Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Mi a velemenyetek errol?...

Mi a velemenyetek errol? Nevvaltoztatas 2-3 evesen?

Figyelt kérdés

Kislanyunk 2.5 eves kulfoldon szuletett es itt is elunk azota is.3 evesen kezdi az ovit es azt javasoltak nekunk, hogy elotte valtoztassuk meg a gyerek nevet.Magyar eredetu nevet adtunk neki, mert ez tetszett nekunk es ugy gondoltuk, ha mas nemzetek gyerekei is a sajat nepuknek hagyomanyos neveket kaptak es latszolag nincs hatranyuk belole akkor mi is adhatunk magyar eredetu nevet a gyermekunknek.

Alapbol 2 keresztneve van es mindketto magyar nev, igy mag az sem lehetseges, hogy masodik nevet adunk neki pluszba.

Mit gondoltok errol?

En nem szivesen valtoztatnam meg a nevet, mert biztos nagy torest okozna neki, hogy ma x holnap pedig y a neve, viszont annak sem orulnek ha emiatt hatranya lenne a kesobbiekben.Annyira banom, hogy nem nemzetkozi nevet adtunk neki :( de szamomra meg mindig ez a legszebb nev.

2012. máj. 13. 18:36
1 2 3 4
 31/39 anonim ***** válasza:
52%

Hívhatod Jesszikának, Imolának, vagy Jázminnak, ő akkor is egy angliai magyar kislány. És akkor is Boglárka. Minek zavarnád meg az identitását? Yoko Ono is jól elél a nevével az angol környezetben. A nevével semii baj.

Azzzal van baj, hoyg ennyire engedtek hoyg tanácsokkal bombázzanak. Le kell őket állítani!

2012. máj. 13. 19:36
 32/39 anonim ***** válasza:

szamomra meg mindig ez a legszebb nev." Hát akkor inkább legyél rá büszke!!

Angolul kb. ez a Tiara. Ha elmesélitek ezt, mindenki irigyelni fogja.

Írd már le, milyen hátránnyl rémítgetnek?

Románul de jó: Piciorul-cocoşului

2012. máj. 13. 19:42
 33/39 anonim ***** válasza:

Igen!! És a kastélyba ment. Mi is volt az eredeti neve? Annyira szeretném elolvasni újra, sajnos elveszett a könyv. Nme tudod, ki írta?

Ezt elolvashatná ez a kis Bibi is, pont illene neki majd.

2012. máj. 13. 19:43
 34/39 anonim ***** válasza:

Ulrika Erzsébet volt, a regényben, de nem tetszett neki, és Bibire változtatta.

[link]

2012. máj. 13. 19:45
 35/39 A kérdező kommentje:
koszonom a valaszokat
2012. máj. 13. 20:23
 36/39 anonim ***** válasza:
Németországban élek, Kingának hívnak, ilyen név itt nincs, de akik ismernek meg tudták tanulni, és többen is bókoltak, hogy milyen szép hangzású a nevem. Szóval én nem változtatnám meg. :)) Ettől csak különleges lesz!
2012. máj. 13. 20:31
 37/39 anonim ***** válasza:
Angol nyelvterület? Nyugodtan ki tudják mondani hogy Boglarka, csak ékezet nélkül. A Gyöngyivel már nehezebben boldogulnak.
2012. máj. 13. 21:32
 38/39 anonim ***** válasza:
Gyöngyi vagyok és évekig spanyol nyelvterületen éltem. Ritka volt, hogy helyesen ki tudták ejteni a nevem, voltam zsonzsi, dzsondzsi,dzsongi, gyongi, meg ezeknek az ö betûs változata, de ha valakinek végképp nem ment, akkor jott a maría, vagy a josefina (hozefina), de voltam dzsöndzsi maría és dzsöndzsi josefina is. A nevem ugyan nem tetszik, de még ezek miatt a furcsa kiejtések miatt sem fordult meg a fejemben, hogy megváltoztassam. Persze a lányomnál már gondolkodtam és olyan nevet kapott, amit magyarul és spanyolul is rendesen ejtenek ki. Igaz a Luca favorit volt, de azt Lukának ejtették volna és emiatt letettem róla. Ne változtassátok meg a nevét, ez hozzátartozik, tudja, hogy ôt így hívják és ez a ti kedvenc nevetek. Attól, hogy Susie, Molly, Jennifer vagy akármilyen angol nevû lesz, a te kedvenc neved akkor is ez marad. És ha holnap megbánod a változtatást, akkor mi lesz? Újra visszaveszitek a Boglárkát? És ahogy mások is írták, Németországban Heidi-vé válik, Spanyolországban meg Adriana lesz? Ez az ô neve és ráadásul szép név. Aki nem tudja kimondani, az majd beletöri a nyelvét, csúfolódni meg aki akar, így is úgy is fog.
2012. máj. 13. 23:06
 39/39 anonim ***** válasza:
Németországban élünk, kislányom Réka. Mindenki Rékónak mondja elsőre, de aztán megszokják. Eszembe sincs emiatt megváltoztatni a nevét.
2012. máj. 14. 08:59
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!