Ovis ballagás már úgy megy mint az iskolai?
Itt olvastam egy kérdésben, hogy mit lehet venni ajándékba a ballagónak. Akkor a szülök tartanak "ballagást" otthon is, tehát vendégség meg minden? Virág,ajándék...stb? Mert nekem ez fura, régen ez nem volt, most van?
A keresztlányom fog ballagni, azért kérdezem, én eddig nem is gondoltam rá, hogy kéne valamit vennem neki. Szerintetek illene? Persze meg fogom kérdezni a szüleit is, csak kiváncsi vagyok, hogy máshol ez hogy megy!
Mindenhol más a szokás, sőt családonként is változó.
Ha meghívnak a ballagásra, illik valamit vinni. Pl. könyv, vagy valami olyan, ami már a suliban is jó lesz: színes ceruzák, tolltartó, vagy amit a szülők jónak tartanak.
Az egyik: Kb. 25 éve én is elballagtam az óvodából. A termünkben volt megrendezve egy kis ünnepség, a szüleink természetesen ott voltak, távolabbi családtagokat nem volt szokás meghívni, hely sem lett volna.
A másik: az egy család szíve-joga, hogy milyen apropóból és hányszor látja vendégül a rokonait. Sajnos például mi a távolabbi családtagjaimmal egyre ritkábban találkozunk, lassan csak esküvőkön és temetéseken.
Elég idegesítő tud lenni, hogy sok ünnep már csak az ajándékokról szól (Valentin nap), és nem is az együttlétről, a szeretetről.
Ennek ellenére szerintem ez mégis csak egy kedves gesztus, és én szívesen mennék vendégségbe ilyen alkalomból is, hogy találkozhassunk.
Vendégséget rendezni amúgy egyáltalán nem egyszerű, értékeld.
A lényeg: én a helyedben valami apróságot vennék ajándékba. Ez azért mégsem egy "komoly" ballagás. Üres kézzel semmiképp nem mennék. Ha sima vendégségbe hívnának, a gyereknek akkor is vinnék valamit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!