Arra hogy reagáltok, amikor más kisgyereknek megengednek valamit, amit te nem szoktál a tiédnek? És persze a tiéd is azt akarja csinálni?
Mostanában több ilyen esetünk is volt, pl:
- én nem engedem, hogy a homokozóba bemenjen motorral a fiam, egy másik kisfiú meg ott motorozik fel-alá
- csöndes zsákutcában lakunk, de itt sem engedem, hogy az útra menjen, szomszéd gyerek meg ott szaladgálhat, mondván nincs forgalom
- ha kap valamit a boltban, akkor azt csak kifizetés után eheti meg, múltkor barátnőmmel együtt vásároltunk, ő a fiának még a boltban odaadta a túró rudit
Most ezek csak példák voltak, de ezeket a szabályokat tudja és be is tartja a fiam, mindaddig, amíg egy másik kisgyerek nem jön, és csinálja amit neki nem szabad. Ilyenkor persze ő is azt akarja, és ha mondom neki, hogy de te tudod, hogy ezt ezért és ezért nem csináljuk, akkor a másik gyerek és anyukája néz rám furán, hogy miért mondok ilyeneket. Azt egy 2,5 éves gyerek nem érti, hogy ha xy-nak szabad valamit, akkor neki miért nem. Hogy kezelitek ezeket a helyzeteket?
"Ha idegennél látja a gyerekem az utcán, játszótéren, én kerek perec megmondom hangosan, hogy ez rossz dolog, nem szabad ilyet csinálni (motorozni homokozóban). "
Ez is csodás anya-magatartás. A homokban motorozó gyerek anyukája sem örvendhet köztiszteletnek, de azért az ilyen fenti mondatot hangosan kimondó anyuka is kaphat a háta mögött, hogy milyen tapintatlan, szó ami szó. Persze hangsúlyozom, ha SENKI MÁS nem hallja, csak a te gyereked, akkor nincs gáz.
Én az vagyok, aki szinte mindent megenged, csak azt nem, ami veszélyes.
Mondják a barátnők a gyereknek hogy oké, itt most te is csinálhatod, de otthon nem szabad, vagy azt mondják ne csináld utánna, ez butaság.
De annak az anyukának is van olyan dolga amiért én szólnék a gyereknek, ő pedig nem, akkor én rászólok a gyerekemre hogy necsinálja utánna, de a butaságot nagyon könnyen átveszik egymástól, még ha ott nem is csinálja tovább, máskor megteszi itthon.
Mindenkinek máshol vannak s határok, másképp neveli a gyereket, meg kell magyarázni a gyereknek mit miért nem és igen.
Ilyenkor elterelem a figyelmét, vagy arrébb viszem.
Van egy barátnőm aki szóváteszi nekem, hogy ne engedd a lányodnak, mert akkor a fiam is utánna csinálja, de ha engem nem zavar, azért nem fogom neki tiltani!
Ez a kulcsa. A saját gyereknek elmagyarázni, anélkül, hogy megbántasz az önérzetében más édesanyát. Ha a homokban motorozik egy gyerek, akkor egyébként mi a csuda történik?? De most komolyan, kíváncsi vagyok erre, hogy mi történik, ha egy gyerek a homokban meri használni a motorját. Én kisfiam nem motorozik, mielőtt megkapom a gyanúsítást hogy az enyém is tuti ezt csinálja, én őszintén kíváncsi vagyok: Mit okozhat a homokban motorozás? Mivel rosszabb, mint a bármilyen más felületen motorozás? Mert koszos a motor? Ugyanis a homok sem épp Domestos-tenger. Vagy mert balesetveszélyes? Hiszen a gyerek, ha utcán nem megy a többi gyerek lábára, a homokozóban sem fog!
Én nem akadok ki ilyen semmiségeken, talán a szokásosnál nagyobb empátiával, elfogadással rendelkezem. Bár több anyuka lenne ilyen.
Épeszű anyuka nem engedi?? Hát akkor jópáran vagyunk itt is nem épeszűek:)))
Meg hát a másik hogy ha téged nem zavar hogy megbántasz vele más anyukát, mert nem barátkozni jársz a játszótérre vagy más anyukák közé, akkor persze nincs kérdés.
Csak én ha más anyukákhoz elmegyünk vagy együtt vásárolunk vagy együtt tevékenykedünk a gyerekekkel, akkor nem szeretnék az érzéseibe gázolni, mert persze belegázolhatok, csak akkor tuti legközelebb nem bandázunk együtt:)
"Épeszű ember nem engedi megenni a még nem kifizetett dolgot a gyereknek, nem engedi ki az úttestre játszani, és nem hagyja, hogy a homokozóban motorozzon."
Te egy állati bunkó ember lehetsz. Bocs, most én is olyan voltam, mint te. Bántóan őszinte. Az ilyen anyáktól kíméljen meg az ég engem és a többi anyukát. Az úttesten játék más, de a háklisság, az már kicsit gáz.
"Ha majd belemegy a másik gyerek szemébe a homok és sikít, máris megérted, miért nem szabad."
Ez más. Ezesetben megkérem a gyerek édesanyáját, hogy szóljon rá a gyerkőcére, mert a többi miatta sír. De önmagában, amíg ez nem történik, mármint a homokszórás, nem okoskodnék hangosan mindenki füle hallatára és nem bírálnék másokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!