Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Ovis ballagás már úgy megy...

Ovis ballagás már úgy megy mint az iskolai?

Figyelt kérdés

Itt olvastam egy kérdésben, hogy mit lehet venni ajándékba a ballagónak. Akkor a szülök tartanak "ballagást" otthon is, tehát vendégség meg minden? Virág,ajándék...stb? Mert nekem ez fura, régen ez nem volt, most van?

A keresztlányom fog ballagni, azért kérdezem, én eddig nem is gondoltam rá, hogy kéne valamit vennem neki. Szerintetek illene? Persze meg fogom kérdezni a szüleit is, csak kiváncsi vagyok, hogy máshol ez hogy megy!

2012. máj. 17. 22:47
 1/5 anonim ***** válasza:
Nekem unokáim vannak már, az ő ovijukban szerencsére nem vált szokássá ez az őrület. Nyári szünet előtti utolsó napon csak a csoport elbúcsúztatja az iskolába menőket, persze azért torta és hasonlók vannak. Ennyi. Készítenek csoportképet, amit mindenki megkap. Van egy óvónénijük, aki rengeteget fényképez pl. foglalkozásokon, ill. olyankor, mikor a szülők eleve nem lehetnek ott. Összeállít egy DVD-t, amin az elmúlt 3 vagy 4 év jellemzőbb fotói vannak, azt is megkapják. Az óvónénik kapnak egy-egy csokor virágot. Ennyi.
2012. máj. 17. 22:53
 2/5 anonim ***** válasza:

Mindenhol más a szokás, sőt családonként is változó.

Ha meghívnak a ballagásra, illik valamit vinni. Pl. könyv, vagy valami olyan, ami már a suliban is jó lesz: színes ceruzák, tolltartó, vagy amit a szülők jónak tartanak.

2012. máj. 17. 23:22
 3/5 anonim ***** válasza:

Az egyik: Kb. 25 éve én is elballagtam az óvodából. A termünkben volt megrendezve egy kis ünnepség, a szüleink természetesen ott voltak, távolabbi családtagokat nem volt szokás meghívni, hely sem lett volna.

A másik: az egy család szíve-joga, hogy milyen apropóból és hányszor látja vendégül a rokonait. Sajnos például mi a távolabbi családtagjaimmal egyre ritkábban találkozunk, lassan csak esküvőkön és temetéseken.

Elég idegesítő tud lenni, hogy sok ünnep már csak az ajándékokról szól (Valentin nap), és nem is az együttlétről, a szeretetről.

Ennek ellenére szerintem ez mégis csak egy kedves gesztus, és én szívesen mennék vendégségbe ilyen alkalomból is, hogy találkozhassunk.

Vendégséget rendezni amúgy egyáltalán nem egyszerű, értékeld.

A lényeg: én a helyedben valami apróságot vennék ajándékba. Ez azért mégsem egy "komoly" ballagás. Üres kézzel semmiképp nem mennék. Ha sima vendégségbe hívnának, a gyereknek akkor is vinnék valamit.

2012. máj. 18. 01:06
 4/5 anonim ***** válasza:
Az én lányom most júniusban ballag az oviból.Nálunk együtt van az évzáró ünnepséggel,nagyon szép és megható.Mivel kis faluban lakunk,és egy csoport van,azért alakult így gondolom.Én nem csinálok otthon nagyon semmit,nincsenek nagyik,a keresztanyját a párjával hívtam meg.Mi iskolatáskát és tolltartót vettünk,a keresztanyu is kérdezte mit vegyen.Az ötletem egy szép ünneplős fehér pulcsi,vagy könyv volt.Nálunk szokás virágot vinni,én egy pici csokrot fogok csináltatni.
2012. máj. 18. 06:31
 5/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat!Meghívást eddig még nem kaptunk, az ünnepségre mi is megyünk mindenképp, mert az évzáróval egyben lesz és az én fiam is ovis, középsős. Így lehet nem lesz vendégség, egy csokrocskát mindenképp akartam a keresztlányomnak, de ajándékot is vegyek mellé...ezt még nem tudom.
2012. máj. 18. 09:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!