapja bölcsis, most lett beteg először, de ez is az allergiától indult.
Viszont nagyon fog rajta a kaja azóta, és ez nálunk probléma, mivel nagyon hirtelen pocakosodott meg tőle. De ő amúgy is jó evő, és masszív típus, mindig vastagabbnak nézték, mint a valóságos súlya.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!