Mi a velemenyetek errol? Nevvaltoztatas 2-3 evesen?
Kislanyunk 2.5 eves kulfoldon szuletett es itt is elunk azota is.3 evesen kezdi az ovit es azt javasoltak nekunk, hogy elotte valtoztassuk meg a gyerek nevet.Magyar eredetu nevet adtunk neki, mert ez tetszett nekunk es ugy gondoltuk, ha mas nemzetek gyerekei is a sajat nepuknek hagyomanyos neveket kaptak es latszolag nincs hatranyuk belole akkor mi is adhatunk magyar eredetu nevet a gyermekunknek.
Alapbol 2 keresztneve van es mindketto magyar nev, igy mag az sem lehetseges, hogy masodik nevet adunk neki pluszba.
Mit gondoltok errol?
En nem szivesen valtoztatnam meg a nevet, mert biztos nagy torest okozna neki, hogy ma x holnap pedig y a neve, viszont annak sem orulnek ha emiatt hatranya lenne a kesobbiekben.Annyira banom, hogy nem nemzetkozi nevet adtunk neki :( de szamomra meg mindig ez a legszebb nev.
Most megváltoztatod, aztán 3 év múlva Törökországba költöztök, akkor megint? Ő Boglárka és kész!
Te talán megváltoztattad a saját nevedet? Ugye nem? És lett valami bajod?
Egy barátnőm magyar, de románul a vezetékneve vasútállomást, a keresztneve hajvágást jelent. Mégis életben van :)
A gyerekét meg elnevezte Zorkának, Kundnak
leírom, mit mondana erről József Attila:
"A harmadikos olvasókönyvben azonban érdekes történeteket találtam Attila királyról és rávetettem magam az olvasásra. Nem csupán azért érdekeltek a hun királyról szóló mesék, mert az én nevem is Attila, hanem azért is, mert Öcsödön nevelőszüleim Pistának hívtak. A szomszédokkal való tanácskozás után a fülem hallatára megállapították, hogy Attila név nincsen. Ez nagyon megdöbbentett, úgy éreztem, hogy a létezésemet vonták kétségbe. Az Attila királyról szóló mesék fölfedezése azt hiszem döntően hatott ettől kezdve minden törekvésemre, végső soron talán ez az élményem vezetett el az irodalomhoz, ez az élmény tett gondolkodóvá, olyan emberré, aki meghallgatja mások véleményét, de magában fölülvizsgálja; azzá, aki hallgat a Pista névre, míg be nem igazolódik az, amit ő maga gondol, hogy Attilának hívják."
A jóindulatú tanácsadóknak javasold, hogy a sját nevüket változtassák meg. Remélem, nem a nagyszülők.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!