Az autóban hol van a legnagyobb biztonságban a gyermek?
Igazából most merült csak fel bennem a kérdés, holott már 2 éve az anyósülés mögé van bekötve a gyerekülés.
Most a nyaralás miatt hosszabb autóútra megyünk, és az én helyem is kérdéses, hogy hátul üljek mellette, vagy elől az anyósülésen, na de akkor ugye nem tudom őt úgy ellátni.
Ezért merült fel bennem a középre bekötés lehetősége, mert ott ő is jobban kilátna, ellátni is eltudnám, illetve fene tudja miért, de én biztonságosabbnak ítélem meg, mint bármelyik oldalt.
Nektek mi a véleményetek?
Egyébként ha számít, akkor renault megane kombink van.
Elvileg az anyós ülés mögötti hely a legbiztonságosabb.
Miért gondolod, hogy nagyobb baleset lehet egy hosszú úton mint egy rövid úton. Sajnos a sors nem válogat, ha pedig nem bízol a vezetésetekben (elalvás stb...) akkor inkább neki se induljatok.
Középre én egyiket sem kötném be, max ha 3 gyerekülést kell beszorítanom.
ha 2 gyereked van ilyenen nem gondolkodsz, mert egyik jobbra másik balra.
Én is mindig az anyósülés mögé kötöm, még hosszú úton is. Nekem ilyenkor mindig az jut eszembe, hogy a fontos embereket is mindig anyósülés mögé ültetik. :))
Viccet félre téve, én középre nem ültetném, ha csak arra gondolok, hogy bármi bevágja a szélvédőt, az repül a gyerek arcába. Oldalt meg azért nagyon jók az jobb ülések oldalvédelme, védi a fejét is egy esetleges ütközésnél.
Szóval én az oldalra szavazok, ha már van választási lehetőség.
Egy másik Renault Megane combis anyuka :))
Jaj tudom, hogy a sors nem válogat, és mondom nem is értem, hogy miért most jutott eszembe a dolog.
DE!!! Pont ilyen érvekre, megerősítésre gondoltam!
A Férjem vezetési technikájában meg abszolút megbízom. Neki az autó a munkaeszköze, napi szinten a környező megyékbe vezet, és havonta egyszer olaszországba megy autóval, úgyhogy be van edződve a hosszú utazásokra.
Akkor marad az anyósülés mögött a gyerekülés, és én pattanok majd mellé hátra.
Köszönöm........várok még válaszokat :)
Az anyós ülés mögött a legbiztonságosabb?
No ezt még nem hallottam.
Eddig két verziót hallottam, és mindkettőben van logika:
hátul középen, mert ha oldalról jönnek belétek bármelyikről, akkor ott a legvédettebb.
A másik, hogy a vezető ülés mögött, mert vészhelyzetben a sofőr öntudatlanul is úgy kormányozza a kocsit, hogy saját magét védje, ezzel védi azt is, aki mögötte van.
Amúgy nekem két gyerekem van, és egyik az anyós ülés mögött, másik a vezető mögött, már csak a ki-be szállás miatt is...
Balesetmentes utat mindenkinek! (Az a legbiztosabb :o)
Újabb menet jön, pedig ha rákeresel, megtalálod.
Az anyósülés mögötti hely a legVESZÉLYESEBB az autóban.
A legbiztonságosabb szabályosan bekötött gyermekülésben hátul középen van, mert az autónak azt a pontját éri a lehető legkevesebb sérülés és erőhatás bármilyen ütközés következtében.
Utána pedig a vezetőülés mögött, mert a vezető ösztönösen a saját OLDALÁT védi, nem csak az ülését.
A férjem baleseti szakértő technikus, több teszten is részt vett, higgyétek le igy van.
Linkelhetitek máshová is nyugodtan, és kössétek át a gyerekeket az anyósülés mögül még ma!
Figyeljetek rá, hogy az öv megfelelő szoros legyen, ne tudjon kibújni belőle a gyerek, és az isofixes üléseket rendszeresen ellenőrizzétek, hogy helyesen csatlakoznak-e?!
4-es vagyok.
Köszi 8as!!
Kezdtem azt hinni, hogy valamit nagyon félre értek, de úgy látszik mégsem vagyok "totálkáros". :o)
Bennem csak az motoszkált, hogy épp azért hívják "anyósülésnek", mert az a legveszélyesebb hely az autóban, anyóst meg ugye nem szokás kedvelni...
És a mögötte levő hely meg szintén ugyanabból az okból veszélyesebb, hogy a balesetek nagy százalékában jobbról jön belénk valaki (pl. jobb kezes utcánál).
Csak mivel tényleg nem mélyültem el a témában még, ezért nem akartam vitatkozni...
De ez jól esett! :o)
Én nem vitatom egyik álláspontot sem, mert nem néztem se utána, meg nincs szakértő párom sem, úgyhogy hiszek mindenkinek. Csak annyi észrevétel, hogy nekem is egyből a jobb kezes utca jutott eszembe, de fordítva: ha nem adja meg valaki a jobbkézszabály alapján az elsőbbséget, akkor ha aki jobbról jön gyorsabb, akkor pont, hogy a vezető felőli bal oldalon rombolnak neki.
Ha lassabb, akkor annak rombolnak neki jobb oldalról, aki nem adta meg az elsőbbséget.... szóval ez is kétesélyes :o)
Nálunk mögöttem van bekötve a fiam, de csak azért, mert a párom elég magas, és mögötte nem fér el a lába, mert még térdből nem lóg le teljesen az ülésről. Mellesleg jön a kistesó, ő fog hordozóban a párom mögött ülni, mert még ő elfér, aztán mire ő is gyerekülésbe kerül, cserélnek, mert akkor már a nagyfiamnak is térdből lógni fog a lába lefelé, és el fog férni az ülés mögött.
Én nem nagyon tudok a fiamhoz kitekeredni, főleg így pocakkal, így csak odaadogatok neki dolgokat, de huzamosabb ideig nem vagyok hátrafordulva hozzá. Kényelmesebb lenne, ha a párom mögött ülne, de nemsokára ez már mindegy is lesz, mert az a hely is foglalt lesz. Így nálunk teljesen mindegy melyik a biztonságosabb oldal, melyik gyerekemet tegyem oda?:o))
Na igen, nem akartam írni, hogy nálunk meg lassan mindhárom hely foglalt lesz hátul... :o)
Egyébként ami még egy szempont, de eddig nem esett róla szó: a lakókörnyezetünkben mi utcán parkolunk, és általában mindig ugyanazon az oldalon, így az is egy szempont, hogy melyik oldal esik a járda felé, mert bizony a forgalmas út felé kiszedni a gyereket (főleg egy "elrohangálni tudót") nem annyira biztonságos. Persze ez nem is útközben van, de így is történhetnek balesetek, ha nem vigyázunk, nem beszélve arról, amikor már legalább kettő van, és az egyiket szíjazod, de a másik már kiszállt...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!