Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » A kislányom 3-éves elmonthatom...

A kislányom 3-éves elmonthatom neki hogy a fiuknak fütyiük van vagy várjak még vele? Mert megy az oviba és töbször fohja látni .

Figyelt kérdés
2012. máj. 22. 19:09
1 2 3
 1/22 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem csak úgy ne kezdj el erről beszélni vele. Nem hiszem, hogy ha leülsz és "felvilágosítod" akkor felfogja vagy érdekli. Várd meg amíg ő kérdez. ha látja az oviban a fiúkat és otthon megkérdezi, hogy miért mások akkor elmondod.

Szerintem (tapasztalat) törekedj, hogy minél egyszerűbben magyarázd el.

2012. máj. 22. 19:13
 2/22 anonim ***** válasza:
100%
Elég lesz akkor, ha szóba kerül otthon ovi után. Úgy is rá fog kérdezni.
2012. máj. 22. 19:26
 3/22 A kérdező kommentje:
már rákérdezet és azért kérdezem hogy mongyan neki hogy miaz mert láta az ünoka öcsémnek aki 4 éves és nemtudtam neki mit mondani.
2012. máj. 22. 19:32
 4/22 anonim ***** válasza:
100%
Nekem nagyszerűen magyarázták el: a fiúknak kukijuk van, ami olyan, mint a locsolócső, és virágokat lehet vele öntözni. Ez a magyarázat később is jól jön, amikor megkérdezi, hogy hogyan lesz a baba. Akkor megtoldható azzal, hogy minden lánynak van egy virágos kertje. A többit ki lehet találni, hogyan magyarázd! :)
2012. máj. 22. 19:39
 5/22 anonim ***** válasza:

Egyszerűen és határozottan mondd meg neki mikor rákérdez.

A kisfiuk pipilója másképp néz ki az övéké hosszúkás.

Mindenre válaszolni kell amit kérdeznek. A legegyszerűbben, érthetően, és az igazat. Úgy hamarabb le is szállnak a témáról.

Ha nem vagy elég határozott, előbb utóbb másoktól fog kérdezni, annak pedig te nem fogsz előbb utóbb örülni.

Nem ciki.

2012. máj. 22. 19:43
 6/22 anonim ***** válasza:
65%

Az én kislányom ilyenkor már régen tudta. Apukáját sokszor látta pisilni, mindig megy be az ember után :))

És már olyankor mondtuk neki, hogy a fiúknak kukijuk van, a lányoknak puncijuk. Anya, meg te is lány vagy, apa meg fiú. Onnantól mindig ha meglátott valakit mondta, hogy fiú, lány :)

Kb 2 éves lehetett.

2012. máj. 22. 20:11
 7/22 anonim ***** válasza:
100%
Fiam 3 éves , van egy hugija és én magam "világosítottam" fel, h neki fütyije van a húgának meg más, mert csak a fiúknak van fütyijük. (Azt is összekapcsolta, h akkor apának is fütyije van.) Nem kell túlbonyolítani, nevén kell nevezni.
2012. máj. 22. 20:15
 8/22 anonim ***** válasza:
A fiam 2,5 éves és pont a múltkor került szóba valami kapcsán, hogy a fiúknak kukacuk, a lányoknak meg nunijuk van. Ennyi. Aztán felsorolta, hogy apának kukaca van, mert fiú, a Petinek is kukaca van, stb... és én kérdeztem, hogy és a Zsófinak van kukaca? Nincs, mert ő lány, neki nunija van. Anyának is, és az összes lány és fiú ismerőst felsoroltuk. Szerintem ebben nincs semmi, miért ne beszélhetnél erről a lányoddal?
2012. máj. 22. 20:54
 9/22 anonim ***** válasza:

Nyugodtan elmondhatod neki.

Fiam 3 éves és kb.fél éve én is elmondtam neki ezeket.

Persze nem meséltem róla órákig csak egyszer elmondtam.

2012. máj. 22. 21:15
 10/22 anonim ***** válasza:
80%

3 éves, és még nem tudja, hogy apának kukija van és anyának puncija??

Érthetetlen.

2012. máj. 22. 22:39
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!