Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Egy szobában két gyerek?

Egy szobában két gyerek?

Figyelt kérdés

Három és fél éves lesz a kisfiam mikor megszületik a 2. baba. (a nemét még nem tudom). Jelenleg egy 24 nm -es szobája van. Fontos hogy a két gyerek külön szobába legyen? Megoldható de elég nehezen.... inkább nem.

Én az első perctől kezdve egyberaknám őket, bár nagyon félek mi lesz a nagyobb lelki világával?! A hálószobánkba azért nem szeretném tenni a picit még az elején sem, mert a férjem nagyon rossz alvó és hát valakinek dolgoznia is kell... Nem akarnám egy gyereksírással is még ébren tartani.

Én tudnék aludni a két gyerekkel is akár.. szoptatás stb...

Nálatok bevállt az egy szoba két gyereknek vagy nem? Tapasztalatokra lennék kíváncsi.

köszönöm

2012. máj. 20. 19:42
 1/8 anonim ***** válasza:
4 éves volt a lányom,amikor jött a tesó.3 szobás lakásban éltünk.Egy szobába mi,egybe a lányom,a harmadik ilyen raktár szoba volt,volt ott minden.Minden amit el tudsz képzelni.Na gondoltuk jól meglesznek egymással egy szobában.Hát nem így lett.2 éves koráig a kicsi velünk aludt.Na gondoltuk rakjuk már át a nővéréhez,végül is elég nagy már hozzá.Első éjszaka,amikor ketten aludtak egy szobában.Hajnali 2-kor átmentem hozzájuk,mert iszonyú nagy ricsajt,üvöltözést halottunk a férjemmel.Felkapcsolom a villanyt..Ez a két ördög agyba-főbe verik egymást.Azon veszekedtek,hogy ki hol aludjon.Aztán majdnem minden éjszaka ez ment..Brutálisan ki voltunk akadva..Jött az ötlet,hogy pakoljuk ki a raktárszobát,és akkor legyenek külön a gyerekek.Kipakoltunk,kiszanáltuk a cuccokat...A kicsi átment a raktárszobába..Szerintem jól döntöttünk, ma már 10 és 14 évesek.Mostanság épp azon megy a vita,hogy a nagyobb szobájából kihallatszik a zene..Nekünk nem jött be a közös szoba.Szerintem te se rakd egy szobába őket.Bár lehet,hogy jó testvérek lesznek,és jól meglesznek egy szobában!Én nem ajánlom a közös szobát!:)
2012. máj. 20. 20:14
 2/8 anonim ***** válasza:

Szerintem meg egy 24 nm-es szobában simán elférnek ketten. Nálunk nincs választás, 18 nm-es a szoba és egy szobában lesznek, a fiam most 2,5, nyár végén jön a tesó. Én is megvoltam az öcsémmel egy szobában, ugyanilyen lakásban, meg másnál is látom, hogy megvannak. Nálunk a lakótelepen rengeteg két, 1,5 szobás lakás van, és bizony sokan két gyerkőccel laknak ilyenben.

Lakáscserét terveztünk addigra, mire érkezik a tesó, nem jött össze, de az elején én is úgy akartam, hogy nappali+konyha +3 szoba (akár 3 luk, csak legyen 3: a két gyereknek meg nekünk hálónak) Nagyon hamar alább adtam, illetve mostmár nem szempont a +3 szoba, elég a +2.

Jelen helyzetben nem is gondolkodtam azon, hogy velünk aludjon a pici, mert bár a mi szobánk is 18 nm, de most egyben van a nappali, háló, nemhogy még a gyerekágyat pelenkázót is besuvasszuk oda, a fiam meg alig tartózkodik az ő szobájában, szinte csak alszik.

A másik indok, hogy akkor a nagy esetleg jogosan lenne felháborodva, hogy a hugi miért anyáékkal alszik, ő meg miért nem, és jönne át akkor is amikor nem kéne.... Szóval a második gyerkőc mindig edzettebb, mi is azok vagyunk.

Hidd el, a sírásra a nagy nem fog felébredni, és a pici is el fog tudni úgy aludni, hogy ha a nagy ordítozik, kiabál ugrál, mert így játszik. A pici már a pocakban szokja a kiabálást, és újszülöttként sem lehet már "csöndet" teremteni neki, amit esetleg a nagy annak idején megkapott.

Szóval én azt gondolom mindenképp egybe rakjátok, aztán ha végképp nem működik (szerintem szoktatás kérdése) akkor valahogy leválsztahtó az a 24 nm...

2012. máj. 20. 20:43
 3/8 A kérdező kommentje:
próbáljuk az egy szobát..... aztán meglátjuk.
2012. máj. 20. 21:17
 4/8 anonim ***** válasza:
Nálunk úgy van, hogy a tetőtérben van két háló, az egyik a mi szobánk, a másik a lányom birodalma volt. 4,5 éves volt, mikor megszületett az öccse, mikor terhes voltam, már akkor kijelentette, hogy a tesó csakis, kizárólag az ő szobájában alhat. (kb 30 nm) Azóta eltelt 14 hónap, egy szobában alszanak, eddig nem volt gond. Mindkettő jó alvó, nem ébresztik fel egymást. Ha nagyobbak lesznek, akkor mi leköltözünk a férjemmel a lenti hálóba, fent meg lesz két külön gyerekszoba.
2012. máj. 20. 21:26
 5/8 anonim ***** válasza:
100%

Még ilyen korba teljesen jó mi is így voltunk.

Mi 3 szobásba lakunk,de egy nagymama is velünk lakik aki ápolásra szorul így ő elfoglal 1 szobát.A másik kettőbe vagyunk mi 4 gyerekkel.

A mi szobánkból nyílik az övék.Hát nem is részletezem egyszerűen borzasztó s kültözni szeretnék legalább 1 szobával nagyobba.

Ha kamaszodnak már nagyon rossz lesz így.Íszonyatos konfliktusok vannak.

14,12,9,2 éves gyerkőcök anyukája

2012. máj. 21. 08:32
 6/8 A kérdező kommentje:
húúhaa kedves utolsó! :))) Tiéd a pont! :)
2012. máj. 21. 18:34
 7/8 anonim ***** válasza:
100%

Nálunk 12 nm a "gyerekszoba". 2 éves volt a fiam, mikor a tesó született és fel se merült bennünk, hogy ne lennének egy szobában. Így aztán pár hónappal a tesó előtt megvettük a nagynak az új ágyát, összeraktuk neki és abban aludt. Mondtuk, hogy a rácsosat majd megkapja a kicsi. Szétszerelve betettük az egyik sarokba. Aztán kicsit később átrendeztük az egész szobát, a nagy is segített, teljes szekrény csere, a könyvespolc átkerült a másik szobába, stb. Összeraktuk a rácsos ágyat, mondtuk, hogy ez lesz a baba helye.

És mikor hazajöttünk a kh-ból tényleg az lett a baba helye. Mivel már 2 hónapja ilyen volt a szoba, nem érezte, hogy valami "nagy változás" történt. Azóta is így alszanak (3,5 és 1,5 évesek)

2012. máj. 22. 14:41
 8/8 A kérdező kommentje:
köszi szépen... már én is méregetek mit hová kéne rakni.
2012. máj. 22. 18:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!